Bıçak Sanatı - Forum

Köpek saldırısından korunmak.

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
Köpek saldırısından korunmak.
« : 04 Kasım 2012, 12:26:32 »
Başlıktanda anlaşıcağı gibi köpek saldırısında yada bir köpekle karşılaştığımızda ne yapmamız gerek.İnternette gezinirken buldum yararlı olduğunu düşündüğüm bir yazı.Linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

http://www.canavarkesifte.com/?p=5621&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bisiklet-turlari-ve-kopekler
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: Köpek saldırısından korunmak.
« Yanıtla #1 : 04 Kasım 2012, 12:52:26 »

bunu alın garantidir,insanların duymadığı köpeklerin duyduğu ultrasonic ses yayar

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #2 : 04 Kasım 2012, 13:01:16 »

bunu alın garantidir,insanların duymadığı köpeklerin duyduğu ultrasonic ses yayar

Bunun direk düdük şeklinde olanlarından da vardı yanlış hatırlamıyorsam.Yazıda buda geçiyor ayrıca.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #3 : 04 Kasım 2012, 13:12:04 »
çok harika bir paylaşım olmuş psikolojik savaş resmen bayaa işime yarayacağına eminim
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

merttt9

• 1419
« Yanıtla #4 : 04 Kasım 2012, 13:25:39 »
Dazer kovucuyu test ettik,içinde 9 volt u harfi şeklinde pil var amerikan malıdır,energizer pili dahilidir,dayanıklılık açısından yazdım
çok işe yarıyor,etraftaki bütün köpekler önce ses nerden geldi diye irkiliyor ve yavaş yavaş uzaklaşıyorlar o bölgeden
ertesi gün gene aynı yerde test ettik köpeklere mesafe 7 metre 10 metre civarıdır,önce ses bakıyorlar sonra gidiyorlar
köpeklerin dibinden test etmedim yani 5 metreden daha yakınken vede hemen önümde yatan köpeğe test etmedim,köpeğe yazık
sadece köpekler 2 testten sonra kişiyi tanıyorlar vede görünce uzaklaşıyorlar alete gerek kalmıyor hafızaları iyi
birde bazı köpekler uyuz denen olanlar kulakları sorun olanlar duymuyor onuda diyeyim ısırabilirler,yaşlı köpekler yani  :D
eğer bisiklet sürerseniz dağ bayır giderseniz bundan alın,kedilerede işe yarıyor,kimisi kaçıyor kimisi ise ses geliyor ve kıpırdamadan yakınına gelip bakıyor kediler
ilginç durum

merttt9

• 1419
« Yanıtla #5 : 04 Kasım 2012, 13:29:04 »

Bunun direk düdük şeklinde olanlarından da vardı yanlış hatırlamıyorsam.Yazıda buda geçiyor ayrıca.

dediğin gibi,düdük daha iyi olur,bunu taşıması zor yer kaplar

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #6 : 04 Kasım 2012, 13:52:29 »

dediğin gibi,düdük daha iyi olur,bunu taşıması zor yer kaplar

Ve doğada ıslanma gibi bir durumda var.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #7 : 05 Kasım 2012, 00:46:27 »
Hayatım boyunca iki hayvandan çok korkarım ki biri horoz diğeri köpektir. Benden uzak dursunlar. Haa bu yıl birde bizim buralarda "böyü" dediğimiz bir tür örümcek eklendi. Bu yıl avuç içi kadar büyüğünü görünce iyi tırstım.

Benim köpek korkumu bilen, burada ki elektirik dağıtım şirketinde sayaç okuma işi yapan bir arkadaşa şirketi bu cihazlardan vermiş. Geçen sene Eğri Göl'e giderken ödünç almıştım. Eğri Göl yolunda yörüklerin  koyun sürüleri ve sürülerin goca goca köpekleri vardır. Her gidişimde bana o yollarda motorsikletin hız sınırını aştıracak kadar ürkütücü boyutta köpekler.

Normal şartlarda köpekleri gördüğüm zaman başında ki çobana işaret ile köpeklerine sahip çıkmasını söyler öyle geçerim. O gün cihaza güvensem de korka korka köpeklerin yanına kadar geldim. Ve bu cihazın çoban köpekleri üzerinde hiç işe yaramadığını öğrendim:)

Bu yıl iki motosiklet peş peşe giderken yaylanın birinde evlerin arasında duran köpeği biraz geç fark ettim. Ben kaçtım köpek 500 metre  kovaladı. Hemen durup peşimden gelen arkadaşları "köpek var dikkatli olun "diye  uyarıp olacakları izlemeye başladım.

