Bıçak Sanatı - Forum

BS-1 ÇELİĞİ

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: BS-1 ÇELİĞİ
« Yanıtla #60 : 11 Ocak 2013, 01:25:01 »
damasteel yöneticilerinden birisini fuarda görmüstüm sohbet konusmam filan olmadi ama kontagi olan insanlari taniyorum rwl34 ü Türkiye´ye getirirsek bu is bitmistir derim mutlaka daha iyi oldugu iddia edilen celikler var bence
rwl benim tanidigim herkesi tatmin edebilecek kadar keskin ve güzel bir paslanmaz
bir rwl 5 mm bicagim olsun aya giderim derim
yanina da mezelik rwl damast oldumu oh oh degmeyin keyfime
konuyu iki grupta toplarsak
ya guzel bir karbon celigi isteyen döver,damast yapar,isteyen hamon yapar,keskin kuvvetli saglam bir celik yada
rwl tarzi birseye gidelim derim Emre Ustamizin rwl ile deneyimi var keske cevap verebilsede onun fikirlerindende faydalansak
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #61 : 11 Ocak 2013, 13:56:33 »
bizdede m390 var her daim bir ara rwl  fiyatı ile m390 nı karşılaştırdımda şu an için hem paslanmaz garantisi hemde keskinlik garantisi m390 da malesef :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #62 : 11 Ocak 2013, 19:28:53 »
Iki mislinden daha pahali bir celik icin normal ben daha azini beklemezdim .
Karsilastirma 4x40  boehler m390  2,50 euro/cm
                    4x38  Rwl 34            1,10 euro/cm

;)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #63 : 11 Ocak 2013, 19:32:41 »
Iki mislinden daha pahali bir celik icin normal ben daha azini beklemezdim .
Karsilastirma 4x40  boehler m390  2,50 euro/cm
                    4x38  Rwl 34            1,10 euro/cm

;)

arada ki fark malesef birisi %14 krom diğeri %20 krom
ondan kaynaklşanıyor
burdaki asıl sorun şu
kim daha ucuza veriyor
biz bunu yaklaşık 58 euroya aldık
rwl nekadar ?

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #64 : 12 Ocak 2013, 13:29:05 »
Özgür bey,emeğine saygı duyuyorum yakından takip ediyorum.zamanla bende yeni malzemeleri öğreneceğim.sizlerin bilgi ve becerilerine fazlasıyla ihtiyacım var.Teşekkürler.

burakkarabulut

• *
  • 29
  • Meslek: metal
  • Yer: bursa
« Yanıtla #65 : 13 Ocak 2013, 11:33:25 »
Özgür bey zahmetleriniz için teşekkürler
ilk tercihim bs1
olmazsa 440c den enaz çeyrek plakaya 500*1000 talibim.

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #66 : 13 Ocak 2013, 22:10:12 »
Soytürk'e şöyle manganı silisyumu bol bir çelik verelim ki döverken biraz ter atsın. Tabi aklınıza gelen başka dövmeyi zorlaştırıcı katkı varsa siz de bir şeyler ekleyiverin.

bir tarihte darbe çeliginden bıcak yapmıştım. s kodlu çelik. çok belirgin kızıl sertligi var idi.  sanırım soytürkü rahatlatacaktır... :2up

bende kalmışsa  sana göndereyim. merak etme...
   Eyvallah ustam, nasıl tedarik edebiliriz bu arkadaşı  :-\

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #67 : 14 Ocak 2013, 16:00:09 »
esasen bu çelik için daha cok yol kat etmemiz gerekeçek inşallah ilerliyen dönemlerde kendi çabamızla bu çeliği getirtebiliriz.
şu an için 440c en mantıklısı görünüyor kalınlık olarak 4,5mm esasen uygun olacaktır büyük bıcaklarda tam taşlamaya daha uygundur.
ilerliyen dönemde 3mm türkiyeye giriş yapacaktır zaten ondan ben 1 plaka alacağım hayırlısı ile
440c 4,5mm için şipariş tutarımız 750 kg dir  kg fiyatı 8-9 euro arası olacaktır  taliplisi varsa buda olur :)

100 kg sine ben talibim şimdiden talipli olanlara varsa listeyi uzatabilir talipli arkadaşlar satın almayı yapacağımız firma ile direkt görüşebilir sıkıntı yok ödemeleride o firmaya yapılacaktır.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #68 : 14 Ocak 2013, 20:45:57 »
Soytürk'e şöyle manganı silisyumu bol bir çelik verelim ki döverken biraz ter atsın. Tabi aklınıza gelen başka dövmeyi zorlaştırıcı katkı varsa siz de bir şeyler ekleyiverin.

bir tarihte darbe çeliginden bıcak yapmıştım. s kodlu çelik. çok belirgin kızıl sertligi var idi.  sanırım soytürkü rahatlatacaktır... :2up

bende kalmışsa  sana göndereyim. merak etme...
   Eyvallah ustam, nasıl tedarik edebiliriz bu arkadaşı  :-\

İlgine çok teşekkür ediyorum ustam  :2up

halit55

• *
  • 60
  • Meslek: öğrenci
« Yanıtla #69 : 16 Ocak 2013, 10:58:35 »
Bana 4 pıçak yazarsan sevinirim abicim    :)

alim hakkı

• 149
  • Meslek: astsubay
  • Yer: Artvin
« Yanıtla #70 : 23 Ocak 2013, 11:06:30 »
esasen bu çelik için daha cok yol kat etmemiz gerekeçek inşallah ilerliyen dönemlerde kendi çabamızla bu çeliği getirtebiliriz.
şu an için 440c en mantıklısı görünüyor kalınlık olarak 4,5mm esasen uygun olacaktır büyük bıcaklarda tam taşlamaya daha uygundur.
ilerliyen dönemde 3mm türkiyeye giriş yapacaktır zaten ondan ben 1 plaka alacağım hayırlısı ile
440c 4,5mm için şipariş tutarımız 750 kg dir  kg fiyatı 8-9 euro arası olacaktır  taliplisi varsa buda olur :)

100 kg sine ben talibim şimdiden talipli olanlara varsa listeyi uzatabilir talipli arkadaşlar satın almayı yapacağımız firma ile direkt görüşebilir sıkıntı yok ödemeleride o firmaya yapılacaktır.
ustam bi plaka ne yapıyo ağırlık olarak herneyse hocam talibim unutmayın beni lütfen bir ayı geçkin süredir profil veya  çelik arıyorum desem yalan olmaz bir plaka,yarım plaka,çeyrek te olur hangisi olursa talibim  listeye alın benide O:-) :'(
Ahlakçıların hep uygulamak istedikleri o hakkı reddediyoruz, tek tek bireyleri ''bir ideal adına'' sakatlamayı...

aliata

• 998
« Yanıtla #71 : 14 Şubat 2013, 20:27:58 »

Plaka olarak malzeme alıp paylaşmaya bende varım.Özgür bey'e duyrulur.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #72 : 14 Şubat 2013, 22:29:59 »
Alim yarın profılın yola cıkıyor. gecıktırdığım için kusuruma bakma  oldukça sıkıntılı bır donemı atlattım  ;)  ağzını açıp işlemlerı bıtırdıkten sonra bana yolla ısıl işlem ve kabze malzemelerıde hedıyemdır..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

aliata

• 998
« Yanıtla #73 : 14 Şubat 2013, 22:47:05 »

Taner, sıkıntılar umarım geride kalmıştır.Önümüzdeki günlere bakalım.Mutlu günlerin senin olmasını dilerim.

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #74 : 14 Şubat 2013, 22:52:50 »
konuya sonradan dahil oldum ama en azından 1-2 bıçaklık bende alabilir miyim? ilk bıçak denememi yapmak istiyorum :)

aliata

• 998
« Yanıtla #75 : 14 Şubat 2013, 23:02:08 »
   Özgür nerede? Bekleniyor.Hayırlısıyla gelir...................Sanırım çok uzaklarda.

alim hakkı

• 149
  • Meslek: astsubay
  • Yer: Artvin
« Yanıtla #76 : 14 Şubat 2013, 23:02:30 »
Alim yarın profılın yola cıkıyor. gecıktırdığım için kusuruma bakma  oldukça sıkıntılı bır donemı atlattım  ;)  ağzını açıp işlemlerı bıtırdıkten sonra bana yolla ısıl işlem ve kabze malzemelerıde hedıyemdır..
estağfurullah ustam yoğunluğunuzun farkındayım bu duruma rağmen unutmadınız teşekkürü fazlasıyla borç bilirim   O:-) O:-)
sizede fazla yük teşkiletmekte istemem ama siz bilirsiniz neticede  usta sizsiniz  O:-) O:-) O:-)
Ahlakçıların hep uygulamak istedikleri o hakkı reddediyoruz, tek tek bireyleri ''bir ideal adına'' sakatlamayı...

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #77 : 15 Şubat 2013, 13:50:44 »
ozgur abı celık gelıyoda benımmı haberım yok  :) valla heryerde felak felak celık arıyorum ensonunda gozumu karartıp 1200 tl verıp  d2 plakayı alıcam

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #78 : 15 Şubat 2013, 16:15:04 »
neden 1200 tl verıp D2 alıyorsun..?  yarım plaka ck 67  bulabılırsen  susuz ck75  ıle çok tatmınkar bıçaklar yapabılırsın. hatta ısıl işlemıde kendın yapabılırsın + hamon deneyebılırsın. profıl çöp olursa acımadan sallarsın gıder . ve fıyatı cebınıde yakmaz. ama bakımını yapmak zorundasın.

gerçi her bıçağa bakım yapılması gereklı  ancak bunlara bıraz daha özen göstermek lazım dıyelım  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #79 : 15 Şubat 2013, 16:28:08 »
Bir Ck60'ın 1060 ile 5160 arasında bir yeri olduğunu, 1060 ile birebir aynı olmadığını anlamamız gerek. Ck60, 1060'ta olmayan silisyuma sahip.

Ck60'tan daha fazla karbonu olan Ck67 ve Ck75'i de bu karşılaştırmanın ışığında değerlendirmek gerek.

Bence Ck serisi, bulduğu ilgiden daha fazlasını hak ediyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben