Bıçak Sanatı - Forum

Çakı Yapıyoruz

Ynt: Çakı Yapıyoruz
« Yanıtla #20 : 14 Temmuz 2010, 18:44:28 »
Diğer gövde parçasını da pimlere geçirip kapatıyoruz, daha bıçağı takmayacağız, o iş gövde parçasını geçirdikten sonra.

« Yanıtla #21 : 14 Temmuz 2010, 18:46:43 »
şimdi sıra bıçağı geçirmede, yay itkisinden dolayı tırnak dışarı taşmış olacağından hafif bir zorlamayla bıçağı ve pimini yerine oturtuyoruz. Buraya kadar eğer delikleri birbiriyle aynı deldiyseniz bir sorun çıkarmıyor, bende herşey yolunda gitti.

« Yanıtla #22 : 14 Temmuz 2010, 18:50:32 »
Bıçağımız yerine oturdu, açıp kapatıyoruz, kilitler iyi çalışıyor, yalnız bir iki sürten yer var onlar sorun değil, biraz zımpara işi çözecektir. Bu durumdayken pimler üzerinde olduğu halde bant zımparada fazla çıkıntıları alıyoruz ve dış taraf her yerde eşitlenmiş oluyor. evet çakımız kabaca bitti. Yarın bıçak kısmında gözüme takılan bir iki düzeltme var ( hatta belki bıçak kısmını yeniden yapacağım )bir kaç hassas ayar var ve yetiştirebilirsem bir de sap ahşabını yapar da yapıştırırsam iş bitecek. Bu günlük buraya kadar
« Son Düzenleme: 14 Temmuz 2010, 18:53:02 Gönderen: sefa çabuk »

« Yanıtla #23 : 14 Temmuz 2010, 18:51:10 »
.

« Yanıtla #24 : 14 Temmuz 2010, 19:43:19 »
ben de basindan beri nedense yay lafini hep yaprak yay olarak dusunmustum. Sefa Hoca yine bu meslekteki en zor islerden birini cok kolaymis gibi anlatiyorsun, kolay gelsin.
Aslında Uygun yaprak yay bulamadım, arabaların cam sileceklerinin içerisinde paslanmaz bir yay malzeme var ( lastik kısmına geçen) bakalım yarın bir de onu deneyeceğim.
Burak herkes deneyebilir gerçekten de çok zor değil, sadece biraz hassas hepsi o kadar.
Eveet, okullarin tatil olmasinin en cok kime yaradigi da boyle belli oluyor. :)
^-^ ^-^ bu bana heralde

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #25 : 14 Temmuz 2010, 20:46:25 »
Sefa ustam bence bıçağı siyah renkte bırakmalısın, çok hoş olmuş, merak ettim bu siyahlık şimdi hiç müdahale yapmazsan öyle mi kalacak?

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #26 : 14 Temmuz 2010, 23:52:44 »
Tabii herkes deneyebilir , ama nedense bir tek sende hersey yolunda gidiyor, Oyle ufak zorlamalarla filan hersey yerli yerine oturuyor . Tetik parcasinin kici sip diye yerine oturuyor , butun delikler provasiz filan yerli yerinde , Neyse , cok sanslisin herhalde ...bana da soyle sicilya tipi bir bir sustali yaparsin artik...
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

« Yanıtla #27 : 15 Temmuz 2010, 00:24:25 »
Sefa ustam bence bıçağı siyah renkte bırakmalısın, çok hoş olmuş, merak ettim bu siyahlık şimdi hiç müdahale yapmazsan öyle mi kalacak?
Soytürk bu siyahlık yağın yüzeye yapıştığı bir siyaahlık, mudahale etmezssen uzunca bir süre kalıyor ama sonuçta kullanıldıkça siliniyor. Ömürlük değil yani
Tabii herkes deneyebilir , ama nedense bir tek sende hersey yolunda gidiyor, Oyle ufak zorlamalarla filan hersey yerli yerine oturuyor . Tetik parcasinin kici sip diye yerine oturuyor , butun delikler provasiz filan yerli yerinde , Neyse , cok sanslisin herhalde ...bana da soyle sicilya tipi bir bir sustali yaparsin artik...
Olurmu bende de herşey tam yolunda gitmiyor, kimi uymayan yerleri taşlayıp uyduruyorum, deliklerde birlikte delindiğinden sorun çıkarmıyor ;) Senin istediğinden biraz zor, Stiletto tarzı birşey istiyorsun galiba ??? hiç deneyimli değilim, hatta yakından görmüşlüğüm bile yok ;)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #28 : 15 Temmuz 2010, 00:43:21 »
Çok güzel bir paylaşım, valla Sefa ustam, emekli olsan yanına yaklaşılmaz  ???  :D

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #29 : 15 Temmuz 2010, 01:18:04 »
Çok güzel bir paylaşım, valla Sefa ustam, emekli olsan yanına yaklaşılmaz  ???  :D
;) Ustam sağol, ama nerde o günler, iyisi mi şimdiden keyfini çıkaralım bu işlerin.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #30 : 15 Temmuz 2010, 09:16:24 »
geçekten çok güzel. karmaşık sandığım çakı hadisesi ancak bu kadar sade ve anlaşılır bir şekilde anlatılabilirdi. Sefa ustanın hoca olması bizler için gerçekten büyük bir şans. :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

muharip

• 133
  • Bilal 1977
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #31 : 15 Temmuz 2010, 13:02:21 »
Elinize sağlık.

Çakı güzel ama çakıdan daha güzel olan Sefa Hocamın anlatış şekli. Daha önce kafamda canlandırdığımda çok zor gelen işi o kadar kolay ve basit gösteriyor ki hemen eve gidip yapayım diyorsun ama kazın ayağı öyle değil.

Ustalık zaten yaptığın işi herkesin yapabileceğini zannettirerek yapmak.

Vakit ve emek harcayıp bizimle bilgi ve becerileriniz paylaştığınız için teşekkür ederim.
Ustalık temkindir.

« Yanıtla #32 : 15 Temmuz 2010, 18:22:19 »
Bugün bitirmeyi hedeflemiştim ama olmadı, araya başka şeyler girince sadece bıçak kısmını yenileyebildim. Dün en son bıçağın formu hoşuma gitmemişti bugün yeni bir profil çıkardım, biraz daha genişledi, ama ele oturuşu baş parmak dayama yeri benim daha hoşuma gitti. Kıyaslanmanız için fotoğrafları ekliyorum

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #33 : 15 Temmuz 2010, 19:33:52 »
Son hali bu mu ustam, siyah mı bırakacaksın? Baş parmak desteği ile daha güzel olmuş, ancak kişisel fiktim taşlamayı biraz daha yükseltsen sanki daha güzel görünecek gibi ... Bu arada baş parmak desteğinin sırtına yarım milim arayla inceden çentikler atsan sanki hoş olurmuş gibi, artı parmağın kaymasını engeller...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #34 : 15 Temmuz 2010, 21:01:51 »
Son hali bu mu ustam, siyah mı bırakacaksın? Baş parmak desteği ile daha güzel olmuş, ancak kişisel fiktim taşlamayı biraz daha yükseltsen sanki daha güzel görünecek gibi ... Bu arada baş parmak desteğinin sırtına yarım milim arayla inceden çentikler atsan sanki hoş olurmuş gibi, artı parmağın kaymasını engeller...
:2up haklısın Ustam baş parmak kısmına tırnak iyi olur, taşlama eğimi konusunda da haklısın, böyle biraz çiğ durdu sanki, yarın hallederim. Sağolasın

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #35 : 15 Temmuz 2010, 21:58:01 »
 Benim Emre kadar gozum yok ama bir sey de ben soyleyeyim - muhtemelen bunu ben soylemezsem Eylem soyleyecek zaten - Emre' nin basparmak centiklerinin onune ,namlu sirtina ,  uygun bir yere bir de dik bir kisa pim koyabilirsen ( tek elle ac-kapa yapabilecek sekilde ) , anlatabildim mi emin degilim. Nasil yapilir onu da bilmem .Gerci bu kadar agir namlu icin uygun olur mu , onu da bilmiyorum. Fikir iste..cok guzel oluyor, kolay gelsin
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

« Yanıtla #36 : 15 Temmuz 2010, 22:12:15 »
Hmm iyi fikir ama bıçağı sertleştirdim, delik delme sorunum var :-[ keşke başında söyleseydin aslında iş görürdü, kolay açılıyor şu anda, yani tek elle açılabilirdi.

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #37 : 15 Temmuz 2010, 23:09:48 »
İki taraflı kilit olduğundan pimli açılışı unutun derim ben. Bıçağı açmak için kilit mandalına basmak durumunda kalacaksınız.
You lie, we die.

« Yanıtla #38 : 15 Temmuz 2010, 23:15:44 »
Belirtmeyi unutmuşum ikinci yaptığım bıçak profiline kapanma kilidi koymadım, sadece birincide var.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #39 : 16 Temmuz 2010, 11:44:53 »
Sefa hocam kişisel fikrim ilk bıçak daha hoştu sanki, son bıçak  bu çakı sapına uymadı gibi :(