Bıçak Sanatı - Forum

Yas agactan expres kabze malzemesi

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Yas agactan expres kabze malzemesi
« : 23 Kasım 2012, 03:30:48 »

Bir arkadasimin bicak yapim atolyesine gittigimde yerde fritoz duruyordu kendisine ne oldugunu sordugumda yas agaclari kizarttigini soyledi konuyu biraz eseleyince  yas olan agac parcasinin kizarirken icindeki suyun buharlasip yag ile yer degistirdigini soyleyip banada yapmis oldugu bir kac malzeme gonderdi  neredeyse bir iki hafta icinde malzeme kullanima hazir hale geldigini gordum denemek isteyen arkadaslara duyurulur .bu arada fritozun icindeki stabilize yagi imis
Dikkat denemek isteyen arkadaslarin kullandiklari yagin parlama noktasina dikkat etmeleri gerektigini hatirlatmaliyim
Belki sonra resimde koyabilirim
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
Ynt: Yas agactan expres kabze malzemesi
« Yanıtla #1 : 23 Kasım 2012, 03:35:02 »
Akla yakın geliyor  ::)
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #2 : 23 Kasım 2012, 09:23:08 »
Alternatif tekniklerde aklıma gelen bir deneme çalışması:Mikrodalga fırında ağaç kabzası kızartan oldu mu? Işınlar içindeki suyu buharlaştırabilir mi?:)
YUCELMORE

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #3 : 23 Kasım 2012, 09:46:41 »
Alternatif tekniklerde aklıma gelen bir deneme çalışması:Mikrodalga fırında ağaç kabzası kızartan oldu mu? Işınlar içindeki suyu buharlaştırabilir mi?:)

Yucel Bey Mikrodalga ile kizartma yapildigini duymadim ama gemi ve tekne yapiminde bukme islemi ile ilgili bir video seyretmistim asagidaki linkte bulabilirsiniz belki bir baska ilham verebilir.

Saygilar

http://www.youtube.com/watch?v=nwTFw8Ol2o4
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

« Yanıtla #4 : 23 Kasım 2012, 12:12:56 »
Oldu, ben değilim ama buradaki arkadaşlarımızdan birisi Sandal yumrusu denedi. Anlatması uzun sürer ama sakın denemeyin diyeyim  ;)

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
« Yanıtla #5 : 23 Kasım 2012, 13:25:33 »
Sefa hocam, ne oldu peki, :)
YUCELMORE

« Yanıtla #6 : 23 Kasım 2012, 14:15:02 »
İşlemi yapan Nadi ( Nadi65) arkadaşımız, kendisi forum üyesidir çok uzun zamandır. Sandal yumrusunu mikrodalgaya koyuyor, yumru biraz yaş ve kuruyacağını düşünüyor. Aradan geçen bir sigara içimlik zamanda içeriye girdiğinde göz gözü görmeyecek şekilde bir duman. Hemen fişi çekiyor, malzemeyi dışarıya çıkarıp dumanı kesmek için üzerine su döküyor. Suyu dökmesiyle ortalığı bir anda yoğun bir buhar-duman tabakası kaplıyor. Ben malzemeyi gördüm, iç tarafı tamamen olmasada ciddi anlamda kömürleşmiş ama dışında pek bir yanma yok. Tabii ki uzun süre eve sinen bir yanmış odun kokusu... Olay böyle olmuş.

memetcan

• 67
  • Meslek: iş makinası oparetörü
  • Yer: bergama
« Yanıtla #7 : 23 Kasım 2012, 14:52:28 »
Ben daha önce bu yöntem ile varyoz sapı yapardım normalinden kat kat dayanıklı olurdu.
İntikam soğuk yenince güzel olan bir mezedir.

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #8 : 23 Kasım 2012, 15:01:53 »
mikrodalga firinlar kisaca anlatmak gerkirse radyo dalgalariyla su molekullerini titretir. buda su molekullerini etrafini isitmasini saglar. yani su molekullerinin isisi neyse bu deneyde tahtada ayni isida olucak. su molekullerin 100derecenin ustunde buhar olduguna gore tahtanin tahtanin alev almamadan bu deneyden sag cikmasi imkansiz gibi.

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #9 : 23 Kasım 2012, 16:39:15 »
 Bi sigara içimi (3-7 dk.) mikro dalga için çok uzun bi zaman. Ondan olabilir mi acaba? :-\

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
« Yanıtla #10 : 23 Kasım 2012, 16:50:46 »
20-30 saniye aralıklarla denemek lazım >:D :2up >:D
YUCELMORE

« Yanıtla #11 : 23 Kasım 2012, 17:05:57 »
Valla deneyen paylaşsın o zaman  ^-^ Nasıl olsa yaş ağaç her yerde var.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #12 : 23 Kasım 2012, 22:55:14 »
Valla deneyen paylaşsın o zaman  ^-^ Nasıl olsa yaş ağaç her yerde var.

:2up  :2up  :2up

fatihaydın

• 780
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #13 : 27 Kasım 2012, 09:00:02 »
ben papağanım için eskiden dut dalından olan  tüneklerini fırında biraz tavlamıştım hem çok sertleşmişti hemde kupkuru olmuştu.fakat kıvrılıyor eğilipo bükülüyor iki levha arasında sabitleyip fırınlanabilir,normal ev fırınında 100 derecede 30 dak.tavlamak iş görmüştü.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #14 : 27 Kasım 2012, 16:11:01 »
Konu agaci kurutmak degil expess bir sekilde yas agacin stabilizyasyonu dikkat cekmek istedigim konu baska tarafa gidiyor.mikrodalga ile agaci buharla yumusatmak ayri konu
O konuyu bu baslik altinda tartismak gereksiz olurdu

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
« Yanıtla #15 : 28 Kasım 2012, 10:25:39 »
Kaya bey, Mikrodalga fırında yumuşatmak değildi fikir, stabilizasyonu sağlamak için suyu buharlaştırabilir miyiz, deneyen oldu mu? şeklinde bir soruydu.
Selamlar.
YUCELMORE

Kaya

• 2867
« Yanıtla #16 : 28 Kasım 2012, 11:53:12 »
Suyu buharlastirabilirsiniz belki ama bu kadar hizli kurutma islemi agacin icinde bosluklara neden oluyor  kuruma esnasinda  gozeneklerden cikan su buhari. Icicnde kisim kisim buzusmus yogun bolgelere kisim kisim hava bosluklarina neden oluyor  mikro dalganin. Buz cozme fonksiyonuyla agaci kurutmak mumkun oluyor . ;) biraz uzun da surse bu teknik olarak mumkun

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
« Yanıtla #17 : 28 Kasım 2012, 14:06:29 »
 :2up
YUCELMORE

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9535
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #18 : 04 Aralık 2012, 16:56:36 »
Suyu buharlastirabilirsiniz belki ama bu kadar hizli kurutma islemi agacin icinde bosluklara neden oluyor  kuruma esnasinda  gozeneklerden cikan su buhari. Icicnde kisim kisim buzusmus yogun bolgelere kisim kisim hava bosluklarina neden oluyor  mikro dalganin. Buz cozme fonksiyonuyla agaci kurutmak mumkun oluyor . ;) biraz uzun da surse bu teknik olarak mumkun

Bir zamanlar sanki mikrodalgada kurutulmuş ahşapta oluşan boşlukların ahşabın stabilizasyonu için kolaylık sağladığını okumuştum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kaya

• 2867
« Yanıtla #19 : 04 Aralık 2012, 18:11:28 »
hakli olabilirsiniz ama neredeyse ici kafes gibi bosaliyor  distan dolu gorunum ama ustunu tesfiye etmeye basladiktan sonra ici bayagi sorun oluyor gerci epoksi ile stabilize edilirse sorun olacagini sanmam hoscada bir dekor olacaktir