Bıçak Sanatı - Forum

El Yapımı Çakı

El Yapımı Çakı
« : 18 Temmuz 2010, 17:07:59 »
Gelişmeleri zaten "nasıl yapılır" bölümünde anlatmıştım. Bunların dışında, sap işçiliği için yüzeylerde biraz oynama yaptım, gravür makinası ile. İçime sinmeyen belki değişiklik yapacağım bir küçük detay var, ona karar vermedim. Belki de böyle kalacak. Çakının boyu ilk başlangıcından sonra 35mm daha kısaldı, bıçak profili başlangıca göre değişti, bıçak değişince sapı da kısaltmak zorunda kaldım, ortaya ideal olmasa da ideale yakın, benim hoşuma giden bir çakı çıkmış oldu. Malzeme AEB-L, ısıl işlem detayına girmiyorum, zaten defalarca konuşmuştuk. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum.

Ynt: El Yapımı Çakı
« Yanıtla #1 : 18 Temmuz 2010, 17:08:34 »
.

« Yanıtla #2 : 18 Temmuz 2010, 17:43:34 »
Bunlarda kapalı konumda

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 18 Temmuz 2010, 18:06:38 »
Ustam, çok hoş bir çalışma olmuş. Ele güzel oturan bir hali var. Kabzadaki üçgen siyah dolguları ("spacer") çok tuttum. Gravür makinasına da yapabileceği bir iş bulmuşsun sonunda  ;) Ağızda hala düzeltilebilecek ufak bir problem var gibi, ne dersin ustam "taşlama eşiği" (sağolsun güzel bir terim kazandırdı Eylem sanata) sağ el tutuş yönünde diraz düzensiz görünüyor, sanki 10 dakkalık elde dikkatlibir zımpara çalışmasıyla halledilebilecek gibi görünüyor...

Tekrar teşekkür ediyorum adıma, süper bir çalışma, süper bir paylaşım, süper bir ilk çakı  :2up :2up :2up

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #4 : 18 Temmuz 2010, 18:10:43 »
Valla dedim bunu kesin görür :2up görmesen hatırım kalırdı :)) Ustam durumun farkındayım aslında ama bu ağız bantta başladı bitti, üzerindeki izler de kaybolmasın dedim, izler hoşuma gitti. Belki 180 kumla dediğini yapsam sırıtmayacaktır, ne dersin.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #5 : 18 Temmuz 2010, 18:20:49 »
Valla dedim bunu kesin görür :2up görmesen hatırım kalırdı :)) Ustam durumun farkındayım aslında ama bu ağız bantta başladı bitti, üzerindeki izler de kaybolmasın dedim, izler hoşuma gitti. Belki 180 kumla dediğini yapsam sırıtmayacaktır, ne dersin.
Bana sanki bir takozda son kum neyse o zımpara elde biraz zımpara ile dikine gidip gelsen sanki düzelecekmiş gibi geldi, ondan konuyu açtım. Yani boyuna zımpara ile boğuşmak yerine... Sonuçta bende de aynı problem oluyor makine bitirişte, sol el sağ el kadar maharetli olmadığından bantta eşiği bir tarafta düzgün veremiyorum. O durumda elde son halinde bir miktar düzeltme gerekiyor. Aynı zamanda bantın kenarları eş değilse bir taraf diğeriyle simetrik olmuyor. bunun için düz bir eğe ile bir süre bant çalışırken tekeri düzlemek gerekiyor arada...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #6 : 18 Temmuz 2010, 21:05:11 »
Sn.Sefa,
Sonunda eserleriniz bizi buralara kadar çekti, TT.com yerine bu güzel çalışmayı burada tebrik etmek istedim.
Sizlerden feyz aldıkça biz de elimizden geldiğince bıçaklara ve diğer keskilere ilgi duymaya başladık, nasip olur da malzemelerimiz gelirse ufaktan mevcut çakılar için değişiklikler yapmaya başlayacağız biz de.
Tekrardan elinize sağlık.
Saygılar,
TT

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #7 : 18 Temmuz 2010, 21:29:37 »
ustam herşeyi ile çok hoş olmuş, yanlız imza olmamasının özel bir sebebi mi var?

« Yanıtla #8 : 18 Temmuz 2010, 22:02:57 »
ustam herşeyi ile çok hoş olmuş, yanlız imza olmamasının özel bir sebebi mi var?
Soytürk bir kaç keredir imza işinden uzak durdum, aklımda şu benim derilerin üzerine koyduğum kendimce logoyu düşünüyorum, hala karar veremedim imza mı olsun o mu olsun. Nasılsa her ikiside kolay, istediğim zaman yaparım ;)
Sn.Sefa,
Sonunda eserleriniz bizi buralara kadar çekti, TT.com yerine bu güzel çalışmayı burada tebrik etmek istedim.
Sizlerden feyz aldıkça biz de elimizden geldiğince bıçaklara ve diğer keskilere ilgi duymaya başladık, nasip olur da malzemelerimiz gelirse ufaktan mevcut çakılar için değişiklikler yapmaya başlayacağız biz de.
Saygılar,
TT
Teşekkürler, aslında buradaki ortam biraz daha samimi, bizbizeyiz eğer mümkünse Sn önekini kaldırıp sefa dersen daha mutlu olurum ;) Aklında olan bir çelik var mı?
« Son Düzenleme: 19 Temmuz 2010, 02:43:16 Gönderen: sefa çabuk »

