Bıçak Sanatı - Forum

İstanbuldaki ustalarıma.

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
İstanbuldaki ustalarıma.
« : 15 Ekim 2012, 00:12:22 »
Merhaba.
Bu siteye yaklaşık 2 aydır kayıtlıyım ve site üyeleri çok sıcak ve çok yardımcı oldular herkese teşekkür ederim.
Küçüklükten beri kendi bıçağımı yapmak istedim ve yaptım(iyi yada kötü).
Sömestrda yani 25 ocakta İstanbula gelmeyi düşünüyorum.Bana bir şeyler öğretecek ustalar varsa memnun olurum.Yaklaşık 10 gün kadar kalmayı düşünüyorum.Bir usta çıkmazsa büyük ihtimal gelmeyeceğim çünkü asıl gelmek istememim sebebi gezmekten  çok bilgi edinmek ve öğrenmek.Bana yardım ederseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.:)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

SertacMezereli

• 1256
Ynt: İstanbuldaki ustalarıma.
« Yanıtla #1 : 16 Ekim 2012, 06:54:16 »
Bu arada kalacak yer sıkıntım yok.Sadece gündüzleri bir şeyler öğrensem yeter.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #2 : 16 Ekim 2012, 11:24:59 »
istanbulun neresinde kalacaksın?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #3 : 16 Ekim 2012, 16:39:49 »
Semt olarak hatırlamıyorum sorarım ama avrupada gelip giderken pek sorun olmaz benim için yeter ki bir şeyler öğreneyim.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #4 : 16 Ekim 2012, 22:47:08 »

Sertaç kardeşim; genelde gündüzleri koşturmaca içinde geçiyor .İşten sonra 1-2 saat ( keyfim yerindeyse ) takılabiliyorum. Pazarları yorgun olmasam atıyorum kendimi atölyeye. Yani kesin bişey demek yanlış olur. İstanbulda sadece bu işle uğraşan kimse olmadığı için işin biraz zor gibi  :(

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #5 : 16 Ekim 2012, 22:51:47 »

Sertaç kardeşim; genelde gündüzleri koşturmaca içinde geçiyor .İşten sonra 1-2 saat ( keyfim yerindeyse ) takılabiliyorum. Pazarları yorgun olmasam atıyorum kendimi atölyeye. Yani kesin bişey demek yanlış olur. İstanbulda sadece bu işle uğraşan kimse olmadığı için işin biraz zor gibi  :(

Anlıyorum abi. Ben öğrenci olmama rağmen fazla zaman ayıramıyorum bıçağa.Maksadım bir şeyler öğrenmek 1-2 saat bile benim için yeterli.Etrafımda bu işle uğraşan kimse yok yani Mersinde.Diyeceksin internettende öğrenebilirsin ama oda yeterli olmuyor. :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #6 : 16 Ekim 2012, 22:54:08 »
sertaç kardeş herşeyden önce sabır bizde bu işleri  bıcak sanatının ghersayfasını okuyarak öğrendik birazda merak eline bir eğe ve yumşak çelik aldınmı sabırla eğeliyeceksin sefa ustamızın bu konuda birçok videosu var onları birkaç kere izle bıcakcılık bölümünü bir hatim et ve mutlaka güzel birşeyler cıkaracaksın
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #7 : 16 Ekim 2012, 22:58:43 »
sertaç kardeş herşeyden önce sabır bizde bu işleri  bıcak sanatının ghersayfasını okuyarak öğrendik birazda merak eline bir eğe ve yumşak çelik aldınmı sabırla eğeliyeceksin sefa ustamızın bu konuda birçok videosu var onları birkaç kere izle bıcakcılık bölümünü bir hatim et ve mutlaka güzel birşeyler cıkaracaksın

Abi az çok eğe tutmasını ağız açmasını biliyorum.Az biraz bilgim var internetten öğrendiklerim kadar sizlerinkinin yanında devede tüy kalır belki ama benim öğrenmek istediğim biraz daha ince ayrıntılar.Sonuçta ne kadar bilgi o kadar iyi iş. :)

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #8 : 17 Ekim 2012, 06:59:32 »
istanbulun neresinde kalacaksın?

Yeni öğrendim Halkalı/Atakentteymiş.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #9 : 17 Ekim 2012, 09:40:59 »
halkalı demek ki... ben üsküdardayım. en verimli araçları da kullansan buraya gelişin yaklaşık 2 saati bulur Sertaç. her geldiğinde 2 saat vaktim olur mu ondan da emin değilim. son 10 gündür atölyeye inemiyorum bile. bence de buraya gelerek attığın taş, vurduğun kuşa değmeyebilir. ama gelirsen elbette sana kendi çapımda bildiklerimi anlatmaktan memnun olurum. ama Özgür'ün de dediği gibi, bilmekten ziyade sabırla onu uygulamak daha önemli.  ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #10 : 17 Ekim 2012, 15:40:38 »
halkalı demek ki... ben üsküdardayım. en verimli araçları da kullansan buraya gelişin yaklaşık 2 saati bulur Sertaç. her geldiğinde 2 saat vaktim olur mu ondan da emin değilim. son 10 gündür atölyeye inemiyorum bile. bence de buraya gelerek attığın taş, vurduğun kuşa değmeyebilir. ama gelirsen elbette sana kendi çapımda bildiklerimi anlatmaktan memnun olurum. ama Özgür'ün de dediği gibi, bilmekten ziyade sabırla onu uygulamak daha önemli.  ;)

Benim için ne öğrenirsem kardır. Özgür hocamda doğru söylüyor elbette ama bilgi olmadanda uygulama olmaz olsada zor olur. :)