Mehmet bey ben spydercolari zaten cok begeniyordum sayenizde victorinox tipi cakilar da hosuma gitmeye basladi.bende bir spiderco military pesindeyim ama camuslaj kabza bakiyorum..
benim de asıl istediğim oydu, fakat bu oldu tesadüfler sonucu.
bazen Camo G-10 alıp kendim kabza yapayım diyorum !

....
fakat asıl bulabilir yada yurtdışı ulaşabilirsem kamuflaj kabzalıyı ''para military 2'' modelinden almaya çalışıcam.
bu modelin çift emniyetli kilit mekanizması daha ilginç ve boyutları daha bir ele avuca gelir ölçülerde.

şöyle bir set: soldan sağa 2 ve 4 e sahibim 3. sırada para military 2 de gelirse süper olur...
en baştaki ESSE yi es geçtim, yine eski günlere dönmemek adına

victorinox wenger veya muadilleri, bu çakılar gerçekten keyfli.
çok çeşit var eskiye dönük, ve bunları bulup toplamak bi hayli zor.
işte bu da onları daha özel kılıyor benim gözümde.
tüm dünyada fanları ve koleksiyonerleri mevcut bildiğiniz gibi, oralarla temaslarda ilginç bilgiler öğreniliyor.
aslında ben belirli bir tarza yönelip elimdeki karmaşadan kendimi kurtarmaya çalışıyorum.
belirli bir (veya 2) tarz üzerine gidip, araştırarak koleksiyonluk parçalarını toplamaya çalışıcam.
(psikolojik olarak kendimi sağlamladım,çok zor olsa da kafada rahatlayınca iş bitiyor bazı bıçaklardan ayrılma planım devam edecek.)
İsmet bey bu arada bana göre illa da çakı, koleksiyon mu desem keyfe keder biriktirme mi desem, esas merak çakı bende..
değişik amaçlara yönelik kaliteli 8-10 bıçağı tutuyorum, kalanların çoğu yolcu oldu bile.
daha çok ta çevredeki ahbap eş dost nasiplendi...
M.