
Altı diş sarımsak
Bir su bardağı limonun suyu
Yarım kilogram yeşil biber
Bir çay bardağı su
Yeteri kadar tuz
Fasulyelerin saplarını ve kılçıklarını ayıklıyoruz
Ayıkladığımız fasulyeleri yıkayıp ardından yarın santim boyunca ince ince doğruyoruz
Pirinçleri yıkıyoruz ve süzüyoruz
Soğanlar ince ince doğruyoruz
Bir tencerenin içersine ilk önce fasulyeleri koyuyoruz üzerine de soğan ve pirinci yerleştiriyoruz
Yeteri kadar tuzunu serpip bir çay bardağı suyu ilave edip ocağa bırakıyoruz
Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişiriyoruz
Fasulyeler ve pirinçler yumuşamadan önce suyunu çekerse sıcak suyu ilave ediyoruz
Ayrı bir tavanı içersinde tereyağını kızdırıyoruz
Ocaktan aldığımız fasulyelerin üzerine tere yağını döküyoruz
Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz
Servis yapacağımız zaman bir kez karıştırıyoruz
Afiyet olsun