Bıçak Sanatı - Forum

Tungsten carbide hk.

Fuat Aksoy

• *
  • 31
  • Meslek: Bilgisayar müh.
  • Yer: Ankara
Tungsten carbide hk.
« : 03 Kasım 2012, 19:27:48 »
elimde kirici delici ucu var benim makinadan çıkma kırıldı (markasi: bosh sds max   quadro-x modeli ) celiginin icerigi Tungsten Carbid  diye geciyor turkiyede Wolfram diye biliniyor  Tungsten karpit vey karbid diye de yazilabilir. Fiyatıda baya pahalı sordum ucu 350 TL dediler. Ben bunu dövmeyi düşünüyorum bu metale nasıl bir model vemeliyim ve isil işlemini nasıl yapmalıyım bu metal hakkında en ufak fikrim bile yok:) sizden fikirlerinizi bekliyorum ustalarım.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Tungsten carbide hk.
« Yanıtla #1 : 03 Kasım 2012, 21:26:25 »
Volfram karbür olan kısım (İng.:tungsten carbide) bu kalemin ucundaki sağa sola çıkıntılı kısımdan ibarettir. Bu, uçtaki bir yarığa yerleştirilip gümüş kaynağı (?) ya da benzeri bir usulde birleştirilmiştir. Bu gerikalanına oranla çok küçüktür. Geri kalan kısımsa buna göre daha yumuşak ve daha ucuzdur. Bu kısmın çeliğini Sefa herhalde akıldan söyleyebilir ancak en iyi ihtimalle karbür olmayan başka bir ucun vasfındadır.

O paraya gidip bol miktarda çelik alabilirsiniz. Daha iyi de sonuç alırsınız.

« Son Düzenleme: 03 Kasım 2012, 21:28:02 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #2 : 03 Kasım 2012, 21:52:55 »
Matkap ucunun sadece tungsten karbid kısmı kırıldı  ( eklediğim resimdeki kırmız kısım) ve anladığım kadarıyla siz bu ucu değil geriye kalan helezonik kısmı dövmeyi düşünüyorsunuz. Eylemin de söylediği gibi tungsten karpid olan kısım sadece uç kısmıdır ve tungsten karpid dövülmez. Geriye kalan helezonik kısmı dövebilirsiniz bildiğim kadarıyla bunlarda kullanılan malzemeler yoğun mangan içermekte, aşınmaya dayanıklıdır.
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2012, 22:58:50 Gönderen: sefaçabuk »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 03 Kasım 2012, 22:25:35 »
Aaa pardon sizde kırığı vardı di mi? O zaman benim önceki mesajdaki son cümlemi göz önüne almayın.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Fuat Aksoy

• *
  • 31
  • Meslek: Bilgisayar müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 09 Kasım 2012, 16:12:13 »
çok teşekkürler ustalarım