Bıçak Sanatı - Forum

boynuz saplı çakı sorunsalı??

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
boynuz saplı çakı sorunsalı??
« : 30 Ekim 2012, 14:55:38 »
boynuz saplı çakılarda özellikle sivas işi çakılarda çakıyı kapatınca bazen   namlu yuvasına yapışıyor ve çakıyı açmak imkansız hale geliyor bazen de kapalı haldeyken kendiliğinden namlu ucu dışa çıkıyor sıkıntı oluyor... bu konuda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum ...

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
Ynt: boynuz saplı çakı sorunsalı??
« Yanıtla #1 : 30 Ekim 2012, 16:26:13 »
Yeni olmasından kaynaklanan durumdur. Kullandıkça açılır. Bazen başta bulunan pimleri biraz gevşetebilir miyim diye düşünüyorum. Tamamen Profesyonellikten uzak bir yaklaşımla araya bir şey sıkıştırarak kanırtabilir miyim diye düşünürken kırılma olasılığı da aklıma geliyor. En Pratik çözüm sanırım Wd40 ile yağ püskürtmek. En azından açılışı kolay olur. Açık kalmasının sebebi de sanırım bu sıkılığından kaynaklanıyor.
Ne yaparsanız yapın size tavsiyem birden yüklenmek yerine milimetrik olarak hareketi yapmanızdır. Böylece esnetme şansınızın artacağını düşünüyorum.
Isıtmak da çözüm olabilir ama nasıl yapacağınız konusunda bir fikrim yok.
Selamlar.
YUCELMORE

umutulken

• 246
  • Umut Ulken
« Yanıtla #2 : 30 Ekim 2012, 17:31:53 »
Bende boynuz saplı çakılardan çok kullanırım. Cepte taşındıkça arasına küçük partiküller doluyor. Bu da açılıp kapanmada problem yaşatıyor. Basınçlı hava tutup yağlarsanız problemi çözersiniz.
Not: boynuz saplı çakıları ıslandıktan sonra koklamaya kalktığınızda herhalde bayılabilirsiniz  ;D olmaz öyle bir koku.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 30 Ekim 2012, 22:15:24 »
ve ıslandığında  muthış şekılde çalışır . kullandıktan sonra yıkayacaksak    hemen kurutup gereklı yerlerı yağlamalıyız  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)