Bıçak Sanatı - Forum

Bileme Taşı

mat

• 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin

tarpoon

• 4739
Ynt: Bileme Taşı
« Yanıtla #1 : 22 Kasım 2012, 22:07:07 »
Mehmet verdığın lınklerdekı ıkı taş gg.da olan işe yaramaz. tercıhın karacasu taşından yana olsun  ;)  forumu bıraz karıştırırsan işine yarıyacak bılgıler bulacaksın.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2012, 22:13:03 »
Bende toolux bileme taşı var paket üstünde A 180/230 K 10/20 V yazıyor. A dediği zımparada ki kum kalınlığı olabilir.Yani ben öyle düşünüyorum ben koçtaştan 3-5 tl arası bir rakamda aldım yani 12 tl vermen anlamsız  olur.Bana soracak olursan http://www.bicaksanati.com/forum/malzeme-tedariki/su-tasi/ linkteki taştan al derim ve tooluxtan. Önce tooluxla daha sonrada su taşı ile bilersen çok iyi bir keskinliğe ulaşabilirsin.Sefa hocanın yazıda dediği gibi son işlem taşı olarak yani.Bilgilerime dayaranak bunu dedim yanlışım varsa düzeltin. :)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #3 : 22 Kasım 2012, 22:19:53 »
takım marketten aldığım 2 taş süper iş görüyor,
biri arkansas bu, (fotodaki büyük olan-kutulu)
http://www.takimmarket.com/Default.aspx?_args=catsel,2729,promar

diğeri, bu (beyaz ufakçana olan)
http://www.takimmarket.com/Default.aspx?_args=catsel,2726,promar

her ikisini de kullanıyorum önce büyük taşta bileme, ufak beyaz olanda son işlem.
tabii bunların ardından da deri masatta kılağısını alma işlemi..
sonuç mükemmel...

.
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #4 : 23 Kasım 2012, 02:26:53 »
Kargadan baska kus cerax veya naniwadan baska tas tanimam .cerax biraz sert bir tas daha cok marangozluk isleri icin naniwa biraz yumusak surerken cok hos bir bir hissi var ayrica tasi duzeltmekte hic sorun degil ama tas biraz hassas sabunlu su sicak vs tasi bozabilir tabi dikkat etmek lazim.Japon bir cok tas denedim sonra ebayde meze oldular,King ,sun tiger falan uzak dur .Shapton cok iyi oldugunu biliyorum hele purpur diye bir tasi var 30000 kum seytan durtuyor ama :)
Bende bir cok belgische brocken ,cekoslovak brocken, cerax 200/400 ,seramik taslar ,dogal japon ,naniwa  800/5000,3000/8000,12000 ,elmas macunda girince Neyse fazla söze gerek yok
Bence bir tane 800/5000 naniwa al bir kere para verirsin ama keyfini tarif etmek ..
Arkasindan strop bile kullanmadan tras olursun gerisi teferruat olur ancak
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

mat

• 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
« Yanıtla #5 : 23 Kasım 2012, 15:04:20 »
Herkese teşekürler bilgiler için, forumu biraz karıştırdım ve burdakilerden de yararlanarak bir karar vereceğim.