Bıçak Sanatı - Forum

alın teri

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: alın teri
« Yanıtla #100 : 22 Ocak 2013, 11:11:40 »
Bu nedir böyle  ???

Hamonun bu şekilde çıkmasının nedeni su verme sırasında yapıştırılan kilin dökülmesinden kaynaklanıyor. Bence çok ilgi gösterilecek bir durum değil. Önemli olan bütün halde çıkmasıdır tabi bu benim yorumum.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #101 : 22 Ocak 2013, 12:38:41 »
Özgür çok güzel hamon olmuş ,kabzeyi montaj etmeden bir sertiliğini ölçtürseydin bir koşu Ümraniye'de  merak ettim,esnekliği nasil?
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #102 : 22 Ocak 2013, 13:11:52 »
Özgür çok güzel hamon olmuş ,kabzeyi montaj etmeden bir sertiliğini ölçtürseydin bir koşu Ümraniye'de  merak ettim,esnekliği nasil?

yarın inşallah sertliği ölçülecek bir dünya malzeme var onlarla beraber hayırlısı ile ama agız kısmı zor olur yaklaşık agız kısmı 59-60 hrc civarı deneyimlerim sonucunda öyle görülüyor
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #103 : 22 Ocak 2013, 13:51:46 »
Allah kolaylık versin. Şu homon sabırlı insana göre iş onu anladım.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #104 : 22 Ocak 2013, 22:37:18 »
Bu nedir böyle  ???

Hamonun bu şekilde çıkmasının nedeni su verme sırasında yapıştırılan kilin dökülmesinden kaynaklanıyor. Bence çok ilgi gösterilecek bir durum değil. Önemli olan bütün halde çıkmasıdır tabi bu benim yorumum.
Hamon meselesinde aranan bir özellik de kilin kritik noktanın altına doğru dökülüp gitmesidir zaten. Hamonun güzelliği bu dökülme zamanlamasıyla alakalı, tabii bir de çeliğin ne kadar iyi normalize edildiği, yüzey hazırlığı, östenizasyon ısısı, demleme miktarı, kilin kalınlığı  :D yahu uzun bi listetmiş... Yani dökülmesi çok da kötü bişey değil demeye getiriyordum :)

Kipmen Sanat web sitesi

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #105 : 22 Ocak 2013, 22:57:05 »
   Sanki alttan ayışığı vurmuş küme bulutlar gibi ,otur saatlerce seyre dal, o kadar enfes.
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #106 : 22 Ocak 2013, 23:04:18 »
bu arada foto  koamıyorum 150 kb olmuş sınırımız  >:(

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #107 : 22 Ocak 2013, 23:05:43 »
anam ağladı parmakta parmak izi kalmadı bu arada allahtan dostumun biri bana vekata deri bırakmış bir ara allah ondan binkere razı olsun bayağı bir işime yaradı pasta cekerken :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #108 : 22 Ocak 2013, 23:06:47 »
ustam kesin olmamış diyecek bende adapazarına gidecem onu yiyecem ama olsun başladık bitirecez  :D

« Yanıtla #109 : 22 Ocak 2013, 23:07:02 »
Öff, nefis bir tanto çıkıyor ortaya. Valla devamını görmek için sabırsızlanıyorum şimdiden.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #110 : 22 Ocak 2013, 23:09:13 »
Allah Allah ne güzel çıkıyor homon hattı. Allah kolaylık versin.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #111 : 22 Ocak 2013, 23:09:40 »
Öff, nefis bir tanto çıkıyor ortaya. Valla devamını görmek için sabırsızlanıyorum şimdiden.

ustan ben daha hamonu cıkaramadım sen nefis diyon ama sanırım bu hamonu cıkarırken diğerleri boş gelecek sanırım :)

bu arada bana hamonlu bıcak hediye eden arkadaşlarım ve ustaların ellerinden öperim zor işmiş yahu birdaha hamonlu bıcak hediye gelirse (katana haric ) kabul etmem  ;)

« Yanıtla #112 : 22 Ocak 2013, 23:11:32 »
İlla ki damdan düşmek gerekiyormuş demek ki  :))

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #113 : 22 Ocak 2013, 23:25:33 »
İlla ki damdan düşmek gerekiyormuş demek ki  :))

yahu ustam aynene öyle ustam bana formulü verdi uğraş babam uğraş baktım daha cıkarı yok bıraktım artık yarın devam edicem :) olmadı ustama verecem o devam etsin  :D
yarın ustamla beraberiz yiyecem onu

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #114 : 22 Ocak 2013, 23:26:41 »
daha çok ısın var Özgur. öyle ıkı surtme bır ıkı asıtle olmaz. hattı ıyıce belırgınlestırıp ust tarafıda cılalamalısınkı   hat çızgı halınde butun ıhtışamıyla belırsın. yok ben uğrasamam dıyorsan sen bılırsın . ancak elındekı tantoya haksızlık etmiş olursun bilesin  ;)   

Haa...  bu arada kolay gelsın  O:-) ;D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #115 : 22 Ocak 2013, 23:29:09 »
onu sen yapacaksın. şansın yok..  bu aralar değil bıçaklarla , canım hıçbırseyle uğraşmak ıstemıyor.  gıtmeyenler ,geldıler yıne  :-\
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #116 : 22 Ocak 2013, 23:30:18 »
daha çok ısın var Özgur. öyle ıkı surtme bır ıkı asıtle olmaz. hattı ıyıce belırgınlestırıp ust tarafıda cılalamalısınkı   hat çızgı halınde butun ıhtışamıyla belırsın. yok ben uğrasamam dıyorsan sen bılırsın . ancak elındekı tantoya haksızlık etmiş olursun bilesin  ;)   

Haa...  bu arada kolay gelsın  O:-) ;D

ben sana yarın sorarım öyle bir iki asit denemesi olmadı valla parmak izi kayboldu sonra deriyi buldumda rahatladım senin bana söylemediğin birşeyler var burda saatlerdir uğraşıyom yahu hala elimde meret  :'(

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #117 : 22 Ocak 2013, 23:31:08 »
valla bu aralar o gitmeyenler bendede var ama bıcak rehabilitasyon oluyor valla seninle sakarya boyu yapalım 1-2 gün ama 14 şubattan sonra belkide cumartesi :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #118 : 22 Ocak 2013, 23:32:22 »
kısmet dıyelım..

« Yanıtla #119 : 22 Ocak 2013, 23:49:54 »
Özgür, hiç bitmeyecekmiş gibi düşünerek devam etmelisin, püf noktasu işte bu  :)) :)) :)) Taner Usta sana söylemiyor onu.