Merhaba sevgili dostlar,değerli üstadlar epey bir zamandır foruma giremiyordum. sevgili bıçaklarıma da gereken zamanı ayıramıyordum sonunda iki bıçağı kılıfları ile bitirmek nasip oldu şimdi sırada yeni profiller var yaşasın

canavar ile kulaklarımın pası gidecek eğe ile pazuları çalıştıracağım.
İlk model daha önce sevgili dostum Gencer Korkut 'a yaptığım bir modelin aynısı diyebilirim
Çelik 1095-sertlik-60 hrc-kılıf kösele iç astar çift taraflı kuzu derisi- uzunluk 30 cm kalınlık 4 mm
kabza iç boynuz
upload
image sharing
image115CrV3 : Bu çeliği foruma ilk üye olduğum zaman mil olarak almıştım daha sonra sıcak olarak 80 tonluk şahmerdanda dövüldü iki tane eğemi bitirdi hain şey.
Sayın ustaların ürettiği şaheserlere bakınca bir an önce bıçak yapma hastalığına tutulmuştum hiç bir bilgim yoktu .Bu bıçağı da profili belirlerken çizdiğim şekil ile pek alakası yok taşlama acısı istem dışı bu şekilde oldu üzerinde bol miktarda çizik barındırıyordu o bakımdan en sona sakladım hatta kuyruk kısmında bulunan motif demeye dilim varmıyor

deneme amaçlı açmıştım sıra pek düzenli değil. Epoksi ile toz boya nasıl karışır gibi kendi çapımda deney niteliğindeki uygulamaları denedim ortalığı batırdım.
Fakat sonunda acımadan kullanacağım her işe koşacağım (abartmadan tabi kesme yüzme vs vs) bir bıçağım oldu.
Buna birde kılıf yapayım dedim üzerine bir av dergisinde (hunting kasım 1993 sayısı)gördüğüm baston başı olarak uygulanmış bu figürü aktarmaya çalıştım.
çelik 115Crv3_sertlik 61 hrc_uzunluk 27 cm_kılıf kösele_kabza gürgen_kabza altı lineer pirinç
upload
image
upload pics
upload pic
photo storage
picture sharing