Bıçak Sanatı - Forum

Evlat Olsa Sevilmez

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
  • Yer: İzmir
Evlat Olsa Sevilmez
« : 15 Ekim 2012, 00:54:21 »
     Bıçaksanatı ben geldiiiiiiiiiiiiiiiim  ;D. Uzunca bir aradan sonra kolileri bir boşalttım baktım ne var ne yok diye. Bu arkadaşımızın hikayesi orda başladı. Kaç cm olduğunu bilmediğim uzun bir ck67 lama görmemle içimde bir dürtü uyandı. Ne zamandırda dağda bayırda kullanmalık machete tarzı birşeylere ihtiyacım vardı. Bende yapayım dedim...
      Arkadaş çok yakışıksız oldu o kadar ki evlat olsa sevilmez dediğimiz tipten ama olsun. Ben bu arkadaşı işlevsel olsun diye yaptım zaten. Denemeler başarılı oldu.
Sırt: 3mm
Çelik: Ck67
Sap: Çaput ve naylon ip  ;D
Boy: 30-35cm

Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
Ynt: Evlat Olsa Sevilmez
« Yanıtla #1 : 15 Ekim 2012, 01:57:28 »
Rustik diye ben buna derim işte 8)

« Yanıtla #2 : 15 Ekim 2012, 02:06:55 »
Berke yoktun ne zamandır, özlettin kendini. Bıçak tam balta girmemiş ormanlardaki yerlilerin kullandıklarına benzemiş. Eline sağlık.

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
« Yanıtla #3 : 15 Ekim 2012, 02:12:34 »
Rustik diye ben buna derim işte 8)
Vallahi rustik knife diye falan arattım Google' da ama sadece perde görebildim eğer kabzaya sarılan kumaşla ilgiliyse o kumaş Dokuz Eylül Üni. Hastanesi odalarının çarşaflarından bir parça  ;D

Berke yoktun ne zamandır, özlettin kendini. Bıçak tam balta girmemiş ormanlardaki yerlilerin kullandıklarına benzemiş. Eline sağlık.
Hocam gidişim sessiz. Dönüşüm samimi ve içten oldu :). Umarım gerisi gelir bu çalışmaların kendime güvenmiyorum pek  ::).
Bizim ormanların yerliside benim hocam. Bu bıçak tam bana göre :)

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #4 : 15 Ekim 2012, 02:20:16 »
yazılışı "Rustic" dir ;)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #5 : 15 Ekim 2012, 09:04:11 »
Kolay gelsin Berke,

Sapa sarılanlar sıkı di mi? Bıçağı savurunca bıçak saptan kurtulup fırlamaz umarım.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #6 : 15 Ekim 2012, 09:35:50 »
merhaba berke, tekrar bir şeyler üretmeye başlaman güzel ;)

gerçekten çok garip bir bıçak olmuş bu, hapishanede olmayan imkanlarla yapılan bıçaklara benzemiş!
bence iki parça ahşap, iki perçini hak ediyor bu mazlum ;)

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #7 : 15 Ekim 2012, 13:33:16 »
Kolay gelsin Berke,

Sapa sarılanlar sıkı di mi? Bıçağı savurunca bıçak saptan kurtulup fırlamaz umarım.

aynı şeyi bende düşündüm...

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #8 : 15 Ekim 2012, 13:55:57 »
Hoşgeldin Berke, benim gibi daha doğru düzgün tam bitirebildiği bir bıçağı olmayan birisi için biraz iki beden büyük bir eleştiri olacak ama...

Kabza ile namlunun boyutlarını görünce aklıma " ne oran var ne orantı" repliği geldi:) En azında avcunu doldurması lazım.  Onun dışında ağız dayanımı iyi ise, içine sinmişse benim için  gerisi teferruat.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #9 : 15 Ekim 2012, 14:09:15 »
Sapın boyutu ele ve tutuş biçimine bağlı olur. 10 cm ağzı olan dağ bayır bıçağı için size 11 cm'lik bir sap konforlu geliyorsa 30 cm ağzı olan bir maçet için de 11 cm civarı bir sap konforlu gelecektir. Bunun altın, gümüş oranı falan olmaz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #10 : 15 Ekim 2012, 14:33:02 »
yukarıdaki ustalarıma katılıyorum uzun bir namlu için bu sap kısa olmuş eline al bir metre ölç arkadaş 30-35 cm arası nedir metre mi bulamıyorsun. :D

Bu mesaj sitem içerir.Saygısızlık olarak düşünülmesin.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #11 : 15 Ekim 2012, 14:54:38 »
Hımm bunun boyu 30-35 cm diye yazmış Berke. Ekrandan ölçer ve oranlarsak bunun sapı - eğer toplam uzunluk 35cm ise 9 cm'nin biraz üstü. Bu durumda hagaden de sap biraz kısa demek durumundayım.
Namık Kemal
Instagram'da ben

