Bıçak Sanatı - Forum

ilk bıçağıma başladım

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: ilk bıçağıma başladım
« Yanıtla #20 : 22 Haziran 2010, 00:21:03 »
Ekteki düzenek yıllarca kullandığım düzenek. Bir işkence, masa ve 2-3 tane maket bıçağı. Geçen yıl nişangeç yaptığımdan beri bu yöntemi kullanmadım, ama kesinlikle iş görür...
Yazının tümünü okumak işine yarayabilir...
http://cebehane.com/forum/index.php?topic=73.0

Kipmen Sanat web sitesi

zafer

• 76
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #21 : 22 Haziran 2010, 00:35:54 »
:) Emre Usta, bu düzenek fikri gerçekten çok güzelmiş.. Cebehanedeki yazınızı da oradan kopyalayıp bilgisayarıma döküman olarak alıyorum ve daha müsait bir zamanda sindire sindire okuyacağım. Teşekkür ederim.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #22 : 22 Haziran 2010, 19:56:12 »
Zafer Emre'nin cebehanedeki ''yeni başlayanlara tavsiyeler'' yazısını word belgesi ve PDF belgesi olarak kitapçık haline getirdim.
sana e-mail ile yolladım. (.....Emre'den müsaade varsa, isteyen tüm arkadaşlara da mail yoluyla yollarım :) ....)

İşine biraz ara ver ve bunu oku.
Sen , ben veya tüm yeni başlayanlar mutlaka okumalı ve yola bu bilgilerle donanımlı olarak devam etmeli derim..

Teşekkürler Emre.. :2up
« Son Düzenleme: 22 Haziran 2010, 20:05:17 Gönderen: mehmet şentürk »
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

Berke Boyacı

« Yanıtla #23 : 22 Haziran 2010, 20:57:57 »
 Merhaba mehmet bey. Şimdi sizden ufak bir ricam olacak. Emre abinin cebehane forumda verdiği bilgileri e-kitap haline getirdiğinizi  ve isteyene gönderebileceğinizi söylemişsiniz. Vaktiniz varsa göndermeniz beni çok memnun eder. Şimdiden teşekkür ederim.''
« Son Düzenleme: 22 Haziran 2010, 23:11:43 Gönderen: Berke Boyacı »

Berke Boyacı

« Yanıtla #24 : 22 Haziran 2010, 23:15:49 »
O an heyecandan doğan cevap yazma isteğiyle yazılmış kısa ve öz bir cevap :) O:-) Düzeltildi...

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #25 : 22 Haziran 2010, 23:17:31 »
 :)
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

zafer

• 76
« Yanıtla #26 : 02 Ocak 2011, 23:42:25 »
uzuuunca bir aradan sonra bıçağın son görünümü elde zımparalaya zımparalaya aşağıdaki halini almıştır :) şimdi su verme ve kabza çalışmaları son derece süratsiz ve yavvaşca ilerlemekte  8)
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2011, 00:01:05 Gönderen: zafer »

Berke Boyacı

« Yanıtla #27 : 02 Ocak 2011, 23:58:59 »
Ekteki düzenek yıllarca kullandığım düzenek. Bir işkence, masa ve 2-3 tane maket bıçağı. Geçen yıl nişangeç yaptığımdan beri bu yöntemi kullanmadım, ama kesinlikle iş görür...
Yazının tümünü okumak işine yarayabilir...
http://cebehane.com/forum/index.php?topic=73.0
Laf açılmışken Emre abi ben bu yöntemi denedim çizgiler yamuk oldu. Zaten bıçak 3 mm idi ben de 1mm yükseklikte falçata koydum falçatalardan birini biraz ileri çıkardım çizerken falçata esnedi ve yamuk çizdi. Bunun sebebi falçatayı fazla ileri çıkarmam olabilirmi ?

