Bıçak Sanatı - Forum

alın teri

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: alın teri
« Yanıtla #20 : 02 Ekim 2012, 08:22:28 »
Bu civa çeliği getirdiğim çubuk mu? Öyleyse boş duracağına getirdiğim iyi olmuş. Yoksa bende daha bir iki sene dururdu.
senin cubuğu bilmiyorum ama soytürke 2 mt kadar almıştık 2ay kadar önce sen ne zaman getirdin hocam benmi kaçırdım olayı :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #21 : 02 Ekim 2012, 08:27:11 »
özgür, bu form favorilerim arasında, dövülmüş ve izlerinin sırtta görülüyor olması benim için ayrı bir cezbedici durum...ısıl işlemi de atlattın mı bana göre tadından yenmez...  ;) hadi hayırlısı... :2up
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

Mızrak

• 214
  • Çetin KAYALIK
  • Meslek: Ziraat Mühendisi
  • Yer: Niksar Tokat
« Yanıtla #22 : 02 Ekim 2012, 08:28:43 »
Güzel çalışma olmuş Özgür usta devamını bekliyoruz.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #23 : 02 Ekim 2012, 08:29:19 »
özgür, bu form favorilerim arasında, dövülmüş ve izlerinin sırtta görülüyor olması benim için ayrı bir cezbedici durum...ısıl işlemi de atlattın mı bana göre tadından yenmez...  ;) hadi hayırlısı... :2up

eyvallah ustadım bu kadarda beyenileceğini bilseydim bütün dövdüğümüz çelikleri bu şekilde bırakırdım  O:-)
bakalım bir 440c döveyim bari  birde paslanmaz olsun  ;)

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #24 : 02 Ekim 2012, 09:02:26 »
Özgür ustam ellerine sağlık güzel bir bıçak olacak. Soytürk ustamın'da ellerine sağlık.
Bu 115Crv3 'ün bende ayrı bir yeri var hali hazırda kenarda bekliyor 1095 ler bitince onlara geçeceğim tavlamadan delinmesi hayli zor gerçekten. kırmızı bir solüsyon var delikler için kullanılıyor adını tam bilmiyorum onunla iyi bir matkap ucu ile  güzel deliniyor  sabırsızlıkla bekliyoruz tekrardan ellerinize emeklerinize sağlık :2up :2up :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #25 : 02 Ekim 2012, 09:13:40 »
Ooo o zaman soytürk'ün yoğun çalışması lazım stoku eritmek için. Benim çubuğun çapı fazla değildi. Soytürk bu kuvvetinden dolayı onu kürdan yapmak için ayırmış olabilir.  8)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #26 : 02 Ekim 2012, 09:15:26 »
Ooo o zaman soytürk'ün yoğun çalışması lazım stoku eritmek için. Benim çubuğun çapı fazla değildi. Soytürk bu kuvvetinden dolayı onu kürdan yapmak için ayırmış olabilir.  8)

valla soytürke sanırım sahmerdan gerekmez yakında sahmerdan gibi bir kola sahip olacak :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #27 : 02 Ekim 2012, 09:18:48 »
Özgür ustam ellerine sağlık güzel bir bıçak olacak. Soytürk ustamın'da ellerine sağlık.
Bu 115Crv3 'ün bende ayrı bir yeri var hali hazırda kenarda bekliyor 1095 ler bitince onlara geçeceğim tavlamadan delinmesi hayli zor gerçekten. kırmızı bir solüsyon var delikler için kullanılıyor adını tam bilmiyorum onunla iyi bir matkap ucu ile  güzel deliniyor  sabırsızlıkla bekliyoruz tekrardan ellerinize emeklerinize sağlık :2up :2up :2up

valla iyi matkap ucunu bilmem ama bende elmas uc var onunla deldim anacak kırmızı sulüsyon dediğin eğerki işe yarıyorsa almak lazım  ;)
çelik gerçekten güzel bir çelik bendeki bir kaç usturada bunlar var güzel kesiyorlar
öncesinde dağbayır yapayım dedim son anda vaz caydım bunu yaptım :)

BY1907

• BAHADIR YİĞİT
  • 280
  • Meslek: özel sektör
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #28 : 02 Ekim 2012, 09:28:04 »
emeği geçen tüm dostların yüreğine sağlık.vitrin halini merak ve ilgi ile bekliyoruz. :2up
BY1907 = BAHADIR YİĞİT

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #29 : 02 Ekim 2012, 09:30:38 »
emeği geçen tüm dostların yüreğine sağlık.vitrin halini merak ve ilgi ile bekliyoruz. :2up

Eyvallah  sağ olasın
vitrin olayını hiç düşünmedim malesef  O0

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #30 : 02 Ekim 2012, 10:13:21 »
Ortaklaşa yapılan bir ürünü gördüğüm zaman daha bir farklı geliyor bana, daha bir tatlı oluyor sanki...

