Arkadaslar bir suredir elimdeki dusuk kalite malzemeler ile deri masat yapmaya calisiyorum genel anlamda aldigim sonuclar fena degil ama eminim ki daha iyisini yapabilirim. Site uzerinde bazi videolari seyrettim deri masat yapimi ile ilgili guzel bilgiler veriyorlar ama benim asil sorunum malzeme tedarigi konusunda.
Elimde masat yapmak icin kullanabilecegim boyutu uygun tahtalar mevcut yani deneme yanilma sansim var ama deri ve polisaj pastasi ya da "buffing compound" yok. Kocaeli icinde birkac yere sordum bulamadim ebay uzerinden almadan sizlere danismak istedim. Ozellikle ihtiyacim olan iki malzeme:
* Masat icin kullanilacak kaliteli deri nereden bulabilirim?
* Polisaj pastasi nereden bulabilirim?
Bicaklari bileme konusunda annemin spatula olarak kullandigi ne kadar ugrasirsaniz ugrasin hicbirsey kesemeyecek haldeki bir bicagi annemin kullanmaya korkacagi hale getirdim. Elimde kolu rahatlikla tras edecek keskinlikte bicaklar mevcut ama ben en azindan bir tane kaliteli bicagi sakal trasi olunabilecek seviyeye getirmek istiyorum. Bu konuda destek olabilirseniz cok sevinirim.
Ayrica elimde bileme ekipmani da belirtmis olayim bant zimpara (220, 400, 800 grit), girit tasi, tahta uzerine yapismis olan deri parcasi (deri masat diyemiyorum) var. Duruma gore 220 grit - 2000 grit arasi zimpara kagidi kullandigim da oluyor. 1000/6000 Naniwa waterstone dusuncem var ama simdilik arastirma asamasinda.
Bicak bileme benim icin bir hobi ozellikle guzel bir tas ile bileme yapmak hosuma gidiyor. Bu konu uzerinde cok tecrubeli degilim deneme yanilma yontemi ile gidiyorum her turlu tavsiyeye acigim.