Zaman içinde lekelenmesi istenmiyorsa en iyisi yağ asitleri bakımından düşük özellikli türler seçilmeli. Asiditesi en düşük natürel yağlar kanola yağı, ayçiçeği yağı tipi yağlardır. En basitinden kızartmada bozunmaya dirençli tip yağlar daha az etkilesime girer çelikle, salata ve soğuk mezelerde kullanılan zeytinyağı, susam yağı vs. gibi ısıya karşı dayanıksız yağlar zamanla lekelenme yapabilir paslanır çeliklerde. Kulanım amaçlı, besinle temas etmeyecek bıçaklarda ise ince makine yağı tipi yağlar tercih edilmeli.
Kişisel olarak mutfak bıçakları ve av bıçağı gibi bıçaklarda kanola yağı, diğerlerinde ise ince "trombon yağı" kullanmaktayım. Bu trombon yağı benim kornomda valfleri ve boruları yağlamakta kullandığım son derece ince bir mineral yağı tipi...