Emin bey nasılsınız?
Mubarek Kurban Bayramı'nız kutlu olsun.
orada fotoğrafın kenarında vitrinin bir kıyısında gördünüz saatleri, değil mi? 
saat
bıçak
kalem
kitap
antika makinalar 
meraklarım benim, heyecanlarım.
bunlardan kendimi bir türlü kurtaramadım (galiba kurtulmak istediğim de yok ya neyse
)
saolun Mehmet Bey, iyiyiz... bayram telaşından buradaki arkadaşların da bayramlarını kutlamadığımı farkettim, bu vesileyle herkesin bayramını kutlamış olalım

dün evini ziyaret ettiğim bir zatın, çılgın bir tesbih koleksiyoneri olduğunu farkettim. sadece internet üzerinden görebildiğim malzemlerden yapılmış onca tesbihe o derece yaklaşabileceğimi hiç tahmin etmezdim. bu tür koleksiyonlar bence hayatın tatları. evlat gibi yani. her biri özenle seçilmiş, tedarik süreçleri doğum sancıları çektirmiş ve geldiklerinde okşanarak manalar yüklenen metalar hepsi. neyin koleksiyonu olduğu hiç önemli değil, yeter ki sevgi ve özen ile tedarik edilip muhafaza edilmiş olsunlar. gelecek nesillere bırakılabilecek en güzel miras, bir kavramın karşılığı olan nesneleri itina ile seçip kültürüyle manasıyla birlikte muhafaza etmek diye düşünüyorum. bunu gayet titiz ve özen dolu bir usül ile yaptığınızı görüyorum. hele bir de o metayı siz de üretme çabası içindeyseniz, yaşamak bir anlam daha kazanıyor işte...
çok felsefe yaptım

sözün "modernce" özü, süper siziniz Mehmet Bey