Bıçak Sanatı - Forum

bileme aparatlarinin Rolex`i

selimthedream

• *
  • 43
  • Meslek: Saha İzleme Yetkilisi
  • Yer: Pendik, İstanbul
Ynt: bileme aparatlarinin Rolex`i
« Yanıtla #20 : 17 Aralık 2012, 19:40:38 »
Selim bey, taşların biri bundan pahalıdır. Ben kendi elimdeki taşları kullanıyorum. Cihaz iş görür. Mantık aynı, hatta ben bir tane kamera ayağından bozma yaptım :)) Son rötuşları veriyorum, burada da paylaşacağım.
Selamlar.

Kendinizin standart taşlara göre yapması çok daha mantıklı. Aksi taktirde taş tedarikinde sıkıntı yaşanacaktır (para, zaman, vs). Bence kötü bir bıçakla bileme yaparak elinizi alıştırın en ucuz yolu bu :) Güzel taş (veya zımpara) ve sonunda deri masat derken bıçağınız zaten tıraş etme kıvamına gelecektir.

Elle yapmak isteyenler için bir video linki buldum. http://www.youtube.com/watch?v=LK6mG5J48c4

Arkadaslar tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim.  Su an itibari ile zaten gayet iyi keskinlik seviyesi elde edebiliyorum.  Verdigim linkler sadece fikir olarak sundugum orneklerdi. 

Keskinlik testi yapmaktan sol kolumda kil kalmadi ama henuz asil hedefim olan sakal trasi olabilecegim bir bicak elde etmis degilim, yakin ama yeterli deil henuz =)

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #21 : 17 Aralık 2012, 22:31:46 »
Sakal tıraşı olacak kadar keskinlik için deri masat yapman lazım formda emre usta anlatıyor onu bulursan o keskinliği nasıl elde edildiğini öğrenirsin
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

selimthedream

• *
  • 43
  • Meslek: Saha İzleme Yetkilisi
  • Yer: Pendik, İstanbul
« Yanıtla #22 : 17 Aralık 2012, 22:50:47 »
Sakal tıraşı olacak kadar keskinlik için deri masat yapman lazım formda emre usta anlatıyor onu bulursan o keskinliği nasıl elde edildiğini öğrenirsin

Deri masat icin malzemeler hazir gibi birsey sadece polisaj pastasi lazim. Koctas, Baumax vs gittim onlarda bulamadim artik ya Istanbul'dan bakicam ya da internetten ismarlayacagim.  Yardimci olabilecek arkadas varsa cok memnun olurum.

Aklimdan gecen bir secenek de ebay'den hazir ustura icin kullanilan deri masatlardan almak ama onlarin da iyisi $25'dan basliyor.

puukko

• 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
« Yanıtla #23 : 12 Ocak 2013, 14:18:25 »
Benzeri urunler aliexpress'te var 25$ gibi bir fiyata
bence taşları haricinde mekanizması aynı gibi,

gumrukte falan takılmaz diye dusunuyorum, kargo ucretsiz fiyat uygun gibi

http://www.aliexpress.com/item/Retro-Knight-Suitable-for-all-knife-Professional-Sharpening-System-sharpeners-Diamond-Multi-purpose-sharpener/518683977.html

Doğukan

• 232
  • Meslek: İşletme
  • Yer: İstanbul / Antalya
« Yanıtla #24 : 22 Ocak 2013, 14:07:37 »
Arkadaşlar aletin aynısını Edge pro yapıyor taşları ile beraber 250 300 dolar aralığında ve harika sonuç verebilen bir alet... Buna görede taş boyutları daha büyük...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #25 : 01 Şubat 2013, 16:02:30 »
Bu tür aletlerde dijital açı ölçer kullanıldığını gördüm. Biraz araştırma yapınca gördüm ki telefonu açı ölçer olarak kullanmak mümkünmüş. Ben denemedim benim telefonda windows işletim sistemi var maalesef. Denemek isteyen arkadaşlar ilgili linkleri aşağıda paylaşıyorum. Kullananların yorumlarını beklerim. 

Videosu : http://www.youtube.com/watch?v=LduH3xqqRek
Programı ilk gördüğüm adres : http://www.appdunyasi.com/ihandy-carpenter/

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #26 : 01 Şubat 2013, 16:14:21 »

Deri masat icin malzemeler hazir gibi birsey sadece polisaj pastasi lazim. Koctas, Baumax vs gittim onlarda bulamadim artik ya Istanbul'dan bakicam ya da internetten ismarlayacagim.  Yardimci olabilecek arkadas varsa cok memnun olurum.