Arkadaşlar yaklaşınca hırlamaya başlayan köpeğe bizim arkadaşlar öyle bir bağırdılar ki korkan köpeğin kendisini ağaçların arasına atışı aklımdan hiç çıkmaz.

Araç ve sistem ne olursa olsun, köpek mi benden uzak dursun. Gerekirse yolumu değiştirir yahut sahibini beklerim ama it ile dalaşa girmem...

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

merttt9

• 1419
« Yanıtla #8 : 05 Kasım 2012, 10:45:27 »
örümceğe biber gazı sık nefes yolunu etkiler

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #9 : 05 Kasım 2012, 11:20:15 »

Tabiata karşı neden bu kadar acımasızız. Ben bu "böyü" dediğim cinsi 20 yıldır ilk defa gördüm. Korktuğum için ona zarar verme hakkım yok.:)
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #10 : 05 Kasım 2012, 16:17:21 »

Tabiata karşı neden bu kadar acımasızız. Ben bu "böyü" dediğim cinsi 20 yıldır ilk defa gördüm. Korktuğum için ona zarar verme hakkım yok.:)

Çok doğru söylediniz.Ayrıca onlar bizim dünyamızda değil biz onların dünyasında yaşıyoruz. :) (bana göre)

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #11 : 05 Kasım 2012, 18:24:56 »

Çok doğru söylediniz.Ayrıca onlar bizim dünyamızda değil biz onların dünyasında yaşıyoruz. :) (bana göre)
kızamadım elma kurduna , onun evine bıçağı saplayan bendim...

Hüseyin o örümceğin bi fotoğrafı falan var mı dostum güney doğuda ve ırakta yaşayan abd askerlerinin camel spider (deve örümceği) ,bizim Mehmetçiğin sarı kız dedikleri tür küresel ısınma ve iklim değişiklikleri nedeniyle güneyden kuzeye doğru yayılıyor olabilir

İki Kişilikliyim İkiside Canavar

« Yanıtla #12 : 05 Kasım 2012, 18:54:25 »
Sarıkızı bilirim, neredeyse el büyüklüğünde.

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #13 : 05 Kasım 2012, 20:47:51 »
Dazzer yaşlı ya da sağırlaşmış köpeklerde işe yaramayabilir.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #14 : 05 Kasım 2012, 22:41:44 »
biz denedik hiç duymuyor hatta duymadığı için metre cinsindende 1 metreye kadar girdik olmadı
zaten % 50 kaçma şansı var,eğer kaçmayıp dazzer kullanıcam diyenler olursa köpek sağırsa geçmiş olsun demek kalıyor

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #15 : 05 Kasım 2012, 22:45:04 »
......
biz denedik hiç duymuyor hatta duymadığı için metre cinsindende 1 metreye kadar girdik olmadı
zaten % 50 kaçma şansı var,eğer kaçmayıp dazzer kullanıcam diyenler olursa köpek sağırsa geçmiş olsun demek kalıyor

biber gazı ?
onu denediniz mi?
     :))

...
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #16 : 05 Kasım 2012, 22:46:16 »
......

biber gazı ?
onu denediniz mi?

...

Hiç mantıklı ve iyi bir fikir değil. Şakası bile üzücü.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #17 : 05 Kasım 2012, 22:50:47 »
1.

2.

3. (tabii ki de ince bir serzeniş-nükte ile beraber yazıldı... Sertaç kardeşimiz.)
......

biber gazı ?
onu denediniz mi?

...

hiciv sanatı:
-Çoğu kez güldürmek, güldürürken düşündürmek, yermek........

http://tr.wikipedia.org/wiki/Hiciv

..
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2012, 22:55:22 Gönderen: spyderCollector »

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #18 : 05 Kasım 2012, 22:54:55 »
1.

2.

3. (tabii ki de ince bir serzeniş-nükte ile beraber yazıldı... Sertaç kardeşimiz.)
......

biber gazı ?
onu denediniz mi?

...

OK?

Ben sizi anladım ancak fikrimi söylemek istedim.Farkettiyseniz şakası bile kötü dedim. :)

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #19 : 05 Kasım 2012, 22:57:17 »
bir önceki yazımda düzeltme yaptım, lütfen tekrar okuyunuz..
buna hiciv deniyor ve hiciv bir sanat şeklidir... hiciv sadece bir şakadan ibaret değildir..

kırılmayınız, üzülmeyiniz...

teşekkürler..
Mehmet Şentürk