Bıçak Sanatı - Forum

KUNAİ

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
KUNAİ
« : 06 Aralık 2012, 08:29:53 »
forumdan Berat arkadaşımızın isteği üzerine yaptığım bir atma bıçağı beğenilerinize sunuyorum efendim ;









Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

yabantass

  • **
  • 163
  • Meslek: müzisyen
  • Yer: İstanbul
Ynt: KUNAİ
« Yanıtla #1 : 06 Aralık 2012, 09:29:23 »
hocam eline sağlık, antik dönem bıçaklar gibi olmuş, harika. merak ettim keskinlik durumu nasıl? atma bıçağı deyince yanlar hala keskin oluyor mu yoksa isteğe göre mi?
cesaret keskin bıçak, tedbir ise onun kılıfıdır...

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: KUNAİ
« Yanıtla #2 : 06 Aralık 2012, 10:38:35 »
teşekkür ederim efendim,evet  kenarları biledim ama çok değil bence çokda keskin olması gerekmiyor...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

murat güleç

  • ***
  • 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: KUNAİ
« Yanıtla #3 : 06 Aralık 2012, 11:03:05 »
Sinan ustam ellerinize sağlık. Bence çok güzel olmuş. Fırlatmalarda keskinlikten ziyade denge önemlidir diye düşünüyorum.

BAM_35

  • ***
  • 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
Ynt: KUNAİ
« Yanıtla #4 : 06 Aralık 2012, 11:29:48 »
Elinize saglik, tehlikeli oldugu kadar zarif de.
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: KUNAİ
« Yanıtla #5 : 06 Aralık 2012, 12:46:17 »
Sinan usta eline sağlık güzel olmuş beğendim,uçtaki kabarıklık farklı bir hava vermiş çok güzel
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

bora atalay

  • ***
  • 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
Ynt: KUNAİ
« Yanıtla #6 : 06 Aralık 2012, 12:52:06 »
sinan ustam ellerine sağlık da ;...
 şimdi merak ettiğim konu acaba sahibi atmaya gerçekten kıyabilecek mi?

gerçekten de antik çağlardan kalma gibi duruyor :2up

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: KUNAİ
« Yanıtla #7 : 06 Aralık 2012, 13:42:22 »
Hakikaten insan atmaya kıyamaz. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. Namlu ucundaki kabartı görsellikten dolaya mı bırakıldı yoksa bir amacı var mı? 

gecmisgelecek

  • ***
  • 573
  • Mustafa Tekin
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
Ynt: KUNAİ
« Yanıtla #8 : 06 Aralık 2012, 15:33:19 »
Sinan hocam yine muhteşem bi eser çıkmış ortay ellerine sağlık. Sahibi olan arkadaşımıza da hayırlı olsun dikkatli olsun diyorum.

mukremin

  • ***
  • 78
  • Meslek: öğrenci(elk-hab)
  • Yer: izmir
Ynt: KUNAİ
« Yanıtla #9 : 06 Aralık 2012, 19:29:21 »
 elınıze saglık cok guzel olmus . ustam atma bıcagında agırlık merkezi nerde olmalı ? bence uctakı kabartı bıcaggın saplanmadıgı yada tam oturmadıgı durumlarda ucun egılme kırılma gıbı deforme olmsını engellrmek ıcın kalınlastırılmıstır. tabı cok acemı bı dusunce de olabılır :)
içindeki asıl seni yaşadıgında, hayattan lezzet almaya baslarsın

damascus

  • ***
  • 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: KUNAİ
« Yanıtla #10 : 06 Aralık 2012, 19:33:33 »
Ellerine sağlık az kaldı geliyorum haziranda bandırmaya...

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: KUNAİ
« Yanıtla #11 : 06 Aralık 2012, 22:29:50 »


   Ellerine sağlık ustam, gayet güzel olmuş  :2up

Kaya

  • ***
  • 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: KUNAİ
« Yanıtla #12 : 07 Aralık 2012, 00:28:18 »
Sinan usta ellerine saglik
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

YAŞAR PEHLİVAN

  • ***
  • 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
Ynt: KUNAİ
« Yanıtla #13 : 07 Aralık 2012, 08:41:25 »
Sinan ustam herzamanki gibi harika olmuş, sahibi olacak arkadaş da gülegüle kullansın (tabi kıyabilirse). :D

mergen

  • *
  • 23
  • Meslek: MAK. YÜK. MÜH.
  • Yer: İSTANBUL
Ynt: KUNAİ
« Yanıtla #14 : 07 Aralık 2012, 09:17:42 »
Sinan ustam ellerine sağlık.

Bu arada sen atmaya kıyamaz isen ben kıyarım gönder  ;)  ;D

Ağırlık merkezinin ortada olması istenir ki hem namludan hemde kabzadan atılabilsin. Gerisi atıcının isteği.

RSM57

  • ***
  • 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
Ynt: KUNAİ
« Yanıtla #15 : 07 Aralık 2012, 17:26:25 »
Sinan usta ellerine sağlık çok güzel çok şık  :2up :2up

emin albayrak

  • *****
  • 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: KUNAİ
« Yanıtla #16 : 07 Aralık 2012, 18:19:37 »
ellerine sağlık ustam, farklı bir havası olan bir bıçağa imza atmışsın yine.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: KUNAİ
« Yanıtla #17 : 07 Aralık 2012, 22:16:56 »


   Bu arada ustam belirtmemişsin, çelik nedir ? Bu arkadaşın ölçüleri ve ağırlığını da  merak ettim.

BAM_35

  • ***
  • 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
Ynt: KUNAİ
« Yanıtla #18 : 07 Aralık 2012, 23:22:53 »
Bu arada daha önce telefondan baktığımdan görmemişim. Uçtaki ikinci eşik (sanırım atma bıçağına özel bir durum, cehaletime verin) ne amaca hizmet eder?
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: KUNAİ
« Yanıtla #19 : 08 Aralık 2012, 09:22:26 »
çok teşekkür ederim efendim beğendiğiniz için  :) uçtaki o kabartmayı bıçağın atma sırasında sert bir cisme vurup kırılması veya yamulmasını engellemek mukavemetini arttırmak için tasarlamıştım bakalım sahibi memnun kalacakmı bende merak ediyorum  :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...