Öyle çok yumuşadı diyemem zaten hemen suya sokmuştum ama işte ilk hali hayli sert olunca neyse tekrardan kontrol eder sertlik durumunu bildiririm. Kalem ucunu dikine bi seferde keseceği için sert olmasını istiyodum. Ya hem olmadı yenisini yaparız

Kemik hakkında da alırken satıcı (kemikçi kemal) ben deve ve diğer bildiğimiz büyükbaş hayvan kemiği satıyorum demişti. Ben ne kemiği olduğuna bakmadım çok beyaz olanları aldım. Kendisi bu kemikleri plakalar halinde satıyor. 7-8 mmden 2-3'e kadar var. Ben boynuzu da ondan almıştım. Buffalo boynuzu (yerli bufalo yani bildiğimiz manda ) olarak aldım. onlarda plaka haline getirilmiş. ben sadece 3'er mm arayla keserek o bıçağın sap kısmını oluşturacak küçük plakaları çıkarttım.
İşlemelere gelirsek kemik levha 14cm-4-5cm kalınlığı ise 3-4mm gibiydi. Kesimler kıl testere ile yapıldı. Boynuzlar da keza öyle. Balçak kısmının kesimi biraz uğraştırdı. zira 1cm falan kalınlıkta bakır idi. en zor bölümü ise balçağın bıçağa geçirilmesi oldu. Bıçakta balçağın oturacağı kısım saptan ve bıçağın namlusundan küçük olduğu için delip sağatçi eğesiyle içini genişletirim diye düşünmüştüm ama çok uzun ve yorucu oldu. En sonunda Kıl testeresini kullanmayı akıl ettim ama ondada iç kısmı dar keseyim derken iş uzadıkça uzadı. İnşallah da bu hafta sonu biter.