Bıçak Sanatı - Forum

D2 Nessmuk

D2 Nessmuk
« : 11 Kasım 2012, 14:46:58 »
Bu bıçağın profilini ben yapmadım, Özgür göndermiş sağolsun. Laser kesim, dolayısıyla ben profil çıkarma işlemiyle uğraşmadım, bu yanıyla da sanki bıçağı tamamen ben yapmamışım duygusunu üzerimden atamadım  ^-^ . Su verme işlemi yağda yapıldı. Ağzını açarken sadece eğe kullanıldı, ağız harici yüzey dokusunu olduğu gibi bıraktım, yüzeydeki siyahlık su verme işleminden sonra yağla oluşan bir sihaylık. Yüzey en son 500 kum zımparayla bırakıldı. Saptaki mikartayı çok önceden yapmıştım ve onu kullanduım, farkedeceğiniz gibi içerisinde ufak tefek gözenekler mevcut. Pimler bakır pim, kuyruktaki ip deliği ise krom nikelli bir boru parçası. sertliği 58-59 HRC, toplam boy: 230mm, sap:105mm, kalınlık: 4mm, en geniş yeri: 43mm.

« Son Düzenleme: 11 Kasım 2012, 14:54:30 Gönderen: sefaçabuk »

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
Ynt: D2 Nessmuk
« Yanıtla #1 : 11 Kasım 2012, 15:07:23 »
oy oy oyyyy
sefa hocam ellerine kollarına sağlık.... her şeyi çok güzel de özellikle renk uyumuna bayıldım.. :2up

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #2 : 11 Kasım 2012, 15:09:56 »

Sefa Hocam işçiliğiniz her zamanki gibi, göz kamaştırıcı.
teşekkürler paylaşıma,
ellerinize sağlık...

...
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2012, 15:25:09 »
hocam elinize saglik  nessmuk benim favorilerimdendir outdoor icin bitirim bir bicak sap harika olmus
bu mazemeden kaldiysa bende istereem  :D
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #4 : 11 Kasım 2012, 15:27:21 »
çok güzel gözüyor .taşlamanın üst kısmının sıyah olarak kalması daha ağır oturaklı göstermiş
 :)  eline koluna sağlık.

Sefa usta yağda ısıl işlemi yaptıktan sonra kaç derecede ne kadar menevişlendi  58/59 hrc sertlık için.?
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #5 : 11 Kasım 2012, 15:28:05 »
ellerine saglik ustadim cok guzel olmus :2up :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

« Yanıtla #6 : 11 Kasım 2012, 15:53:28 »
Teşekkürler arkadaşlar.
çok güzel gözüyor .taşlamanın üst kısmının sıyah olarak kalması daha ağır oturaklı göstermiş
 :)  eline koluna sağlık.

Sefa usta yağda ısıl işlemi yaptıktan sonra kaç derecede ne kadar menevişlendi  58/59 hrc sertlık için.?
Taner 280-300 derece aralığındaydı sıcaklık.

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #7 : 11 Kasım 2012, 16:51:24 »
Eline sağlık hocam , tüm bıçakların gibi buda şahane olmuş. Mikarta ve namlunun renk uyumu muhteşem..
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #8 : 11 Kasım 2012, 16:54:42 »
Hocam eline sağlık, her şeyi ile çok güzel bir bıçak olmuş.

king

• *
  • 40
  • Ata Can /1977 / B Rh -
  • Meslek: İlaç Sektörü
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #9 : 11 Kasım 2012, 16:55:15 »
   ellerinize sağlık ustam,  :2up

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #10 : 11 Kasım 2012, 16:59:01 »
sefa hocam ellerinize saglik cok guzel olmus insanin eline alip saatlerce bakasi geliyor :)

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #11 : 11 Kasım 2012, 17:33:16 »
Sefa Hocam,
Benzer bir profili ziyaretim sırasında Taner vermişti. Bir kenara koydum, nasıl başlasam diye düşünüyordum. Şimdi artık önümde nasıl olması gerektiğina dair bir örnek var; yolumuz aydınlandı!
Ellerinize sağlık.
PRIMUM NON NOCERE

mukremin

• 78
  • Meslek: öğrenci(elk-hab)
  • Yer: izmir
« Yanıtla #12 : 11 Kasım 2012, 18:48:32 »
elıne saglık ustam cok tıtız bı emek. yenı bırı olarak merak edıyorum pımlern boyle olması cok hos gorunuyor. pekı bu tarz pımle normal pım arasında bı ustunluk soz konsu mu?
içindeki asıl seni yaşadıgında, hayattan lezzet almaya baslarsın

