bi fizikci olarak gidebilecegimin en cilgin en tehlikeli sinirina kadar gider(aklimdakileri dusunmek bile istemezsiniz) aklimdaki butun sorulara cevap ve bulmak istedigim butuun seyleri bulduktan sonra buldugum herseyi butun arastirmalarimi kanit birakmadan publish etmeden yok ederdim (nede olsa bu cagda saglik sektoru adi altinda bile biyolojik deneyleri yapiliyor ).hersey war(ld)lordlara(pardon petrollord diyecektim ) hizmet ediyor dunyada.bir bulusun ne onem ifade ettigini anlamak icin bir cam ustasinin ustalik eseri ve en degerli eseri olarak ufledigi cama cigerlerindeki kanin karismasina, ve kendi bulusunu yok etmeyede yavrunu kendi ellerinle bogmak kadar aci bir olaya benzetebilirim sahsi olarak.
kesinlikle petrol keşfedilmemeliydi. tüm teknolojiyi ve gelişimi kendisine adapte ettik. bunun yüzünden savaşlar çıkıyor. petrolün kontrolsüz gücü kadar dünyaya zarar veren başka birşey yok. son 200 yıl içerisinde insanoğlu dünyanın sonunu yaklaştırdı resmen. sadece 150 - 200 yıl öncesine bakarsak 1000 yıl öncesinden en fazla 2 katı gelişim vardı. fakat şu anda yüzbinlerce kat gelişti. sosyal yaşam değişti. insanlığın ihtiyacları değişti. sağlık - huzur - mutluluk - kaos vs vs bunlarla birlikte alıp başını büyüyor. hayırlısı olsun bitişi başlangıcından kötü olacak
Şu bileme(ağız açma) aletinin taşını sıkıştırdığımız çubuğu var ya... Deli oldum yaparken, hala da yapamadım...Milimle yapamadım, metalini yapamadım, tahtasını yapamadım, yapamadılar, hep bir yerden fire verdi...İcat edilmeseydi keşke...
Jared Diamond'un "Tüfek, Mikrop ve Çelik" kitabını veya belgeselini izlemenizi öneririm.