Soytürk'ün örsünde başladığı yolculuğunu Özgür'ün atölyesinde bitirecek. Ehil ellerde şekil bulan bu bıçağın sonuçta güzel olacağı şimdiden belli.

ikinizinde eline sağlık ;)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #31 : 02 Ekim 2012, 10:37:53 »
Ortaklaşa yapılan bir ürünü gördüğüm zaman daha bir farklı geliyor bana, daha bir tatlı oluyor sanki...

Soytürk'ün örsünde başladığı yolculuğunu Özgür'ün atölyesinde bitirecek. Ehil ellerde şekil bulan bu bıçağın sonuçta güzel olacağı şimdiden belli.

ikinizinde eline sağlık ;)

eyvallah ustadım sap kısmını o garip agaçtan yaptım ama bu gün güzel zeytin gecti elime acaba diye düşünüyorum ikinci dövmeyide zeytinden yaparız artık :)

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #32 : 02 Ekim 2012, 11:00:51 »
Hem zeytin hem dövme gel de görme...
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #33 : 02 Ekim 2012, 14:24:57 »
bu tarz bıçaklar benim hep ilgimi çekiyor hele dövme çeliten tadı bir başka olur bunun ...özgür merakla sonunu bekliyorum eline sağlık

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #34 : 02 Ekim 2012, 15:50:19 »
bu tarz bıçaklar benim hep ilgimi çekiyor hele dövme çeliten tadı bir başka olur bunun ...özgür merakla sonunu bekliyorum eline sağlık

eyvallah ustadım dövme çelikten birde dag bayır yaparız sana hasretin biter  ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #35 : 02 Ekim 2012, 16:50:20 »
kabzede kullanacağın ahşabı gözüm bıryerden ısırıyor ama  O:-)   yorum yapmıyorum  bıçağın bıtınce mercek altında yorum yapıcam  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #36 : 02 Ekim 2012, 16:57:30 »
Dövme çelik derken kastedilen soğuk dövme midir? Cehaletimi mazur görün.
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #37 : 02 Ekim 2012, 17:07:24 »
kabzede kullanacağın ahşabı gözüm bıryerden ısırıyor ama  O:-)   yorum yapmıyorum  bıçağın bıtınce mercek altında yorum yapıcam  ;)

yahu ısıracak tabi senin ordan almıştım gönül rızanla hemde  ;)
bu arada mercek altına koyacak kadar medeni cesaretim yok malesef  :D

dövme çelik derken sıcak dövme 20-25mm çaptaki mili 5mm kalınlığa kadar düşürüp lama haline getiriyoz sonrasında malüm  :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #38 : 02 Ekim 2012, 23:19:43 »
Bu civa çeliği getirdiğim çubuk mu? Öyleyse boş duracağına getirdiğim iyi olmuş. Yoksa bende daha bir iki sene dururdu.

Yok ustam sendeki değil, senin milin çapı biraz küçük  O0 , elime aldığıma göre malzeme terletmeli beni yoksa kesmiyor, hevesim kursağımda kalıyor 8). Senin malzemeyi ancak ilk teri attıktan sonra peşi  sıra daha küçük bir bıçak dövmede kullanacağım kısmet olursa  O:-)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #39 : 02 Ekim 2012, 23:23:54 »

:2up  Harbiden kürdan gibi geliyor gözüme ama onunda başını bağlayacağım zamanı gelince  8)

valla soytürke sanırım sahmerdan gerekmez yakında sahmerdan gibi bir kola sahip olacak :)

Yok usta şahmerdanı aklımın ucundan bile geçirmem ( büyük konuşmamak lazım :)  ) Çalışacak bütün kol o ter akacak , o örs çınlayacak başka yolu yok  O0