Herkeze yorumları için çok teşekkür ederim. Metre bulamadım evde

. Sap konusuna gelince Sarımı yeterince sıkı yaptım ama iyiki hatırlattınız. Bir ara bıçağı mengeneye bağlayıp sapı çekmeyi deneyeceğim elimde kalırmı diye.
Elimdeki ahşapları bu bıçağa heba etmek istemedim ayrıca. Boyutuna gelince defalarca doğada kullandım şuana kadar elimde bir kızarıklık bile oluşmadı tam benim elime göre. Zaten kumaşı sararken deniyerek kendi elime göre ayarladım.
Ayrıca belirtmek isterim. Yüzeydeki eskitme olayını bıçağı iki ıslak bez arasına koyup paslandırarak, ardından da zımparalamak suretiyle pası gidererek oluşturdum.

Yani genel anlamda baktığımız zaman bu bıçak yalap şalap ama iş gören bir bıçak oldu. Argo tabir kullanmak gerekirse;
Oduna kodummuydu karpuz gibi ikiye yarıyor...

E daha ne isteyeyim usta.
merhaba berke, tekrar bir şeyler üretmeye başlaman güzel 
gerçekten çok garip bir bıçak olmuş bu, hapishanede olmayan imkanlarla yapılan bıçaklara benzemiş!
bence iki parça ahşap, iki perçini hak ediyor bu mazlum 
Teessüf ederim Gökhan usta. :'( Ben saatlerce eğele eğele o profili, matkapla uğraş, et, didin ısıl işleminide sorunsuz yap ( Fön makinesi mangal, elektrikli ısıtıcı ve kanola yağı). Sonra ustan böyle desin böhüüğğğ :'( Ben diğer üyeler gibi henüz sanat eserleri çıkartamıyorum ortaya ama bir gün oda olucak umarım