Bıçak Sanatı - Forum

pancar (lahana) çorbası

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
pancar (lahana) çorbası
« : 30 Ekim 2012, 19:05:43 »


1 bağ pancar
250 gr taze fasulye
1 su bardağı mısır unu
1 baş soğan
1 tane acı biber
½ paket margarin
Yeterince tuz

Pancarları temizleyip yıkayın ve ince ince doğrayın.
Bir tencerede yağı eritilin.
İncecik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine yeterince su ilave edin.
Pancarın rengini koruması için kaynayan suya önce tuz atın.
Sonra doğranmış pancar ile önceden haşlanmış fasulyeyi katın.
Birlikte 40 dakika kadar kaynattıktan sonra elenmiş mısır ununu kaynayan çorbanın içine azar azar dökün.
Bu arada tahta kaşıkla topaklanmaması için devamlı karıştırın.
Çorba ocaktan indirilmeye yakın acı biberi ilave edin.
Arzuya göre bir tavada yağ yakarak çorbaın üzerine gezdirin.
Sıcak sıcak servise sunun.

Ynt: pancar (lahana) çorbası
« Yanıtla #1 : 30 Ekim 2012, 19:53:51 »
Bir kadın üyenin aramıza katıldığı nasıl da belli oldu hemen  ^-^ eh sizden artık birde siron ve fasulye dible si tarifide isteriz uygun bir zamanda.

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
Ynt: pancar (lahana) çorbası
« Yanıtla #2 : 30 Ekim 2012, 19:56:59 »
tabiki fasülye diblesini bende çok severim  :)

ali rıza

  • ***
  • 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
Ynt: pancar (lahana) çorbası
« Yanıtla #3 : 31 Ekim 2012, 09:02:36 »
Bir kadın üyenin aramıza katıldığı nasıl da belli oldu hemen  ^-^ eh sizden artık birde siron ve fasulye dible si tarifide isteriz uygun bir zamanda.
:)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: pancar (lahana) çorbası
« Yanıtla #4 : 31 Ekim 2012, 15:20:44 »
Tarif güzel ama margarin olmamış bir karadenizli olarak pancar çorbasını çok severim.eğer sıvı yağ koymatyacaksan eritilmiş içyağ dökülür yada sıvı yağ ,margarin çok sağlıksız.yinede tarife teşekkürler
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: pancar (lahana) çorbası
« Yanıtla #5 : 31 Ekim 2012, 15:36:46 »
Mehmet Ustam margarin konusuna sonuna kadar katılıyorum. Ben yaklaşık 15 yıldır margarin kullanmıyorum. Katı yağ ihtiyacımı tereyağ ile karşılıyorum. Karadenizden gelen terayağını severek tüketiyorum. İçyağı ve kuyruk yağı gibi yağlar bile margarin kadar zararlı değil diye biliyorum.

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: pancar (lahana) çorbası
« Yanıtla #6 : 31 Ekim 2012, 15:53:10 »
Mehmet Ustam margarin konusuna sonuna kadar katılıyorum. Ben yaklaşık 15 yıldır margarin kullanmıyorum. Katı yağ ihtiyacımı tereyağ ile karşılıyorum. Karadenizden gelen terayağını severek tüketiyorum. İçyağı ve kuyruk yağı gibi yağlar bile margarin kadar zararlı değil diye biliyorum.
beslenme ilkeleri dersi görmüş ve gıda tarım bakanlığında çalışan biri olarak ,vücut 36 derece ısı yapar,tereyağ 34 derecede erir (oda sütten alınanla yoğurttan yauılarak alınan farkeder yoğurttan alınan daha iyi fermantasyon geçirmiştir) margarin 42 derecede erir ve vücut o ısıya çıksa ölür gerisini söylemeye gerek yok
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
Ynt: pancar (lahana) çorbası
« Yanıtla #7 : 31 Ekim 2012, 16:45:25 »
haklısınız aslında orginali içyağıyla yapılır hatta daha lezzetli olur ozaman yağı serbest yapalım  :)