Bıçak Sanatı - Forum

Paça yağı

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
Ynt: Paça yağı
« Yanıtla #20 : 14 Ocak 2013, 22:02:19 »
Paylaşım için teşekkürler.

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #21 : 05 Mart 2015, 17:42:16 »
Kusura bakmayın hortlatıyorum ama, sonuç hakkında herhangi bir dönüş olmamış. Aradan iki yıl geçmiş deri ile nasıl bir tepkimeye girdi, koku ile ilgili bir gelişme var mı? Şafak bey kullanım için Murat ustaya gönderdiğini söylemiş.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #22 : 06 Mart 2015, 09:02:18 »
Arkadaşlar, epeydir takip edemediğim formumuza tesadüf bakarken adımın geçtiği bir konu gördüm ve cevaplamak farz olmuş dedim.... Evet Şafak bey geçen senelerde yağtığı bu çalışmadan bir miktar bana göndermişti ..... bir kaç denemeden sonra ki izlenimlerim; deride parlak ve canlı bir yüzey oluşturuyor.... bilhassa bu yağı eski deri malzemelerin bakımında kullanıldığı yönünde birkaç şey okumuştum, doğru bir saptama zira deriye ekstra bir esneklik kazandırıyor... ve en güzeli çok az bir miktarda kullanarak epey bir yüzeyi yağlayabiliyorsunuz... yağlama işlemini pamuklu bir bezle yapabilirsiniz... lakin konuda bahsedilen kokusuzluk durumu hiç de öyle değil, uygulamayı mümkünse dışarda biryerde yapmanızı öneririm... ve uzun bir zaman da deri üzerinden çıkmıyor... hem bu yüzden hem de bir daha ne zaman elime geçer korkusundan Şafak beyin gönderdiği paça yağını hala saklıyorum, çok ihtiyaç duyarsam (ilaç niyetine) kullanıyorum....  ;) bu vesileyle Şafak beye bir kez daha teşekkür ediyor, paça çorbasını çok seven biri olarak bir dahaki operasyona beni de çağırmasını istiyorum... (sirke ve sarımsakla beraber gelirim)..... :2up :2up
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #23 : 06 Mart 2015, 09:54:44 »
ben paça yağını ve balmumunu benmari usulu beraber eritip içine çözücü olarak çam terebentini kattım. Soğuyunca elimdeki ürün Nuri LEF LEF in ayakkabı cilasının neredeyse aynı kokusunda aynı fiziksel ozelliklerinde bir hal aldı. Kimbilir belki formulu biraz kesfetmisizdir :)

Taner KOLATAN

• 78
  • Meslek: ayakkabı- çanta
  • Yer: nevşehir
« Yanıtla #24 : 06 Mayıs 2015, 22:20:11 »
arkadaşlar paça yağını boya kullanmadan direk naturel vaketa deri ye  uygulayan bir video izlemiştim  ve sonuç renk olarak kahve rengi şık bir kılıf ortaya çıkmıştı. sizce boyama da kullanılması deriye bir katkı sağlarmı?

Taner KOLATAN

• 78
  • Meslek: ayakkabı- çanta
  • Yer: nevşehir
« Yanıtla #25 : 06 Mayıs 2015, 22:22:29 »

ZENON

• **
  • 89
  • Meslek: jeoloji mühendisi
  • Yer: Hakkari
« Yanıtla #26 : 19 Mayıs 2015, 03:11:31 »
paçayı kaynatmadan önce yüzme değilde tütsüleme işlemi yapılsaydı daha iyi sonuç çıkabilirdi bence. çünkü eski insanlar paçayı asla yüzmezler. hatta sivas malatya ve aksarayda bayramlarda tütsüleme yerleri hala mevcuttur.
Bilmek anlamak yetmez ben yapmanın aciliyetine inanırım!

Mohawk

• 27
  • Meslek: Turizm
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #27 : 02 Mayıs 2016, 21:22:17 »
Süper bir konu başlığı olmuş. Teşekkürler