Bıçak Sanatı - Forum

patlıcan musakka

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
patlıcan musakka
« : 02 Kasım 2012, 16:07:24 »


Patlıcan musakka malzemeleri
4 adet patlıcan
1 adet soğan
250 gram kıyma
2 adet domates veya 2 kaşık domates salçası
3 yemek kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
İnce kıyılmış maydanoz
2 su bardağı su
Bol sıvı yağ (kızartmak için)

Patlıcanlar 1 parmak kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suya konur. 1 saat kadar bırakılıp siyah suyunun çıkması beklenir. Süzülen patlıcanlar, kurulanıp tavaya konulan bol yağda alt-üst hafif şekilde kızartılır. 1 kat olarak yayvan bir kaba yayılır. Kızaran diğer patlıcanlar tabağa alınır. 3 yemek kaşığı yağda ince doğranmış soğan ve kıyma kavrulur. Domates, tuz, karabiber eklendikten sonra bir taşım kaynatılır. Tepsiye koyduğumuz patlıcanların üzerine muntazam bir şekilde konur. 2 su bardağı suyu ilave edip 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir. Söndürülünce ince kıyılmış maydanoz serpilir.

B.B

  • Başıma başlık.
  • ***
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
  • Yer: İzmir
Ynt: patlıcan musakka
« Yanıtla #1 : 02 Kasım 2012, 17:52:39 »
Bir yemek konusu açılmamıştı forumda artık oda var  ;D Artık tafi aramayacağım annem yokken yeppa. Paylaşım için teşekkür ederim. Hepimize afiyet olsun  :2up
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: patlıcan musakka
« Yanıtla #2 : 02 Kasım 2012, 19:24:39 »
Fatma hanım güzel yemekler paylaşıyorsunuz gerçi ben patlıcan yemem ama sevenlere afiyet olsun
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

spyderCollector

  • ***
  • 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
Ynt: patlıcan musakka
« Yanıtla #3 : 02 Kasım 2012, 19:25:57 »
güzel yapıldığı zaman bayılırım patlıcan musakkaya..
paylaşıma teşekkürler..

...


bir daha yaptığınızda:

normal salça yerine;
domatez biber karışık salça (antep tadı diye de satılır)
bir kaç diş sarımsak
ve 1 çay kaşığı kimyon u da karışımıza ekleyip deneyiniz...

lezzet farkına inanamıyacaksınız..


...
« Son Düzenleme: 02 Kasım 2012, 19:29:40 Gönderen: spyderCollector »
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''