Bıçak Sanatı - Forum

kasap bıcaklarımın bazıları

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: kasap bıcaklarımın bazıları
« Yanıtla #40 : 28 Ekim 2012, 13:27:45 »
Önce bayram tıraşını bu bıçaklarla oldum :) Sonra bıçağı yeğene verdim. Komşunun koçunu kesti. Bıçağı bir kere sürdüm kestiğini anlamadım bile dedi :) Sonra da bir ineği parçaladık canavar gibi. Bir kaç defa masat değil ama başka bıçağı masat gibi kullandım. Hala bilemeden kullanıyorum ve hala çok keskin. Ellerin dert görmesin. Wenge saplı olanı babalara bıraktım. Kaymaz sap bende.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #41 : 28 Ekim 2012, 14:38:40 »
Özgür çelik fazlasıyla iş görüyor aynı çelikten yaptığım bıçaklardan bende sürekli övgü alıyorum.bıçağın üzerine tlf.yazdığım için tanımadığım kişilerde arayıp Allah razı olsun sonunda işe yarayan bıçak aldık diye bayram içinde birsürü tlf.aldım yani çelik işe yarıyor t9 olsa dahada iyi olur.tabiki ısılişlem kuralına uygun olursa
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #42 : 28 Ekim 2012, 16:25:39 »
İşte yıllardır bunu anlatmaya çalışıyorum, sen de sağolasın gözüne soktun milletin, mükemmel bir iş ve felsefe  :2up Çelik var, malzeme var, işçilik var, ancak hala 3-5 kuruşa aynı çöpü üretiyorlar. Değişsin artık şu düzen yahu. Biz de kullanıma dönük insanların ihtiyaçlarını değil de "fantezi" bıçaklara yönelebilelim yahu  ::)  :D Sağolasın Özgür...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #43 : 28 Ekim 2012, 16:49:26 »
İşte yıllardır bunu anlatmaya çalışıyorum, sen de sağolasın gözüne soktun milletin, mükemmel bir iş ve felsefe  :2up Çelik var, malzeme var, işçilik var, ancak hala 3-5 kuruşa aynı çöpü üretiyorlar. Değişsin artık şu düzen yahu. Biz de kullanıma dönük insanların ihtiyaçlarını değil de "fantezi" bıçaklara yönelebilelim yahu  ::)  :D Sağolasın Özgür...
Aynen  ;)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #44 : 28 Ekim 2012, 17:03:56 »

eyvallah üstadım ama şunu da belirteyim ki 
şu anda gerçek anlamda bu kasap bıcaklarından layıkı ile üreten bir üretici var buda sevindirici birdurum ama ne kadar kaliteli üretirseler üretsinler
bir alman malı veya isveç malı bir bıcak fiyatına veya onun yarı fiyatına malesef satamıyorlar
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #45 : 28 Ekim 2012, 17:15:06 »
Çarşıda pazarda olmıycak (hem de nam salmış) bazı yerli bıçaklar 20-100 küsür- TL arası, 2 kesmede ağız perişan..
işini layığıyla yapan bazı yabancılar her zaman o kadar da abartı değil..
bu wenger'i yaklaşık 40- TL ye aldım 12 taksitle.
tahmini 3-4 yıla yakın, kurban dahil her şey kesti, daha masat haricinde bileme görmedi..

Not: birkaç bıçak aldığımdan takım gibi... taksit yaptım, bir de ufak çakı hediye etmişlerdi, halen kullanırım.
tabii istisnalar kaideyi bozmaz. abartı fiyatlı ama aslen beş para etmez bıçak, özellikle de mutfak bıçakları etrafta kaynıyor..

