18.Haziran.2010.Cuma.
Bu gün Sakarya Adapazarı'na gittim. Buralarda bıçakçı veya bu işe gönül veren birileri mutlaka vardır diye düşünürken, arayıp bulabilirmiyim acaba dedim.
Adapazarının eski tarihi çarşılarından ''Tozlu Çarşı '' vardır. Biraz kapalı çarşıyı anımsatır istanbuldaki.
Olsa olsa böyle adamlar oralarda olur diye, Tozlu çarşı'ya yürüdüm.
Sırayla bütün sokaklarını dolaştım, taradım Tozlu Çarşı'nın. Birinci sokak, ikinci sokak derken 3. 4. .......
maalesef ne bir bıçakçı ne de bir bileyci vs.
çarşının en sonuna doğru, sokaklar daralmaya aralıklar ufalmaya başladı..
Sonra bir minik dükkan ve üzerinde mütevazi minicik bir tabela
BİLEYİCİ
Yaşar İŞ
No:23
ufacık vitrinleri hınca hınç dolu.
bir tarafta,
Orjinal hakiki Sürmene,
Yusuf Büyük, Tosya
bursa bıçakları, çakıları
ve daha nice Türk ustanın Yaptığı el imalatı göz nuru bıçaklar çakılar,
hepsi sahibini bekliyor

Eee tabi oradan kendime Manda boynuzundan kabzası ve el işçilği kılıfıyla yaşlı bir bıçak imalatçısının eseri (Yusuf Büyük.Tosya), bir ucu tırpan diğer ucu çakı olan, bir çakı da almayı da ihmal etmedim.
Bunun yanı sıra yarı seri üretim olan bora'lar, mutfak bıçakları vs vs vs.
Diğer tarfta,
ithal bıçaklar
Opineller,
waltherler vs vs. daha nice nice bıçak.
en güzeli de 8 m2 civarı minik bir dükkanda, bileyciliğe ve bıçaaklara gönül vermiş, dost canlısı ve daima güler yüzlü 3 adam.
Size bıçaklar konusunda bildikleri her şeyi anlatmak isteyen sohbetine doyum olmayan bıçak dostları.
Sohbet uzadı, söz forumumuza geldi. dedim -bıçak sanatı nokta com. Emre, sefa hoca, eylem, durukan, gökhan bakla gibi ustalar ve onlarca yüzlerce olabilecek bıçak sevenler burada. Çok şaşırdılar, böyle insanlar var ve toplanmış mı dediler.

ben oradan ayrılırken forum web adresini kağıda not aldılar......
Yolunuz düşerse uğrayın, sizinle sohbet edip çay ısmarlamaktan keyf alacak bu 3 bıçak dostuyla tanışın derim.

(eylem cengiz, koordinatlar yolun düşerse öncelikle senin için: 40˚46’43.83’’ N ...... 30˚24’6.60’’ E )
Not: düzeltme olarak Kartvizit fotosu eklendi