Toggle navigation
Bıçak Sanatı - Forum
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
Close
Giriş Yap
Sürekli Olarak Bağlı Kal
Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti
Özel Yapım Araçlar
Bıçak mengeneleri, Eğeleme ve Bileme Düzenekleri
Perdah Aparatı
« önceki
sonraki »
Yazdır
[
1
]
Aşağı git
Perdah Aparatı
10 Yanıt
4941 Gösterim
murat güleç
1029
Yer: Ordu
Perdah Aparatı
«
:
08 Ekim 2012, 00:56:01 »
Perdahda yaşadığım sorunlardan sonra kendime bir perdah aparatı icat etmek istedim. Ortaya böyle bir fikir çıktı. Aparatı kullanımıyla ilgili biraz fikir vermek isterim. Öncelikle namlu sabitleme çubuğunu perdah aparatının üzerinden bulunan bir deliğe yerleştirilip, çubuk sabitleme vidasıyla sabitliyoruz. Sonrasında düzgün bir şekilde kestiğimiz zımparayı çubuğa sıfır olarak yaklaşırıp aparatı üzerinde bulunan zımpara sabitleme çenesinin birine bir ucunu diğerine ise geri kalan zımparayı gerdirerek çeneleri kapattıktan sonra perdah aparatının üzerinde bulunan vidayı sıktırıp (çizimde bulunmuyor) perdah işlemine başlıyoruz. Bu işlemden sonra perdahlamak istediğimiz bıçağımızın ağız kısmına namlu sabitleme çubuğunu temas ettirerek uc kısmına kadar çekiyoruz. Burada namlu sabitleme çubuğu sürekli namlu ağız kısmına paralel olduğu için perdahta aynı namlu ağız kısmına uygun bir çizgide ilerliyor ve herhangi bir sapmaya mahal vermiyor. Bu aparatı çubuklu yada çubuksuz olarak kullanmak mümkün. Umarım beğenirsiniz.
BAM_35
589
Murat ARIKUT
Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
Yer: İzmir, Konak
Ynt: Perdah Aparatı
«
Yanıtla #1 :
08 Ekim 2012, 01:49:07 »
o kadar yazı ve söz yerine bıçağı koysaydın da anlardık heralde adaşım...
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir
murat güleç
1029
«
Yanıtla #2 :
08 Ekim 2012, 01:58:39 »
işin aslı çizmek yerine anlatmak daha kolay geldi.
murat güleç
1029
«
Yanıtla #3 :
08 Ekim 2012, 02:20:15 »
Basit bir çizimle anlatmak gerekirse şu şekilde.
BAM_35
589
Murat ARIKUT
Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
Yer: İzmir, Konak
«
Yanıtla #4 :
08 Ekim 2012, 02:49:22 »
zımpara doldukça veya bozuldukça da kaydırıp tazeliyoruz, anladım sanırım.
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir
murat güleç
1029
«
Yanıtla #5 :
08 Ekim 2012, 02:54:58 »
evet dediğiniz gibi. üstte bulunan iki çene arasındaki boşluktan kullanılmış ve kullanılmamış zımparaları yukarıya doğru çıkarıyoruz. zımpara bittikçe civatalarını gevşetip kaydırıyoruz.
tufan
1180
Meslek: elektrik teknisyeni
Yer: kırklareli/ lüleburgaz
«
Yanıtla #6 :
10 Ekim 2012, 17:10:42 »
Murat bey yapmışken biraz yapın isteyenler olabilir mesela ben isterim. Bundan sonra elimine kesmemiş olurum.
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)
murat güleç
1029
«
Yanıtla #7 :
11 Mart 2013, 11:13:42 »
Konuyu hortlatma ihtiyacı duydum. Dün aparatın demo haliyle deneme yaptım. Sonucu sizlerle paylaşmak istedim. Son fotoğraf daha öncesine aittir.
emrekipmen
6065
Yer: Bodrum
«
Yanıtla #8 :
11 Mart 2013, 18:57:17 »
Son perdah için oldukça yararlı gibi görünüyor bıçağın ağzına sabitleme hareketi. Şimdiye kadar herhangi bir fixtür kullanmadım ama son perdahtaki bazı çizgilerin diğeri ile paralel olmaması sorununu ortadan kaldıracağı için zımpara bloğuma bir pin koymaya karar verdim, sağolasın
Kipmen Sanat web sitesi
murat güleç
1029
«
Yanıtla #9 :
12 Mart 2013, 10:50:59 »
Emre ustam bu aparat faydasını mutlaka göreceksiniz. Çubuğun perdaha etkisi çok fazla. Öncelikle bıçağın açısını mükemmel bir şekilde dengeliyor. Hatalar varsa onarıyor. Çizgiyi kaçırmak gibi bir problemle karşılaşmıyorsunuz. Çubuğu bıçağın ağız kısmına dayayıp ağızı takip ettirir şekilde uca kadar devam ettirmek yeterli oluyor. Bu şekilde açıda olması gerektiği gibi oluyor perdahta. Fakat belirtmem gereken noktalar var. Kullanılan çubuğun sert olmasını öneririm yoksa bıçağın ağız kısmı çubuğa iz yapıyor. Birde çubuğu bıçağın ağız kısmına çok bastırmamak gerekiyor. Bunlara dikkat etmek yeterli. Kolay gelsin. Güle güle kullanın.
Ercan Utkun
388
Meslek: eğitimci- 1975
Yer: aydın
«
Yanıtla #10 :
28 Mart 2013, 19:18:21 »
İşime yaradı ,paylaşım için teşşekürler.
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.
Yazdır
[
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti
Özel Yapım Araçlar
Bıçak mengeneleri, Eğeleme ve Bileme Düzenekleri
Perdah Aparatı