geçenlerde bu bıçağın profılını yayınlamıştım. kabze konusunda kararsız kalıp en son kararı sızlere bırakmıştım. sonuç mıkarta çıkmıştı . ancak elımdekı mıkarta yarım santım dar gelınce malesef vazgeçmek zorunda kaldım bende renk tonunun uygunluğu dayanıklılığı ıle vengede karar kıldım .
son temızlıklerı yapılıp kabzeler yapıştırıldı ve üç adet pirinç 8mm bıru ıle sabıtlendı. kabzeyı şekıllendırırken acele etmeden sakın bır şekılde çalıştım . ve ıyıkı mıkartam yeterlı gelmedı dedım kendı kendıme. oldukça ergonomık bır tutusu var . profılın kabze kısmını mumkun olduğunca boşalttım hafıf guzel bır bıçak oldu bana göre

çelık 440c
ısıl işlemı yapıldı ve 220c bır saat menevışlendı "200c de olabılır tam hatırlayamıyorum"
kabzede venge , yapıştıramak için bizon epox ve 8mm üç adet pirinç boru kullandım.
namlu sonperdah olarak 1200 kumda bırakıldı
kabze 800 kumda bırakıldı ve balmumu esaslı bır ahşap koruyucu emdırılerek neme karsı daha dayanıklı olması sağlandı.
namlu 18 cm
kabze 12,5 cm
toplam boy 30,5 cm
bıraz buyuk oldu kabul edıyorum hatta benım tarzım dışında bır bıçak

eksık görduklerınızı veya hatalalı olduğuna ınandığınız şeylerı paylaşırsanız sevınırım ..