Bıçak Sanatı - Forum

Bir mucit olsaydınız.

sururi

• 67
  • Meslek: ogretmen
  • Yer: samanyolu galaksisi-dunya
Ynt: Bir mucit olsaydınız.
« Yanıtla #20 : 20 Aralık 2012, 19:16:39 »
bi fizikci olarak gidebilecegimin en cilgin en tehlikeli sinirina kadar gider(aklimdakileri dusunmek bile istemezsiniz) aklimdaki butun sorulara cevap ve bulmak istedigim butuun seyleri bulduktan sonra buldugum herseyi butun arastirmalarimi kanit birakmadan publish etmeden yok ederdim (nede olsa bu cagda saglik sektoru adi altinda bile biyolojik deneyleri yapiliyor ).hersey war(ld)lordlara(pardon petrollord diyecektim ) hizmet ediyor dunyada.bir bulusun ne onem ifade ettigini anlamak icin bir cam ustasinin ustalik eseri ve en degerli eseri olarak ufledigi cama cigerlerindeki kanin karismasina, ve kendi bulusunu yok etmeyede yavrunu kendi ellerinle bogmak kadar aci bir olaya  benzetebilirim sahsi olarak.
ve ben ustam, gozlerinle yakilasi bifr siire basladim...

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #21 : 20 Aralık 2012, 23:34:26 »
bi fizikci olarak gidebilecegimin en cilgin en tehlikeli sinirina kadar gider(aklimdakileri dusunmek bile istemezsiniz) aklimdaki butun sorulara cevap ve bulmak istedigim butuun seyleri bulduktan sonra buldugum herseyi butun arastirmalarimi kanit birakmadan publish etmeden yok ederdim (nede olsa bu cagda saglik sektoru adi altinda bile biyolojik deneyleri yapiliyor ).hersey war(ld)lordlara(pardon petrollord diyecektim ) hizmet ediyor dunyada.bir bulusun ne onem ifade ettigini anlamak icin bir cam ustasinin ustalik eseri ve en degerli eseri olarak ufledigi cama cigerlerindeki kanin karismasina, ve kendi bulusunu yok etmeyede yavrunu kendi ellerinle bogmak kadar aci bir olaya  benzetebilirim sahsi olarak.

O vardığınız son noktada çay demlemiş sizi bekliyor olacağım. Ve sırlarımızla yok olacağız. Yokluk kavramının var olduğu bir evrenden...
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

sururi

• 67
  • Meslek: ogretmen
  • Yer: samanyolu galaksisi-dunya
« Yanıtla #22 : 21 Aralık 2012, 04:57:42 »
halden anlayan haldese can feda...
cayimi demli isterim  :)
derlerki anka kusu en guzel sarkisini olurken soylermis, buda bizim sonetimiz olurdu iste.
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2012, 05:00:06 Gönderen: sururi »
ve ben ustam, gozlerinle yakilasi bifr siire basladim...

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #23 : 21 Aralık 2012, 08:54:26 »
Şu bileme(ağız açma) aletinin taşını sıkıştırdığımız çubuğu var ya... Deli oldum yaparken, hala da yapamadım...Milimle yapamadım, metalini yapamadım, tahtasını yapamadım, yapamadılar, hep bir yerden fire verdi...İcat edilmeseydi keşke...
YUCELMORE

vural

• 211
  • Meslek: cam filmi
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #24 : 21 Aralık 2012, 17:16:36 »
günümüzdeki tüm savaş, çevre kirliliginin ana sebebi olan elektirik ,petrol

HsynzgN

• *
  • 25
  • Hüseyin Özgen
  • Yer: adana
« Yanıtla #25 : 21 Aralık 2012, 22:03:05 »
kesinlikle petrol keşfedilmemeliydi. tüm teknolojiyi ve gelişimi kendisine adapte ettik. bunun yüzünden savaşlar çıkıyor. petrolün kontrolsüz gücü kadar dünyaya zarar veren başka birşey yok. son 200 yıl içerisinde insanoğlu dünyanın sonunu yaklaştırdı resmen.  sadece 150 - 200 yıl öncesine bakarsak 1000 yıl öncesinden en fazla 2 katı gelişim vardı. fakat şu anda yüzbinlerce kat gelişti. sosyal yaşam değişti. insanlığın ihtiyacları değişti. sağlık - huzur - mutluluk - kaos vs vs bunlarla birlikte alıp başını büyüyor. hayırlısı olsun bitişi başlangıcından kötü olacak :D

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #26 : 02 Ocak 2013, 23:04:53 »
kesinlikle petrol keşfedilmemeliydi. tüm teknolojiyi ve gelişimi kendisine adapte ettik. bunun yüzünden savaşlar çıkıyor. petrolün kontrolsüz gücü kadar dünyaya zarar veren başka birşey yok. son 200 yıl içerisinde insanoğlu dünyanın sonunu yaklaştırdı resmen.  sadece 150 - 200 yıl öncesine bakarsak 1000 yıl öncesinden en fazla 2 katı gelişim vardı. fakat şu anda yüzbinlerce kat gelişti. sosyal yaşam değişti. insanlığın ihtiyacları değişti. sağlık - huzur - mutluluk - kaos vs vs bunlarla birlikte alıp başını büyüyor. hayırlısı olsun bitişi başlangıcından kötü olacak :D

Bu bağlamda bir suçlu ararsak (ki petrol bir keşif, icat değil) nüfus artışı, kişi başı gelir ve ortalama ömür gibi genel refah göstergelerindeki (açık ara farkla) en büyük kırılma buhar motorunun kullanıma geçişini takiben olmuş. Yani bir insanın bir insandan büyük güce kontrollü olarak hükmettiği her durum büyük olaylara ve akabinde bir ".okluğa" gebe. Bkz. mısır piramitleri, dünya savaşları, endüstri devrimi, nükleer güç, vs, vs, vs. Ama kabul etmeliyizki tüm bu durumların tek ortak noktası da
İNSAN. eee şimdi ne yapacağız, seppuku mu?
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

« Yanıtla #27 : 02 Ocak 2013, 23:11:36 »
Jared Diamond'un "Tüfek, Mikrop ve Çelik" kitabını veya belgeselini izlemenizi öneririm.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #28 : 02 Ocak 2013, 23:19:57 »
Şu bileme(ağız açma) aletinin taşını sıkıştırdığımız çubuğu var ya... Deli oldum yaparken, hala da yapamadım...Milimle yapamadım, metalini yapamadım, tahtasını yapamadım, yapamadılar, hep bir yerden fire verdi...İcat edilmeseydi keşke...

Tasi sikistirma elle tut bazen onune bazende arkasina kagit koyup kolayca dengeleyebilirsin
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
« Yanıtla #29 : 02 Ocak 2013, 23:27:47 »
Jared Diamond'un "Tüfek, Mikrop ve Çelik" kitabını veya belgeselini izlemenizi öneririm.
Yahu, ben diyorum çok işim var. Yarın kültür varlıkları ve müzeler genel müdürü yardımcısına sunum yapacağım. kısmetse benim tasarladığım vitrinler kabul görecek memleketimizde başlamak üzere. (Bununla gurur duyuyorum sanırım paylaşmak istedim bir yandan).
Siz diyorsunuz izle. E siz deyince ben de dinlemeden edemiyorum, zaten içim kıyılmış başkalarının eksiklerini tamamlamaktan. Neyse off çok daralmıştım iyi geldi.
Üstadım, bir kısmını izlerim tamamını sonraya bırakırım tavsiye için sağolun. Ara vermek bana da iyi gelir.

"Bu arada habire yazıyorsun bu nasıl çalışmak" diyenlere şimdiden "modellerin yük simülasyonlarını hesaplatıp sistem karşılaştırması yapıyorum" yani "bilgisayarı bekliyorum" diye cevap vereyim.

« Yanıtla #30 : 02 Ocak 2013, 23:29:36 »
 ^-^

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
« Yanıtla #31 : 02 Ocak 2013, 23:36:39 »
Dinlemekle yetinirsem "sıkıntı yok" sağolun üstadım.

Tanışacağız,

bir gün,

bliiyorum.   ! )

« Yanıtla #32 : 02 Ocak 2013, 23:48:36 »
Elbette.