O yöntemi denemedim. Bildiğim ve denediğim 2 yol var: kaynatmak ve asitle muamele. Ancak kaynatmakla ilgili Sinan ve Abdurrahman Usta'ların ikazlarını araştırıyorum. Boynuz esas olarak keratinden oluşmuş bir madde yani protein esaslıdır, ne kadar yağ içeriyor bulamadım. Ayrıca yurt dışı forumlarda boynuz işleme ile ilgili bilgiler benim verdiklerimle paralel, kaynatma yöntemi kullanılıyor, hem boşaltma hem yumuşatma için. NaOH da yumuşayan boynuz kemikten ayrılır mı? bilemiyorum , denemek lazım.
Boynuzun kullanılma amacına göre işlenmesi de farklılık gösterebilir. Mesela yay yapımında kullanılacak boynuzda esneklik ön planda iken sap yapımında kullanılacak boynuzda sertlik ön plana geçebilir.
Gerçekleri burada hep birlikte bulacağız.