Bıçak Sanatı - Forum

ısıl işlem hizmeti..

tarpoon

• 4739
Ynt: ısıl işlem hizmeti..
« Yanıtla #20 : 05 Eylül 2013, 20:48:46 »
ısıl işlem hizmeti yeniden faliyettedir arkadaşlar  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #21 : 05 Eylül 2013, 21:08:53 »
Aklimdaki soru isaretlerinden  biri daha silindi Ustam teşekkürler.

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #22 : 05 Eylül 2013, 21:16:55 »
   Şimdiden teşekkürler,kolaylıklar dilerim.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #23 : 05 Eylül 2013, 22:37:35 »
Bende m390 cakimi neyapicamdiye dusunup duruyodum :2up

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: istanbul fındıkzade fatih
« Yanıtla #24 : 06 Eylül 2013, 10:03:11 »
İşte şimdi canlanma vakti.Kolay gelsin abi.Saygılar.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #25 : 07 Eylül 2013, 22:36:42 »
Teşekkür ederim arkadaşlar. lakın bılmenız gereken şey,  gerek işlerimin yoğunluğu gerek gaz  sarfıyatını  mınımum sevıyeye ındırmek için belırlı mıktarda profıl toplandığı zaman işlem yapacağım. buda profıllerınız  hemen işleme alınmayacağı ,zamanın bıraz uzayacağı anlamına gelır  ;)

ısıl işlemde bıraz olsun yol kat ettım sanırım arkadaşım olan taşlamacıya gelen ufak tefek ocağa gırebılecek  çeşitlı malzemelerınde ısıl işlemını yapıyorum. onlarda dahı azamı dıkkat göstermeme rağmen atmalar yamulmalar  olabılıyor. ama dediğine göre  kendı ısıl işlemcısıne göre devede kulakmış :)

bu rısk sızın uzun uğraşlar sonucunda meydana getırdığınız profıllerınız içinde mevcut.  sonra darılma gucenme olmaması açısından bunu tekrar söylemekte fayda göruyorum.

risk her zaman var...
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #26 : 07 Eylül 2013, 23:38:45 »

bu rısk sızın uzun uğraşlar sonucunda meydana getırdığınız profıllerınız içinde mevcut.  sonra darılma gucenme olmaması açısından bunu tekrar söylemekte fayda göruyorum.

risk her zaman var...
+1 kesinlikle

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #27 : 07 Eylül 2013, 23:55:43 »
Burada da zaten pek çok defa okuduk ve birçok kişinin başına böyle istenmeyen şeylerin geldiğini biliyoruz. Ben size sonuna kadar güveniyorum Taner ustam. Benim bıçağım bozulacaksa veya başına istenmeyen kötü bişey gelecek ise sizin elinizden olsun :)  Çünkü bilirim ki zaten o bıçağın gideceği varmış.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #28 : 08 Eylül 2013, 00:43:53 »
Taner bicağa suvermek değil suyla biçağin üstüne resim yapiyor.kesinlikle kendine has birde imzasi var diğer anlamda çelikten maksimum performansi alabilecek çok az usta var bu anlamda Taner usta bir nimet...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #29 : 08 Eylül 2013, 22:43:11 »
teşekkür ederim benı mahçup edıyorsunuz.. :)

Özgür ULUS

• 182
  • Meslek: Ahşap işleri
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #30 : 09 Eylül 2013, 18:27:59 »
Hizmette Sınır Yok....:)
Özgür ULUS
0533 818 17 50 & 0553 818 17 50
www.mehmetmarangoz.com.tr

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #31 : 19 Ekim 2013, 18:04:49 »
Taner ustam bayramdan sonra müsait  olursanız bir  damascus bir de 4116 çeliğinden toplamda 2 adet bıçak yollamak istiyorum size
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #32 : 20 Ekim 2013, 00:00:40 »
bayramdan sonra bır hafta yokum. geldıkten sonra tabıkı  yollayabılırsın.  ;)

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #33 : 21 Ekim 2013, 15:22:26 »
Benim çırakları Taner ustanın yanına yolladım    ;D bayramda o usta ellerini öpsünler,terbiye alsınlar.
Elini korkak alıştırma ustam eti senin kemiği benim kerataların.
Isıl işlemi başlattığın için tekrar teşekkürler Taner ustam  :2up :2up :2up :2up

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #34 : 08 Mart 2014, 18:26:21 »
Taner Ustam ben eğe almıştım ısıl işleme takılmamak için ama ister istemez uçları taşlama motorunda yer yer yandı. Onun için en güzeli ustama göndereyim o yapsın ısıl işlemini uygun olursa diye düşündüm. Sonra eğelerden çıkardığım profilleri doğalgazda ısıtıp yumuşattım. Bir kaçının ağız işlemleri tamam. Kısaca soruma dönecek olursam ısıl işlemde çatlamalar olmaması için derin izlerin olması pek uygun değil mantığından gidince benim eğelerin üzeri zaten kendi deseninden dolayı çizikli. Üzerini sadece pürüzlü kısımlar gidecek şekilde zımparalamıştırm. Hem birazda desenin kalmasını da istiyordum. Forumda da eğeyle yapılan bıçaklara ve açıklamalara göz attım ama ısıl işlemden bahsedilmiş fakat bu konuya değinilmemiş (belki de ben göremedim) Şimdi bütün bunlar ısıl işleme uygun değildir anlamına mı geliyor :( Yardım lütfen.
(Özelden yazacaktım ama belki benim gibi sıkıntı yaşayanlar vardır)
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

« Yanıtla #35 : 08 Mart 2014, 18:40:08 »
Anladığım kadarıyla eğenin kendi diş çizgilerinin ısıl işlemde aksilik yaratıp yaratmayacağını soruyorsunuz, eğer öyleyse endişelenmeyin ısıl işlemde bir sakıncası yok  ;)

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #36 : 08 Mart 2014, 18:56:50 »
Anladığım kadarıyla eğenin kendi diş çizgilerinin ısıl işlemde aksilik yaratıp yaratmayacağını soruyorsunuz, eğer öyleyse endişelenmeyin ısıl işlemde bir sakıncası yok  ;)
:) Teşekkürler Sefa Hocam ne yalan söyleyim bu zımpara çizikleri bile bir riskse dedim artık benimkilerden hayır gelmez. 
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #37 : 08 Mart 2014, 19:19:23 »
Ege ile yaptığınız izler sıkıntı oluyor. Tecrübeyle öğrendim.   :D
Okinawian

birkan

• 123
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #38 : 09 Mart 2014, 00:17:42 »
taner ustam bu yeni aldigimiz D2 celiklerine de isil islem uyguluyorsun degil mi ? hayirlisiyla kapini calicaz :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #39 : 20 Mart 2014, 23:50:44 »
M390 dahıl olmak uzere bırçok çelığin  ısıl işlemını yapmaya çalışıyorum.  sonuçlar tatmın edıcı  ;)