Bıçak Sanatı - Forum

Doğada tek başına ev.

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
Doğada tek başına ev.
« : 31 Ekim 2012, 23:14:06 »
Sanırım Serdar Kılıç'ın program biraz çalıntı gibi olmuş. ::)
http://www.youtube.com/watch?v=iYJKd0rkKss&feature=related
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
Ynt: Doğada tek başına ev.
« Yanıtla #1 : 01 Kasım 2012, 00:19:50 »
calinti veya ozenti hic farketmez serdar kilicin dogadan aldigi haz o programi ozgun yapmaya yeter bence. birde memleketimizin daglarinda turk coban kopekleriyle birlikte macera yasamaktan daha guzel bisey olamaz bence. benim yine dagim gelmis haftasonu kacmak lazim :)

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #2 : 01 Kasım 2012, 00:24:59 »
calinti veya ozenti hic farketmez serdar kilicin dogadan aldigi haz o programi ozgun yapmaya yeter bence. birde memleketimizin daglarinda turk coban kopekleriyle birlikte macera yasamaktan daha guzel bisey olamaz bence. benim yine dagim gelmis haftasonu kacmak lazim :)

Hocam programa laf etmiyorum gerçekten güzel ancak kendine özgü bir şey yapsaydı keşke farkındaysanız isim bile aynı.Yapımcı bu prosedürü uygun bulduysa yapacak bir şey yok tabi.Bunları izledikten sonra benimde kaçasım geldi. :)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #3 : 01 Kasım 2012, 03:01:38 »
formata yapicak birsey yok aklin yolu bir sonucata neleri izleyecegimizi iyi biliyorlar :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 01 Kasım 2012, 12:25:50 »
Çalıntı demek yanlış olur. Aynı formatı satın almışlardır. Üstelik Serdar Kılıç gibi birinin gerçekten böyle bir ev yapmak hayalinde olabilir. Böyle bir format görünce içinde bulunmak istemiştir. Şahsın kendisinin burada olmadığı için söylenecek bu tür sözler iftiradan başka bir şey değil veya boşa söylenmiş sözlerdir diye düşünüyorum. Bizim bakmamız gereken programın ne kadar faydalı veya zararlı olmasıdır. 24 saat televizyonda yayınlanan bir çok saçma programla kıyaslama yaparsak bence başarılı işler arasındadır.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #5 : 01 Kasım 2012, 13:42:20 »
Yarışma programlarının formatı orjinalinin yayınlanmadığı ülkelere satılıyor hep.  :-\

Üye olmayanlar hakkında yorum yapmıyorsak o zaman Çin malı çakıların adını hiç anmamak, Bora'dan, Busse'den çeliğe su vermeyi bilmeyen ustalardan bahsetmemek gerek.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #6 : 01 Kasım 2012, 13:52:35 »
İyi ve ya kötüyü tartışmayalım demiyorum ki. Bilmem ne usta hırsızdır demek ayrı, o ustanın ürününe yorum yapmak ayrı. Serdar kılıç modelindeki bıçak tartışıldı eleştiri yapanlar arasında bende varım. Ama insanın kişiliğine veya yaşamını etkileyecek hakaret etmek burada kimseye düşmez diye düşünüyorum. Serdar kılıç bence programı çok kötü yaptı diyebilir arkadaşlar. Ama formatı satın alıp almadığını bilmeden çalıntı demek sizce doğru mu?