Not2: senin bıçaklar da çok güzel gözüküyor, ellerine sağlık demeyi de ihmal etmişim, ekleyeyim dedim..
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2012, 17:26:43 Gönderen: spyderCollector »
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #46 : 28 Ekim 2012, 17:28:18 »
Çarşıda pazarda olmıycak (hem de nam salmış) bazı yerli bıçaklar 20-100 küsür- TL arası, 2 kesmede ağız perişan..
işini layığıyla yapan bazı yabancılar her zaman o kadar da abartı değil..
bu wenger'i yaklaşık 40- TL ye aldım 12 taksitle.
tahmini 3-4 yıla yakın, kurban dahil her şey kesti, daha masat haricinde bileme görmedi..

valla  bu bıcak sanırım 0,50 karbonlu düz paslanmaz çelik olması lazım dediğim gibi ısıl işlemi kitabına göre yaptıysanız çelik iyidir.
bu arada benimde 3-4 sene önce almış olduğum victor inox um var evde inceden bir biley yapmak zorunda kaldım zira agız kısmı nasıl olduysa yamulmuş
bizim üreticiye dürmadan kızıyoruz ama victor amcada okadar iyi değil malesef  ;)

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #47 : 28 Ekim 2012, 17:37:41 »
victor(ya)  teyze nin bıçaklarını ben de beğenmiyorum, çabuk ağız bozuyor.
Wenger amca bu işte daha iyi.. fırsatınız olursa denemenizi tavsiye ederim..

ilave not:
bildiğim kadarıyla 440A çelik kullanıp 56-58 HRC sertlik sunuyorlar..
özellikle bu swibo modellerinde
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2012, 18:07:34 Gönderen: spyderCollector »
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #48 : 28 Ekim 2012, 18:12:44 »
victor(ya)  teyze nin bıçaklarını ben de beğenmiyorum, çabuk ağız bozuyor.
Wenger amca bu işte daha iyi.. fırsatınız olursa denemenizi tavsiye ederim..

ilave not:
bildiğim kadarıyla 440A çelik kullanıp 56-58 HRC sertlik sunuyorlar..
özellikle bu swibo modellerinde

yok yahu 440a değil kullandıkları paslanmazda okadar güzel bir kompozisyon yakalamışlarki 0,50 ile o sertlikleri yakalıyorlar   sanırım 0,55 karbon 12,5 krom oranıydı içinde birkaç serpinti daha var zaten fazlasına ne kadar gerek var ? şüpheli
kulanımı gelince  bizim fabrikada dick ve wenger  vardı yerini benimkiler aldı :)

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
  • Meslek: avukat
  • Yer: nevsehir
« Yanıtla #49 : 28 Ekim 2012, 19:04:43 »
Ustan ellerine sağlık çok güzeller.
 Kurban da yaşadığımız sorunlar sebebi ile D2den bende bir tane kurban bıçağı yapmaya başladım. Ayrıca T9 bulursan bize haber vermeyi unutma.
Muhabbetle kal.
Baş eğmedik edaniye ikbal ü cah için

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #50 : 28 Ekim 2012, 19:08:46 »
Ustan ellerine sağlık çok güzeller.
 Kurban da yaşadığımız sorunlar sebebi ile D2den bende bir tane kurban bıçağı yapmaya başladım. Ayrıca T9 bulursan bize haber vermeyi unutma.
Muhabbetle kal.

ustadım inan d-2 ye gerek yok 420 dahi olsa ısıl işlemi layiki ile yaparsanız size hiçbir sıkıntı yaşatmaz ama d-2 tadından yenmez hani  ;)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #51 : 28 Ekim 2012, 19:12:56 »
Özgür çelik fazlasıyla iş görüyor aynı çelikten yaptığım bıçaklardan bende sürekli övgü alıyorum.bıçağın üzerine tlf.yazdığım için tanımadığım kişilerde arayıp Allah razı olsun sonunda işe yarayan bıçak aldık diye bayram içinde birsürü tlf.aldım yani çelik işe yarıyor t9 olsa dahada iyi olur.tabiki ısılişlem kuralına uygun olursa

genel olarak ısı kontrollü vakumlu fırında yaptığımızdan ısıl işlemde sorun cıkmıyor allahın izni ile bu güne kadar 1 kere sıkıntı yaşadık oda celiği karıştırmamda oldu d-2 yerine d-3 vermişim :)

ama t-9 daki sıkıntı şu sertlik sağlam olmakla beraber kasap kulanımına uygun değil esasen ama menevişte 300 derecelik bir meneviş yapılırsa 56-57 hrc lerde güzel iş görüyor
ama garip olan 180 de menevişlenmiş  bir t-9 kasap bıcağım var akıllara zarar masat almıyor cok az esniyor
onun için menevişi biraz yüksek tutmakta fayda var bakalım hayırlısı ile bulabiirsek cok güzel olacak inşallah buluruz
bulamazsak 1,4112 ye devam diyecem artık

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
  • Meslek: avukat
  • Yer: nevsehir
« Yanıtla #52 : 28 Ekim 2012, 19:24:56 »
Ustam, fibrox sap imalatı nasıl yapılıyor? bizde yaptırabilir miyiz yada yapabilir miyiz? İnternette aradıım ama fazla bir şey bulamadım. Bizi bilgilendirirsen sevinirim.
 Dağ bayır tarzı yaptığım bıçaklar kurbanda çok kullanışlı olmadı. Kurban bıçağını kurbanda, dağ bayır bıçağını da, dağda bayırda kullanmak gerekiyormuş. "Her işi yaparım abi" olayının  bıçaklarda da geçerli bir teori olmadığını anladım. muhabbetle
                                                                 Mürsel
Baş eğmedik edaniye ikbal ü cah için

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #53 : 28 Ekim 2012, 20:11:24 »
Ustam, fibrox sap imalatı nasıl yapılıyor? bizde yaptırabilir miyiz yada yapabilir miyiz? İnternette aradıım ama fazla bir şey bulamadım. Bizi bilgilendirirsen sevinirim.
 Dağ bayır tarzı yaptığım bıçaklar kurbanda çok kullanışlı olmadı. Kurban bıçağını kurbanda, dağ bayır bıçağını da, dağda bayırda kullanmak gerekiyormuş. "Her işi yaparım abi" olayının  bıçaklarda da geçerli bir teori olmadığını anladım. muhabbetle
                                                                 Mürsel

kaymaz sap olayı bir dostumun hayır severliği sayesinde oldu esasen bende nerede yapılır nasıl yapılır bilmiyorum valla ama bir gün yolum düşer ise  nasıl yapıldığına bir bakarım sanırım kaliteli plastik enjeksiyon eiliyor kalıbı valan var zannımca ama belli başlı bıcak modelleri için gecerli
normal bıcaklarımıza yapmak için kalıp hazırlamak lazımki bu kalıp maliyedi .............tl lere maal olur sanırım

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #54 : 28 Ekim 2012, 20:36:23 »
kalıp işine gşirerseniz yanarsınız  :-\   ama illakı yapacağım dersenız yardımcı olmaya çalışırım  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #55 : 28 Ekim 2012, 20:43:33 »
Bir başka bıçaktan alçı kalıp alınıp içine plastik dökseniz.. mesela.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #56 : 28 Ekim 2012, 23:11:54 »
Emre usta propan ocağının faydası büyük onuda form sayesinde edindim.Körükle nekadar dikkatte etsen iki bıçak aynı olmuyor.Hataları kaybetmek için sert ısıl işlem yapıyorduk oda dökülmelere neden oluyordu ama şimdi herşey kontrol altında gözün kapalı kefil oluyorsun yaptığın işe ,forma kasım ayında girdim yani biryıl olmadı daha ama çok şey değişti,eski usulleri tamamen aştım.Biraz masrafa girsekte bunun sonuçları açık kısacası form beni tam anlamıyla bıçakçı yapma yolunda ilerletiyor diyebilirim.Birde fotoğraf çekmeyi düzeltebilsem tadından yenmez
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
« Yanıtla #57 : 28 Ekim 2012, 23:17:30 »
Plastik sap olarak bi deneme yapmıştım bir ara plastik enjeksiyondan taşan sıcak plastiği bi profile sarmıştı usta
sonrası maket bıçağı ve zımpara kalıpsızda oluyor yani:)
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #58 : 02 Kasım 2012, 23:27:39 »
Özgür kaymaz kabzelı olandan bır beş adet istesem..   kabzede renk seçeneğimiz varmı..?  O:-) ;D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #59 : 02 Kasım 2012, 23:35:14 »
kalıp işine gşirerseniz yanarsınız  :-\   ama illakı yapacağım dersenız yardımcı olmaya çalışırım  ;)
Kalıp konusunda ileriki tarihlerde faydam olabilir. Ne yaptığını bilen ve karmaşık işler yapan insanlarla tanıştım bu ara. Böylei işlere makul maliyetler çıkarabilirler ama tabii ki 50-100 tl ler olmaz...
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)