Bıçak Sanatı - Forum

BS-1 ÇELİĞİ

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
BS-1 ÇELİĞİ
« : 05 Ocak 2013, 17:57:08 »
evet arkadaşlar yine dayanamadım ve 2 haftalık çalışmanın sonuçunda almanyada bir firma ile görüştük  ve çelik yaparız dediler benimda aklıma cin bir fikir geldi 
akabinde Sefa hocamı aradım  Allah başımızdan eksik etmesin kendiside sağ olsun güzel bir  çalşıma yaparak çeliğimizin kimyasal kompozisyonunu ortaya cıkardı ve kompozisyonu gönderdik 3 ay sonrasına kapı teslim yapacaklarını beyan ettiler sıkıntı yok   :D

tek sıkıntımız meblanın 1000 kg olması kg fiyatı 9 euro +kdv ve istanbul teslim  kalınlık 4 veya 4,5 olacaktır  çeliğin İsmi BS-1
çünkü hiçbir standada uymuyor  alamanlar d-2 nin modifiyesi olmuş bu yahu dediler

C-    1.4
Mn-  0.40
Si-    0.7
Cr-   16
Mo-  1.2
Ni-   0.15
W-   0.20
V-    0.15
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tarpoon

• 4739
Ynt: BS-1 ÇELİĞİ
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2013, 18:10:37 »
1000x9 euro = 9000 eurocuk x 2337 =   21033000 tl    yav ıyıde  D2 zaten buluyoruz , tamam  bu modlu olacak.. anladım   yaptırılacaksa barı  bulunması çok zor olan bır çelık olsun derım  ;)

mesela    """"      W2      """"     Gibi O:-) O:-) O:-)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2013, 18:13:38 »
ve  şayet yaptırmaya karar verılırse  . bır hesapta  paralar toplanıp  yeterlı çoğunluk sağlandıktan sonra  sıparış verılmelı derim  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #3 : 05 Ocak 2013, 19:07:16 »
Bundan harika damast olur koyu renkli celiklerin icinde işildayan cizgiler woaaw harika bir fikir paslanmaz isildayan cizgiler 440 c ninde modifiyelisi gibi  merakla bekliyorum.
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #4 : 05 Ocak 2013, 19:10:35 »
1000x9 euro = 9000 eurocuk x 2337 =   21033000 tl    yav ıyıde  D2 zaten buluyoruz , tamam  bu modlu olacak.. anladım   yaptırılacaksa barı  bulunması çok zor olan bır çelık olsun derım  ;)

mesela    """"      W2      """"     Gibi O:-) O:-) O:-)

w-2 yi takma kafana  ve bu çelik bulunması zor bir çelik   ;)

bu d-2 değil d-2 fiyatına paslanmaz ve ince taneli
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2013, 19:19:08 Gönderen: ozgurozdemir »

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #5 : 05 Ocak 2013, 19:26:49 »
Bundan harika damast olur koyu renkli celiklerin icinde işildayan cizgiler woaaw harika bir fikir paslanmaz isildayan cizgiler 440 c ninde modifiyelisi gibi  merakla bekliyorum.

damast olurmu bilmeme ama aebl ile damast yapılabilir esasen  ;)

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
  • Meslek: müzmin işsiz ...
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #6 : 05 Ocak 2013, 20:15:57 »
Çalışıyor olsam balıklama atlardım :(

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #7 : 05 Ocak 2013, 20:28:22 »
Tahminen bir kilonun boyutları ne olur? Metalurji hakkında çok bilgim olmasada %1.4 bıçak için biraz fazla değil mi ?  ::)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #8 : 05 Ocak 2013, 20:34:35 »
Tahminen bir kilonun boyutları ne olur? Metalurji hakkında çok bilgim olmasada %1.4 bıçak için biraz fazla değil mi ?  ::)

değil birader meraklanma  ;)

bu celik normalde sağlam sertlik alan  ince taneli ve kolay kolay keskinliğini kaybetmeyecek bıcaklar için  adını BS-1 koydum
bıcak sanatı 1 çeliği  kendi çeliğimizi kendimiz üretirelim kendi bıcağımızı yapalım hem karbon çeliği gibi olsun hemde paslanmaz olsun işte ikisi bir arada
avrupada böyle işleri yapıyorlar ve çelikler bu fiyatlara mal oluyor akabinde millete bir bıcaklık lamayı 30-45 euro arasında pazarlıyorlar benim amacım üstün kalitedeki çeliği türk kulanıcısına ulaştırmak allahın izni ile başka bir amac güdmüyorum piyasada 440c kulanımı revacta 1 ton alacaksanız 440c nin kgsi 8,80 euro 20 sentlik farkla daha kalitelisine ulaşmak neden kötü olabilirki .
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2013, 20:56:30 Gönderen: ozgurozdemir »

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #9 : 05 Ocak 2013, 22:06:12 »
karakteri olan bir celik mutlaka keskinligi mutlaka 440 c den fazla  d2 gibi dayanikliligi olsa gerek su verme islemindede kisisel formüllerle sertlik bir kac derece arttirilabilir. alman forum sitesindede  tartisilacaga benziyor .sonuna kadar torun tosuna birakilabilecek mücevher degerinde bir celik olacaktir.alman bicak üreticileri bu tarz celikleri parti parti yaptiriyorlar ve kendileri hazir profil veya malzeme olarak pazarliyorlar.Alasim icindeki elemanlarin malzeme genel yapisindaki olumlu etkileri arttirilmis .Gönül isterki bu tarz celiklerin Yurdumuzda yapilmasi tesvik edilmesi vegelistirilmesidir.Bizimde Hitaci celiginden veya isveclilerden daha güzel celik yapabilmemiz mümkün.Ejdad tarihin en güzel celikleriyle calismis ve bir destan yazmis biz tarih olmasada gelecek nesile güzel birseyler birakmali düsüncesiyle Özgür Kardesim emeklerini kutlar ve devamini dilerim...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #10 : 05 Ocak 2013, 23:46:58 »

değil birader meraklanma  ;)

bu celik normalde sağlam sertlik alan  ince taneli ve kolay kolay keskinliğini kaybetmeyecek bıcaklar için  adını BS-1 koydum
bıcak sanatı 1 çeliği  kendi çeliğimizi kendimiz üretirelim kendi bıcağımızı yapalım hem karbon çeliği gibi olsun hemde paslanmaz olsun işte ikisi bir arada
avrupada böyle işleri yapıyorlar ve çelikler bu fiyatlara mal oluyor akabinde millete bir bıcaklık lamayı 30-45 euro arasında pazarlıyorlar benim amacım üstün kalitedeki çeliği türk kulanıcısına ulaştırmak allahın izni ile başka bir amac güdmüyorum piyasada 440c kulanımı revacta 1 ton alacaksanız 440c nin kgsi 8,80 euro 20 sentlik farkla daha kalitelisine ulaşmak neden kötü olabilirki .

Anladım abi teşekkürler bilgiler için.Eğer böyle bir işe girişeceksen yanında olmak destek vermek  isterim forumdan da bir çok arkadaşın destek vereceğine eminim.Acaba Türk firmalar bu çeliği üretebilir mi? Bu arada ilk sorumun cevabını alamadım. :(
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

mukremin

• 78
  • Meslek: öğrenci(elk-hab)
  • Yer: izmir
« Yanıtla #11 : 05 Ocak 2013, 23:52:07 »
harıka bı atılım bu uygulamannın bı parccası olmak benı de cok mutlu eder
içindeki asıl seni yaşadıgında, hayattan lezzet almaya baslarsın

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #12 : 06 Ocak 2013, 00:32:15 »
karakteri olan bir celik mutlaka keskinligi mutlaka 440 c den fazla  d2 gibi dayanikliligi olsa gerek su verme islemindede kisisel formüllerle sertlik bir kac derece arttirilabilir. alman forum sitesindede  tartisilacaga benziyor .sonuna kadar torun tosuna birakilabilecek mücevher degerinde bir celik olacaktir.alman bicak üreticileri bu tarz celikleri parti parti yaptiriyorlar ve kendileri hazir profil veya malzeme olarak pazarliyorlar.Alasim icindeki elemanlarin malzeme genel yapisindaki olumlu etkileri arttirilmis .Gönül isterki bu tarz celiklerin Yurdumuzda yapilmasi tesvik edilmesi vegelistirilmesidir.Bizimde Hitaci celiginden veya isveclilerden daha güzel celik yapabilmemiz mümkün.Ejdad tarihin en güzel celikleriyle calismis ve bir destan yazmis biz tarih olmasada gelecek nesile güzel birseyler birakmali düsüncesiyle Özgür Kardesim emeklerini kutlar ve devamini dilerim...

dostum allah razı olsun  senden ve bu çelik için zamanını
ayıran sefa ustamdan  bizler türkiye cumhuriyetindeki insanalara üstrün kalitede celik ihtiyacını karşılamak  için burdayız

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #13 : 06 Ocak 2013, 00:49:38 »
Özgür kardeş malzeme bilgisi olarak sana ve Sefa ustaya çok güveniyorum. Onun için bende varım.

tufan

• 1180
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #14 : 06 Ocak 2013, 01:14:28 »
Harika bir düşünce :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #15 : 06 Ocak 2013, 01:21:26 »
Çelik sıkıntısının olduğu bir dönemde bizler için iyi bir haber. Aklıma takılan soru şu: Diğer çeliklerin ısıl işlemde gördüğü yapılanma ve sonrasında elde edilecek kazanım biliniyor. Bu çeliğin bilgisini edinmek için en azından 20-30 yıl beklemek gerekmez mi? Sadece bir soru.
Bilinen bir çelik tedariki için;kendi adıma yeterli miktarda alım için ben de katılırım.
YUCELMORE

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #16 : 06 Ocak 2013, 10:06:18 »
Gercekten sahane bir haber , elinize saglık ustalar :) böyle bir girişime forumdaki arkadaşların kayıtsız kaldmayacagını düşünüyorum , peki Özgür usta bu bir tonluk malzemenin ölçüleri ne oluyor ?
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #17 : 06 Ocak 2013, 10:23:19 »
Selam Özgür. Bu çeliği hangi biçimde teslim edecekler? Plaka olarak mı? Rulo değildir herhalde.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #18 : 06 Ocak 2013, 14:50:23 »
malzeme plaka olarak teslim edilecek sanırım 1000x2000 gibi olacak kalınlıkta 4-4,5mm olacak

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #19 : 06 Ocak 2013, 16:46:33 »
1000 / ~70 = 14 plaka yani 28m2 piçak 4,5mm kalınlıkla. Hi ho hahahaha. Halı gibi.
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)