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #7 : 01 Kasım 2012, 14:04:00 »
Orada ki çalıntı gibi olmuş deyişim doğru kelimeleri bulamayışımdandır. Programı baştan sona izledim ve her hafta dört gözle bekleyen izleyicilerdendim.Yanlış anlaşılmak istemem demek istediğim farkındaysanız isim bile aynı yani yabancılardan farklı bir şeyler yapılsa daha hoş olabilirdi.Ben Serdar Kılıç'a hırsız vs. şeyler söylemiyorum yapımcı hakkında konuşuyorum.Programında tamamen yararlı olduğu tarafındayım.Türkiyedeki yapımcılara bakarsanız çoğu program yapancılardan alıntı.Ben buna karşıyım Serdar Kılıç'a yada programına değil.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #8 : 01 Kasım 2012, 14:20:05 »
Programın faydası maalesef bence şüphe götürür. Hani kerpiçten bir köy evini, Karadenizdeki tipte bir ahşap evi ya da bir bostan bekçisinin barınağını anlatsa, ateş yakarken tandırdan bahsetse, bir çobanın yaz kış doğada nasıl kendini hava şartlarından ve doğadaki tehlikelerden koruduğunu anlatsa bir fark görür ve hepimiz omuzlarda taşırız. Ama bu haliyle bakıyorum da zaten ötekileri izlemişken bu kopyayı izlemek gereksiz. Şöyle bizden bir şeyler içeren bir seri yapsa da hem biz zevkle izlesek hem de yabancılara bile izletilecek bir arşiv olsa.

Hırsız dememek gerektiği konusunda hem fikirim. Zaten Sertaç da öyle bir niyetinin olmadığını söylemiş.
Namık Kemal
Instagram'da ben

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #9 : 01 Kasım 2012, 14:24:09 »
Programın faydası maalesef bence şüphe götürür. Hani kerpiçten bir köy evini, Karadenizdeki tipte bir ahşap evi ya da bir bostan bekçisinin barınağını anlatsa, ateş yakarken tandırdan bahsetse, bir çobanın yaz kış doğada nasıl kendini hava şartlarından ve doğadaki tehlikelerden koruduğunu anlatsa bir fark görür ve hepimiz omuzlarda taşırız. Ama bu haliyle bakıyorum da zaten ötekileri izlemişken bu kopyayı izlemek gereksiz. Şöyle bizden bir şeyler içeren bir seri yapsa da hem biz zevkle izlesek hem de yabancılara bile izletilecek bir arşiv olsa.

Hırsız dememek gerektiği konusunda hem fikirim. Zaten Sertaç da öyle bir niyetinin olmadığını söylemiş.

Düşüncelerimi yazıya aktardınız hocam. :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #10 : 01 Kasım 2012, 14:32:56 »
Eylem Ustam program hakkında söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Ben o saatte yatıp dinlenmem gerektiği için programı seyrettim. Çoğu yerinde fazlasıyla sıkıldım. Ama o saatteki bir çok program yerine bu programı izlemek bana daha mantıklı geldi. Programın formatını almak önemli değil de onu nasıl sunduğunda önemlidir. Bir kere program bana doğada tek başına duran bir kişi izlemini vermedi. Ama yinede bu tür programların gelişerek artması taraftarıyım.

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #11 : 01 Kasım 2012, 14:37:37 »

ya da Türkiye'de hangi mantar, bitki yenir ; hangisi zehirli ?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #12 : 01 Kasım 2012, 14:41:19 »
Di mi? Kuzugöbeğini soba üstünde pişirmeyeli o kadar çok oldu ki o gün doğanlar çoktan gitti geldi askere...

Benim yandığım taraf belki tek atımlık bir barutun böyle hedef edilmesi. kanallar bu kadar gaddar iken insanlara ikinci bir şans tanımıyorlar. Keşke karşılaştırmalı bir biçimde teknikleri anlatan, bizim kültürümüzün getirdikleriyle diğerini yan yana koyan, doğayla ilgisi olmayanı bile ayartan bir program olsaydı bu. Düşünsenize "Batılı buna dakota pit fire demiş ama bizim kültürümüze tandır olarak o kadar yerleşmiş bir teknik ki bu." dese. Yazıcıoğlu'nun helikopterine kar kış içinde ulaşan köylünün ne giydiğini anlatsa.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #13 : 01 Kasım 2012, 14:43:14 »
O mantar işine televizyonda kimse girmez:) Çok riskli bir mesele. Mantar hakkında hangi programı izlediysem bilmiyorsanız ve kesinlikle emin değilseniz yemeğindir. Ya bu arada Eylem ustam ikide birde tandır demeyin canım çekiyor :)