Aklimdan gecen bir secenek de ebay'den hazir ustura icin kullanilan deri masatlardan almak ama onlarin da iyisi $25'dan basliyor.
Bu cilayı kullanabilirsin fena değil http://www.ayakkabimalzemesi.com/urun/yildiz-mum-cila/236
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #27 : 01 Şubat 2013, 16:22:33 »
Android telefonlara indirilen ücretsiz bir çok program mevcut. Ancak biley taşlarının kiri,yağı, pası nedeniyle telefonu bunların içine bırakıp ölçüm yapmayı düşünemiyorum. Uzun zamandır da buna kafa patlatıyorum. Belki telefon streç naylonla kaplanabilir, böyle kullanılabilir...
YUCELMORE

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #28 : 01 Şubat 2013, 16:29:30 »
Android telefonlara indirilen ücretsiz bir çok program mevcut. Ancak biley taşlarının kiri,yağı, pası nedeniyle telefonu bunların içine bırakıp ölçüm yapmayı düşünemiyorum. Uzun zamandır da buna kafa patlatıyorum. Belki telefon streç naylonla kaplanabilir, böyle kullanılabilir...

Telefonun işe yarayıp yaramayacağını bilemiyorum ama eğer yararsa dediğiniz gibi streç ile kapatılır. Böylece anglecube tarzı bir ürün almaya da gerek olmaz.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #29 : 02 Şubat 2013, 00:36:16 »
Gördügüm kadariyla herkes kafayi bu ise cok takmis görünüyor . cok parada verilecek bir hadise degil ben burada marka reklami olsun diye degil ülkem insani fikir alsin diye konuyu acmistim.bileyleme yetenegimi bir marka ve ürününe baglayamam arkadaslar bu tarz sistemler kendi yapamayan amatörler icin ben bileme üzerine bir cok aparat kullaniyorum kendi yapimim ama elle artik bana cok daha pratik geliyor v bileme en keskin agiz olabilir ama en saglam agiz demek degildir hafif bir mikro aci ilede keskinlige biraz daha ömür  ve saglamlik katilacaktir.israrla kendi zanlarimizi dogru diye baskalarina kabul ettirmekten ziyade tecrübe ve deneyim paylasimi herkese daha faydali olacagi düsüncesindeyim.su ana kadar bir cok freze bicagi (özel form bicaklarida dahil),torna kalemleri ,planya bicaklari ,matkap uclari ,matbaa bicak lamalari,marangoz ekipmanlari üzerinden edindigim deneyimler neticesinde bileme geometrisi hissi ister istemez icimde olustu v bileyleme yapmak icin öyle uzun uzadiya aparatlarda yapmak veya dünyanin öbür uclarindan siparis gümrük falan gibi streslerede hic gerek  yok v bileme kolay zor olan hassas olarak konveks bileyleme yapabilmek hem saglam hem keskin
bu arada herkes bu ise  bu kadar cok kafa yormusken v bileme icin bir aparat daha basit ve cok etkili bir sistem
tecrübelerle sabit  ;)
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2013, 00:39:04 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #30 : 02 Şubat 2013, 00:53:10 »
Masada bir porselen kupa, belde kemer varsa bıçak zaten kör kalmaz.  ;)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #31 : 02 Şubat 2013, 01:00:51 »
  :)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Lord Sparhawk

• **
  • 112
  • Meslek: akademisyen, lütiye
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #32 : 09 Mayıs 2013, 18:58:51 »
Valla arkadaşlar bileme aparatlarının gerçek rolls royce'ları wicked edge, tormek ve veritas'tır.

puukko

• 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
« Yanıtla #33 : 09 Mayıs 2013, 19:52:05 »
Valla arkadaşlar bileme aparatlarının gerçek rolls royce'ları wicked edge, tormek ve veritas'tır.
Wicked Edge fiyatını hakediyor mu, yani sistem kolay ama düşünceye para alıyor sanki adamlar.

Lord Sparhawk

• **
  • 112
  • Meslek: akademisyen, lütiye
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #34 : 09 Mayıs 2013, 20:39:13 »
Kişisel fikrim kesinlikle hak etmediği. Ama o yapıda ondan daha iyisi de yok.