Akrilik reçine ile deneme yaptım. 1 saat vakum, 1 saat reçine içinde bekletme, 2 gün kurutma sonunda:
1- Ceviz kökü. 1 santim kalınlığında kabza malzemesi stabilize edilmemişiyle karşılaştırma sonunda %20 oranında ağırlık arttı, merkezine kadar işlemiş, çatlaklar, boşluklar tamamen kaplanmış, renk biraz koyulaşmış.
2- Zeytin kökü: 3 santim kalınlığa kadar işlemiş, ağacın bünyesi yağlı ve çok sıkı olduğundan ağırlık artışı fazla değil ancak tüm çatlaklar ve boşluklar kapanmış.
3- Demir ağacı. 1 santim kalınlıkta merkeze kadar işlemiş, ağırlık ciddi artmış, ton biraz koyulaşmış.
4- Mandaboynuzu, ağırlık %10 civarı artmış.
5- Geyik boynuzu, 2 santim çapta merkeze kadar işlemiş, ağırlık %25 kadar artmış. Tonda hiçbir değişim yok. kesitte malzeme son derece sıkı bir dokuya kavuşmuş, ortadaki sarı tabaka bile işlenebilecek hale gelmiş.
Sonuçta son derece memnun kaldım. Elimdeki kullanmaya korktuğum, sudan etkilenmesinden çekindiğim malzemeyi gönül rahatlığı ile kullanabileceğimi hissediyorum.
Vakum - 620 mm/hg. Sanırım daha kuvvetli vakumda işlem hızlanacaktı, kabarcıkların çıkması ancak 40 dakika sonunda durdu. Reçineye göre akrilik tiner oranı %25, sertleştirici %50.