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #12 : 15 Ekim 2012, 15:01:14 »
Berke kardeş bence sen o  çaput ve naylon ipi çöz. Bulabildiğin en sağlam kabza malzemesine  anam babam usulu yerleştir. O zaman bence daha yahşı durur. ve avcunda gereksiz yara açılmaz.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #13 : 15 Ekim 2012, 16:46:58 »
Rustikten çok hakkaten  b r u t a l. Global ısınma sonrası iklim felaketleri, nükleer savaş, vb gibi post apokaliptik zamanlarda kıymete binecek bir nesne gibi duruyor. Hatta ağız ve/veya sırt profilinde biraz daha sıradışı yapılar olsa direk yukarıda geçen konulardaki filmlere uyar bir tasarım olabilir ;)
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
« Yanıtla #14 : 17 Ekim 2012, 00:53:10 »
:) Herkeze yorumları için çok teşekkür ederim. Metre bulamadım evde  O:-). Sap konusuna gelince Sarımı yeterince sıkı yaptım ama iyiki hatırlattınız. Bir ara bıçağı mengeneye bağlayıp sapı çekmeyi deneyeceğim elimde kalırmı diye.

Elimdeki ahşapları bu bıçağa heba etmek istemedim ayrıca. Boyutuna gelince defalarca doğada kullandım şuana kadar elimde bir kızarıklık bile oluşmadı tam benim elime göre. Zaten kumaşı sararken deniyerek kendi elime göre ayarladım.

Ayrıca belirtmek isterim. Yüzeydeki eskitme olayını bıçağı iki ıslak bez arasına koyup paslandırarak, ardından da zımparalamak suretiyle pası gidererek oluşturdum.  :D
Yani genel anlamda baktığımız zaman bu bıçak yalap şalap ama iş gören bir bıçak oldu. Argo tabir kullanmak gerekirse;
Oduna kodummuydu karpuz gibi ikiye yarıyor... :D E daha ne isteyeyim usta.

merhaba berke, tekrar bir şeyler üretmeye başlaman güzel ;)

gerçekten çok garip bir bıçak olmuş bu, hapishanede olmayan imkanlarla yapılan bıçaklara benzemiş!
bence iki parça ahşap, iki perçini hak ediyor bu mazlum ;)

Teessüf ederim Gökhan usta.  :'( Ben saatlerce eğele eğele o profili, matkapla uğraş, et, didin ısıl işleminide sorunsuz yap ( Fön makinesi mangal, elektrikli ısıtıcı ve kanola yağı). Sonra ustan böyle desin böhüüğğğ  :'( Ben diğer üyeler gibi henüz sanat eserleri çıkartamıyorum ortaya ama bir gün oda olucak umarım  :(
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2012, 01:01:45 Gönderen: Berke Boyacı »

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #15 : 17 Ekim 2012, 00:56:58 »
Ben mengene deneyine güvenmezdim. Darbe var, sıcaklık değişimi var, ter var. Bence mekanik olarak tuttur. Savuruken bir fırlarsa pardon yok Allah korusun.
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #16 : 17 Ekim 2012, 01:01:49 »
Dağcı ipleri var onlarla da sarıp kullanabilirsiniz. Bıçak işinizi fazlasıyla görüyorsa ve kullanma şartlarına bakarsak görünüşü çokta önemli değil. Güzel günlerde kullanın.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #17 : 17 Ekim 2012, 08:07:32 »
Berke" bıçağım yapılış amacına hizmet ediyor" diyorsan sıkıntı yok. Ama tecrübem şudur ki o sardığın ip  uzun süreli kullanımlarda elini muhakkak rahatsız edecek. O ip çözülerek elinden fırlamaz lakin sapın kısalığı konusunda dikkatli ol derim. Bu arada helal olsun sana...

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #18 : 17 Ekim 2012, 09:33:37 »
Berke, şuna düzgün olması mühim değil, sadece bir sap yapmadığın sürece bu kanıyı değiştiremezsin.!

Rustic bıçaklarda bile bir bütünlük olmalı, yani göze ters gelecek bir şey olmamalı.
Senin bıçağın sağlam olabilir, bu sap ile de yıllarca kullanabilirsin belki ama işin gerçeği düzgün bir sapı olmadığı sürece sapına partal dolanmış bir bıçak izlenimini silmen lazım ;)

Bu kadar emek harcadığın bir şey için biraz daha zaman ayır, sonucun daha güzel olacağını göreceksin. ;)

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #19 : 17 Ekim 2012, 09:57:18 »
Tamam berke anlaşıldı....

Bana özelden adresini yaz sana kabzelik ceviz kök yollayayım....

Bıçağınıda evlatlarınıda Sev....

Not : Evlat sevilir... :))))
Bende iki tane var yicem onları...  :D :D :D
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE