Bıçak Sanatı - Forum

Yedi koc kesen Sürmene bicagim

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Yedi koc kesen Sürmene bicagim
« : 29 Ekim 2012, 02:43:46 »
Selamlar
Kurban Bayrami malum kurban kesmeye gidecegiz, bir mezbaha ile randevu alindi .Bir iki derken  toplam alti kisi olduk oturdugum yerden 60 km uzakliktaki mezbaha ya gittik :) tabii bizim Haci Amca lar ben hastayim ben ameliyatliyim diyerek su koyuverdiler baktim is cig gibi büyüyerek üstümüze geliyor.Giderken Sümene bicagimla zwiling (iki cambaz)bicagimi hazirlamistim,önce sirasiyla 800. 3000 .6000. 12000 ardindan deri +macun ve deri ile islem yaptim .
mecbur koclari ben kestim eve geldigimde gece 22:30 falandi .Ertesi günde kusbasi,porsiyon derken birkac saatte evde ugrastim bicak halen tras ediyor.Bicagimi yapan ustaya cok dua ettim Tabiiki mezbaha ki alman kasaplar da cok sasirdilar hepsi gelip teker teker incelediler.Fazlada uzatmadan iste resimleri
« Son Düzenleme: 29 Ekim 2012, 02:48:27 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: Yedi koc kesen Sürmene bicagim
« Yanıtla #1 : 29 Ekim 2012, 10:01:53 »
Bıçak güzel görünüyor.Isıl işlemide düzgün yapıldıysa çok iyi kalitede bıçaklar çıkıyor.Birde bıçak ne kadar iyi olursa olsun doğru kullanabilmekte önemlidir. Sert zeminde mermer fayans metal üzerinde et doğrar bıçağı kemiğe sürtersen uzun süre bilemeden performans alamasın.