Bıçak Sanatı - Forum

W1 Bıçak

W1 Bıçak
« : 14 Aralık 2012, 14:27:08 »
Malzeme W1, sapta Limbali ağacı kullandım. Malzeme oldukça kalın 6mm, ele oturuşu çok iyi. Yüzeyde hamon var aslında ama ortaya çıkarmak için koşulları çok zorlamadım, bu kadarı yeter gibi geldi.
Toplam boyu 250 mm,
Sap 120 mm,
Kalınlık 6 mm.

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
Ynt: W1 Bıçak
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2012, 14:40:27 »
Bayıldım hocam çok güzel olmuş

Sadece bir fikir saptaki ahşap köşeleri daha çok yuvarlatsan sanki genel forma daha çok uycak gibi

Ama süper olmuş :)
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2012, 14:42:41 »
Elıne sağlık Sefa usta  :)  hamon ıçın bıraz kurcalasaydın keşke .  kılıfta bıçakta bırbırıni tamamlamış.
kabze malzemesı  limbali  ağacı demıssın , nasıl sert mi..?   benım gözume gayet hoş gözuktu ve bu doğal rengımı.?
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #3 : 14 Aralık 2012, 14:43:05 »
elinize sağlık Sefa ustam bıçağın bütünüyle formu çok güzel çok sağlam ve kullanışlı olmuş kılıf ile bütünleşmiş ben çok beğendim efendim :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #4 : 14 Aralık 2012, 14:56:41 »
çok farklı bir formu olmuş, ben çok beğendim hocam. ellerine sağlık.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #5 : 14 Aralık 2012, 14:57:08 »
Safa bey ellerinize sağlık çok güzel olmuş.

« Yanıtla #6 : 14 Aralık 2012, 14:57:28 »
Bayıldım hocam çok güzel olmuş

Sadece bir fikir saptaki ahşap köşeleri daha çok yuvarlatsan sanki genel forma daha çok uycak gibi

Ama süper olmuş :)
Metin sağolasın, bıçağın her tarafı zaten fazla kıvrımlı bu nedenle ahşabın köşeli hali çok hoşuma gitti nedense. Bu nedenle bu şekilde bıraktım.
Elıne sağlık Sefa usta  :)  hamon ıçın bıraz kurcalasaydın keşke .  kılıfta bıçakta bırbırıni tamamlamış.
kabze malzemesı  limbali  ağacı demıssın , nasıl sert mi..?   benım gözume gayet hoş gözuktu ve bu doğal rengımı.?
Taner, valla içimden gelmedi daha fazla uğraşmak o nedenle böyle bıraktım. Limbali oldukça sert ama işlemesi çok keyif veren bir ağaç, doğal rengi daha açık ama üzerine herhangi bir şey ( yağ, cila, vernik vs ) sürdüğünde bu rengi alıyor ve şaşırtıcı bir renk değiştirmesi var, ben de çok sevdim.
elinize sağlık Sefa ustam bıçağın bütünüyle formu çok güzel çok sağlam ve kullanışlı olmuş kılıf ile bütünleşmiş ben çok beğendim efendim :)
Sağolasın Sinan.

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #7 : 14 Aralık 2012, 15:03:21 »
Ustam ellerinize sağlık form olarak değişik güzel bir form. Kılıfta çok güzel uymuş. Sefa ustam ben birşeyi merak ettim. Isıl işlemi suda kesintili olarak mı yaptınız?

BY1907

• BAHADIR YİĞİT
  • 280
  • Meslek: özel sektör
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #8 : 14 Aralık 2012, 15:08:27 »
ellerine sağlık
BY1907 = BAHADIR YİĞİT

« Yanıtla #9 : 14 Aralık 2012, 15:22:19 »
Hepinize teşekkür ederim, sağolun.
Ustam ellerinize sağlık form olarak değişik güzel bir form. Kılıfta çok güzel uymuş. Sefa ustam ben birşeyi merak ettim. Isıl işlemi suda kesintili olarak mı yaptınız?
Evet Murat, sanırım görüntüden tahmin ettin  ;)

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #10 : 14 Aralık 2012, 15:23:13 »
Hocam ellerinize sağlık yine çok hoş ve değişik bir çalışma olmuş. Şöyle uzaktan bakınca adeta bir minyatür tüfek havası var. Antalya'da dile getirdiğim talebim artık iyice depreşiyor, yakında korkarım hakim olamıyacağım ! :)
PRIMUM NON NOCERE

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #11 : 14 Aralık 2012, 15:41:40 »
Sefa hocam çok değişik ve çok şık bir bıçak olmuş çok sevdim.
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #12 : 14 Aralık 2012, 16:00:49 »
Sefa hocam ellerine sağlık muhteşem olmuş :2up :2up :2up tasarım olarak benim çok hoşuma gitti.
tamamı bir bütünlük içerisinde. Kılıfı ve kabza renk uyumu çok güzel,sanki ters açılan bir büyük çakı gibi ,bana kesecek bir şeyler gösterin keseyim der gibi agresif bir yapıya sahip ne bileyim insanın aklına böyle bunu belime takayım bir cangıla dalayım maceradan,maceraya koşayım gibi bir hissiyata yönlendiriyor.
Tv kanallarında gösterilen kamera önünde börtü böçek yiyip kamera arkasında ziyafet çeken tiplerin kullandıklarını bir hışımda keser gibi bir edası var maşallah güle güle kullanın hocam.

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #13 : 14 Aralık 2012, 16:06:05 »
Eline sağlık Sefa abi,

Yaptığın her eser gibi farklı  tasarım ve ustalıklı kusursuz olmuş,en büyük farkı eşi benzeri yok :)

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #14 : 14 Aralık 2012, 16:11:23 »
Sefa hocam , elinize sağlık değişik bir çalışma ama insanı cezbeden türden.... kılıfa diyecek lafım yok zaten, ellerinize sağlık... :)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #15 : 14 Aralık 2012, 16:53:14 »
hocam form ,estetik,islev  hepsi bir araya gelince sonuc kacinilmaz oluyor
ayrica kiliftaki dikisler cok hos olmus
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #16 : 14 Aralık 2012, 17:46:55 »
Eline sağlık usta bıçağın formu ve sap-kılıf uyumu muhteşem olmuş.  8)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #17 : 14 Aralık 2012, 18:36:28 »
Sefa ustam ellerinize sağlık. Yaparken keyif aldığınız bıçağın her halinden belli oluyor. Namlu yaprak gibi göründü bana. Farklı bir tasarım olmuş ve beğendiriyor kendisini.

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #18 : 14 Aralık 2012, 18:52:37 »
sefa hocam yine farklı bir eser yapmışsınız, elleriniz dert görmesin, bütün övgüleri hak ediyor...

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #19 : 14 Aralık 2012, 19:21:14 »
Eline sağlık Sefa usta bıçağın formu çok hoş. Kılıfa diyecek sözüm yok. En az Murat abininkiler kadar güzel. Malzeme kalın , taşlama çizgisi çok daha keskin bir şekilde çıkabilirdi diye düşündüm.
 :2up :2up :2up