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #13 : 11 Kasım 2012, 19:15:26 »
Güzel olmuş be.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #14 : 11 Kasım 2012, 19:38:53 »
Yine her işinizde olduğu gibi buna da hayranlıkla bakıyorum. Yüzey dokusunun olduğu gibi bırakılması ve siyah kalması bu profile çok yakışmış. Birşey sormak istiyorum, yüzey bu şekilde siyah bırakılıyor ama ne kadar dayanıklı oluyor? Daha önce yaptığınız siyah meneviş boyası ile karşılaştırırsanız hangisi daha idealdir?
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2012, 19:43:16 Gönderen: s_türk »

« Yanıtla #15 : 11 Kasım 2012, 19:41:47 »
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim sağolun.
elıne saglık ustam cok tıtız bı emek. yenı bırı olarak merak edıyorum pımlern boyle olması cok hos gorunuyor. pekı bu tarz pımle normal pım arasında bı ustunluk soz konsu mu?
Diğer pimlerden ( eğer başı şişirilmiyorsa) belki şöyle bir üstünlüğü olabilir, kullanılan epoksi olurda ayrılsa bile bu tür başı havşalanmış bir boru pimden sapın kurtulması neredeyse imkansız. Bu açıdan bakarsak belki çok küçük bir avantajı vardır, onun dışında pek bir avantajı yok.
Güzel olmuş be.
Sağol da sen neredesin ne zamandır  ^-^

mat

• 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #16 : 11 Kasım 2012, 19:43:37 »
Çok güzel görünüyor Sefa abi, eline sağlık.

« Yanıtla #17 : 11 Kasım 2012, 19:48:21 »
Yien her işinizde olduğu gibi buna da hayranlıkla bakıyorum. Yüzey dokusunun olduğu gibi bırakılması ve siyah kalması bu profile çok yakışmış. Birşey sormak istiyorum, yüzey bu şekilde siyah bırakılıyor ama ne kadar dayanıklı oluyor? Daha önce yaptığınız siyah meneviş boyası ile karşılaştırırsanız hangisi daha idealdir?
Salim, yüzey menevişi olan derken sanıyorum EDC olanı kastediyorsun, kullanan arkadaş ( Black08) Bülent arkadaşımızdır, şu ana kadar yüzeyde bozulma olmadığını söylüyor. Bunun Yüzeyine de bir şey olacağını sanmıyorum. Yüzey çok yüksek sıcaklıktayken yağa batırılınca yüzeyde yağın minerallerinin de yanması sonucu bir tabaka oluşuyor diye tahmin ediyorum, bu tabakaya öyle kolay kolay bir şey olmuyor. Öyle ki, yüzeyi temizlerken zımparayla bile öyle kolaylıkla gitmiyor.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #18 : 11 Kasım 2012, 19:53:53 »
Yien her işinizde olduğu gibi buna da hayranlıkla bakıyorum. Yüzey dokusunun olduğu gibi bırakılması ve siyah kalması bu profile çok yakışmış. Birşey sormak istiyorum, yüzey bu şekilde siyah bırakılıyor ama ne kadar dayanıklı oluyor? Daha önce yaptığınız siyah meneviş boyası ile karşılaştırırsanız hangisi daha idealdir?
Salim, yüzey menevişi olan derken sanıyorum EDC olanı kastediyorsun, kullanan arkadaş ( Black08) Bülent arkadaşımızdır, şu ana kadar yüzeyde bozulma olmadığını söylüyor. Bunun Yüzeyine de bir şey olacağını sanmıyorum. Yüzey çok yüksek sıcaklıktayken yağa batırılınca yüzeyde yağın minerallerinin de yanması sonucu bir tabaka oluşuyor diye tahmin ediyorum, bu tabakaya öyle kolay kolay bir şey olmuyor. Öyle ki, yüzeyi temizlerken zımparayla bile öyle kolaylıkla gitmiyor.

Aynen EDC deki işlemden bahsetmiştim. O zaman bu işlemde çok hoşuma gitti. Aynı işlemi İbrahim ustada çok yapıyor. Demek yapılmasının bir sebebi var. Bu şekilde paslanmanında önüne geçiliyor galiba. Tekrar elleriniz dert görmesin.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #19 : 11 Kasım 2012, 20:08:28 »
Eline sağlık hocam.Yağın yüzeyde bıraktığı doku çok güzel olmuş.Bu siyahlık kesilen parçaya bulaşıyor mu? veya daha kısası gıda kesildiğinde  zararı var mı?
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram