Hikaye bir aceminin kaleminden başlar.

Amacım hem yeni başlayan birinin gözünden deneyimlerimi aktarmak, hem de hatıra olur düşüncesiyle safha safha yaşadıklarımı yazmak. İleride bol bol güleriz inşallah

İlk olarak zaten içinde olan avlanma dürtüsünün harekete geçmesiyle ve balık avında domatesi kesecek bıçağın bile kesmemesi neticesinde çeşitli ve makul bilinen küfürler savurulur. "Ben de bıçak gibi bir bıçak alacağım" nidalarıyla eldeki uyduruk Fransız çeliği Bursa olduğu iddia edilen bıçak gazabıma uğrar...
İnternetin gözünü seveyim, google amcaya bir soralım: "Bıçak", el cevap: "al sana binlerce"
Siteyle tanışmam da onun sayesinde oldu ve binlerce teşekkür ediyorum. Bulan adam kesinlikle cennetlik.
Buradan bıçağın aslında "bıçak" olmadığını, bir sanat olduğunu anlamam uzun sürmedi.
Toplanmış 3-5 bıçağın üstüne bilinçli olarak kemik saplı yatağanlar, sivaslar, eski ustura vs. toplanmaya başlandı. Ukalalığın bini bir paraya tezgahtar bunaltıldı, bıçakçılardan kovuldum. Sizin bıçaklarınıza mı kaldım deyip bu aşamaya geldim. "Kendi bıçağımı yapacağım"...Yaparsın aslanım.
Kayınbiraderin yamulttuğu arabamın tamponunu düzelttirmek için gittiğim tamirci arkadaş da bıçak meraklısı çıktı, elimde wolksvagenden çıkma makas keski var, ben bununla punto vs. kesiyorum dedi, al senin olsun deyince zehirlenmemin ilk safhası başladı. (Özgür usta bizi hatırlarsa D2Profil gönderecekti ama seferi:)Nasıl yapacaksam D2 Profili?"Ne yapacağım şimdi ben bunu" diye düşünürken "Normalizasyon"un büyüsüne kapıldım. İlk aşama bunu yumuşatmam gerek diye düşünmek oldu. Mavi göle gidilir, mangal yapmak için hanım kandırılır, yanan ateşe bu doğa üstü çelik parçası atılır. Üç kere yapacaksın aslanım, azalan değerlerde...Bu parça karbonu tahmini 0,50-0,60 olan makas, Alman bu, çelik de Alman, uyduruk mudur? değildir, ya uyduruksa?Alman vatandaşları yanlış malzeme kullanan firmayı ipe çeker bizim gibi değil...Değildir uyduruk...850 derece? 800 derece-780 derece:)Nereden bileceksin ısıl işlem fırını mı bu? alt tarafı mangal..Olsun, Sefa usta diyor ki "o mangalı çeliği eritecek sıcaklık değerlerine çıkartabilirsiniz"...Çıkartır mıyım? Çıkartırım.Salla yelpazeyi, salla...( Afedersin ama

)Zor çıkartırım:))Fönü de bulamam, dağdayım, eskiden fön mü varmış?:)Dereceyi renk tablosunda yakalarsın, ne de olsa fotoğraf çekiyorsun anlarsın renkten...çıkardık dereceleri,güya...Demlendi kendi kendine, biraz toprağa gömüldü biraz havada kaldı, soğudu üç kere. Ertesi gün, profile 2 numara eğe sürülür, yiyor eğe, keyiflendim.Profilini çizdim kalemle, akşam yedi civarı, gün içinde alınan matkap uçlar denenip profil için çelik çürütülecek, ömrüm çürüdü. Komşular hırsımın kurbanı oldu:) Allah beni affetsin.HSS matkap ucu yarıya kadar deldi:)Bir uç kırıldı bu arada 5mm lik. Şablon kaydı uç kısımda, bunu sana sabitle dediler, sen ne yaptın? Ayakla bastın profile delmeye çalışıyorsun...!azimliyim, formu biraz küçültüp, tekrar delerim, hadi bakalım. Bu uç uygun değil aslanım, elmas uç al yarın, tamam. E ne yapalım? Şu kızılcık sopası var ya bilek kalınlığında, onu bir keselim. Neyle? testeren yok ki? Var ama demir testeresi...Olsun kes, kes...Budağı da var bunun, kesildi bir tutamlık. dışı soyuldu bıçakla, şekle bak, bıçak izleri çok iyi durdu...Lifli galiba bir yeri ne kadar uğraşsam da düzelmiyor...Bakarım sonra...Gizli kabza mı yapsam?Fin kabzası mı yapsam?Güzel haber, yatıya misafir geliyor iki günlüğüne, e ben şimdi tam işin ortasındayım nasıl olacak? Malzeme tedariki devam eder, Elmas uç olur sana kobalt uç, bununla delersin dediler. Adam yüzüme zavallıyım gibi bakıyor ama bakışlara aldırmıyorum, azimle devam, testeren var mı? var, ucu? Özel olarak çekmeceden çıkartılır..."For hard steel" Hadi bakalım. Kesme de görelim. Alman çeliği göreceğiz...Fotoğraflarla devam edecek...