zafer

• 76
« Yanıtla #28 : 03 Ocak 2011, 00:08:47 »
Bunlarda arada yaptığım diğer çalışmalarım...
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2011, 00:10:42 Gönderen: zafer »

« Yanıtla #29 : 03 Ocak 2011, 00:27:18 »
Zafer saklı gizili çalışıyorsun valla, biz çivi çaksak yazıp gönderiyoruz olmuyor böyle ;) Ellerin kolların dert görmesin, ne zamandır sesin çıkmıyordu ama sağlam gitmişsin belli ki, bıçak genel olarak çok nefis olmuş, işçilik süper görünüyor. Az kalmış sonuca, haydi kolay gelsin, sonucu merakla bekliyoruz :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #30 : 03 Ocak 2011, 00:35:00 »
Gidişat güzel gerçekten. Sonraki hallerini iyice merak ettim bunları görünce. Eline sağlık.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

zafer

• 76
« Yanıtla #31 : 03 Ocak 2011, 00:46:35 »
Zafer saklı gizili çalışıyorsun valla, biz çivi çaksak yazıp gönderiyoruz olmuyor böyle ;) Ellerin kolların dert görmesin, ne zamandır sesin çıkmıyordu ama sağlam gitmişsin belli ki, bıçak genel olarak çok nefis olmuş, işçilik süper görünüyor. Az kalmış sonuca, haydi kolay gelsin, sonucu merakla bekliyoruz :2up

Hocam uzun zamandır gerçekten hiç birşey yapmaya elim değmiyor, yazın havalar çok sıcak biraz serinlesin sonra devam ederim diye bir ara verdim kış bitecek hala bişeye elim değmiyor.. birkaç gündür atölyeye girip çıkmaya başladım, inşallah su verme işlemini sorunsuz atlatırsam sonrası kolay sanki  :-\

zafer

• 76
« Yanıtla #32 : 03 Ocak 2011, 00:48:50 »
Gidişat güzel gerçekten. Sonraki hallerini iyice merak ettim bunları görünce. Eline sağlık.

:) teşekkür ederim, sonraki hallerini bende merak etmiyor değilim aslında  :-[

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #33 : 03 Ocak 2011, 10:39:00 »
Zafer, tüm çalışmaların çok güzel, yüzeyler normalde görmediğim ölçüde düzgün, açılar simetrik, formlar kullanışlı. Ancak hepsinden önce bıçaklarında belli bir estetik değer var, göze ilk bakışta çok hoş geliyorlar, emin ol bu açıdan bıçak yapabilenler çok nadirdir, kutlarım  :2up
Laf açılmışken Emre abi ben bu yöntemi denedim çizgiler yamuk oldu. Zaten bıçak 3 mm idi ben de 1mm yükseklikte falçata koydum falçatalardan birini biraz ileri çıkardım çizerken falçata esnedi ve yamuk çizdi. Bunun sebebi falçatayı fazla ileri çıkarmam olabilirmi ?

Berke, falçatanın ucundan kavrat işkenceyi, yani falçatanın bükülmesi için imkan verme, hafiften çıksın sivri kenar işkencenin altından. Ya da bir zamanlar bu mantıkla tutturduğum küçük ve sivri bir üçgen eğeyi kullanıyordum falçataları sadece yükseklik ayarı için kullanıyordum...

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #34 : 03 Ocak 2011, 14:41:46 »
Teşekkürler :2up

zafer

• 76
« Yanıtla #35 : 03 Ocak 2011, 19:59:33 »
Zafer, tüm çalışmaların çok güzel, yüzeyler normalde görmediğim ölçüde düzgün, açılar simetrik, formlar kullanışlı. Ancak hepsinden önce bıçaklarında belli bir estetik değer var, göze ilk bakışta çok hoş geliyorlar, emin ol bu açıdan bıçak yapabilenler çok nadirdir, kutlarım  :2up

:) sizlerden bu övgüleri almak inanın beni çok mutlu etti  :)