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #9 : 19 Temmuz 2010, 00:17:06 »
Sefa abi ellerine sağlık çok güzel bir eser olmuş devamını diliyorum.
Alıntı
Sn.Sefa,
Saygılar,
TT
Sn TT Sizi buralarda görmek nekadar güzel, hoş geldiniz (ESESSENG)

« Yanıtla #10 : 19 Temmuz 2010, 00:22:39 »
Sağolasın Serdar.

« Yanıtla #11 : 19 Temmuz 2010, 20:51:07 »
Teşekkürler, aslında buradaki ortam biraz daha samimi, bizbizeyiz eğer mümkünse Sn önekini kaldırıp sefa dersen daha mutlu olurum ;) Aklında olan bir çelik var mı?

Sefa hocam,
Şu an kendi keskilerimin üzerinde basit değişiklikler yapmayı planladığım için keskiler konusunda bir çelik türü düşünmedim. Ama vakti de gelmedi değil, bugün ilk ahşap bloğumu temin ettim, en sevdiğim türlerden olan Karambit demoları yapacağım kendim için. Bakalım elim yatkın mı :)
Saygılar,
TT

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #12 : 19 Temmuz 2010, 22:25:03 »
hocam çok güzel ve aynı zamanda eğitici (......bizlere.) bir çalışma oldu ve sonunda da çok güzel bir çakı elde ettik.
artık bunu pikniklerde, kırlarda keyfle kullanmak kaldı geriye.
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

huseyinmertturk

• 135
  • Meslek: Çakı Bıçak İmalatçısı
« Yanıtla #13 : 19 Temmuz 2010, 23:14:32 »
sefa hocam gerçekten çok güzel çalışma elinize kolunuza sağlık ......benim çok hoşuma gitti ...

« Yanıtla #14 : 20 Temmuz 2010, 01:34:21 »

Sefa hocam,
Şu an kendi keskilerimin üzerinde basit değişiklikler yapmayı planladığım için keskiler konusunda bir çelik türü düşünmedim. Ama vakti de gelmedi değil, bugün ilk ahşap bloğumu temin ettim, en sevdiğim türlerden olan Karambit demoları yapacağım kendim için. Bakalım elim yatkın mı :)
Saygılar,
TT
Birşey gerektiğinde söylersen eminim herkes elinde geleni yapacaktır. Zamanın gelmiş bence ;)

« Yanıtla #15 : 20 Temmuz 2010, 01:37:50 »
hocam çok güzel ve aynı zamanda eğitici (......bizlere.) bir çalışma oldu ve sonunda da çok güzel bir çakı elde ettik.
artık bunu pikniklerde, kırlarda keyfle kullanmak kaldı geriye.
Aslına bakarsan diğer bıçakları dağda bayırda kullanmak biraz pratik değildi, bunu zaten asıl o amaçla yaptım, bir yandan da merak ediyordum çakı yapımını o da bahanesi oldu.
sefa hocam gerçekten çok güzel çalışma elinize kolunuza sağlık ......benim çok hoşuma gitti ...

Sağolasın Hüseyin , nerdesin ne zamandır göremedik seni, özlettin ..

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #16 : 20 Temmuz 2010, 09:35:22 »

Sefa hocam,
Saygılar,
TT
[/quote]

bir "karambitsever" olarak, karambit demolarınızı heyecanla bekliyorum.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

« Yanıtla #17 : 20 Temmuz 2010, 18:40:06 »

Sn TT Sizi buralarda görmek nekadar güzel, hoş geldiniz (ESESSENG)

Teşekkür ederim Serdar abi. Sizleri de görmek iyi oldu. :)

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #18 : 27 Temmuz 2010, 16:34:32 »
Cok begendim cidden , yeni namlu eskisine gore cok daha iyi , kabza da super gozukuyor. Tek el asistan piminin bilemeyi zorlastirdigini - ne zorlastirmasi , imkansiz hale getiriyor - nedense hic dusunmemisim, bana ait bu tip birsey de hic olmadigindan belki. Simdi bi tip katlanirlara baska turlu bakiyorum .Ben  bicagi tasa surmeye alisik oldugumdan , sanki bes para etmezlermis gibi gelmeya basladi . Sokulebilir olmalilar belki, neyse eline saglik.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #19 : 27 Temmuz 2010, 17:48:17 »
Bu problem, benim ıvır zıvır her işe koştuğum ufak Buck'taki problemim... Çakının ağzının sapa yakın kısmını bilemek sorun oluyor. Gerçi ağız bu kısımda tırtırlı olduğundan zaten pek bilemiyorum ama bu tırtırlı ağız benim ikinci derdim. Bu tırtırların olduğu alanı taşlayıp düzleyecektim ama açma çıkıntısı yüzünden bundan caydım.

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben