Bıçak Sanatı - Forum

Halmak komando bıçakları hakkında !!!

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
Halmak komando bıçakları hakkında !!!
« : 16 Eylül 2012, 17:29:05 »
Halmak'ın kendi sitesinde gösterilen bıçakla piyasada satılan arasında fark mı var yoksa piyasadakiler çakma_mı bi türlü anlayamadım. Bıçağın kılıfı deri gibi ama imitasyon duruyor. Bıçak çeliği bi acayip. Kalın bir kaplama mevcut. Kesmiyor, bilenmiyor. Bu bıçak nasıl olur da askeriyenin tercih ettiği bi bıçak olur? İlginçtir. Merak ettim, bi tane küçük boyundan aldım. Aldığıma pişman oldum...
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2014, 01:48:21 Gönderen: deserteagle »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: halmak komando baıçakları hakkında !!!
« Yanıtla #1 : 16 Eylül 2012, 19:27:25 »
Hoşgeldiniz.  :)

Yazdıklarınız maalesef hiç anlaşılmıyor. O nedenle anlaşılırlık adına yazınızı biraz tashih ediyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 16 Eylül 2012, 19:34:39 »
Namlu üzerinde bir kaplama mı var? Nasıl yani, demirin üzerine krom kaplama gibi bir şey mi?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #3 : 16 Eylül 2012, 23:12:20 »
Bu orduya bıçak yapan bir şirket sanırım, 2 yıl önce görmüştüm ürünlerini, Bora ve Moganın bowie modelleri daha kaliteli diye düşünmüştüm.

ismail_1903

• *
  • 26
  • Meslek: makina teknikeri
  • Yer: kahramanmaraş
« Yanıtla #4 : 16 Eylül 2012, 23:47:45 »
komando bıçakları 30 tl kılıfıyla birlikte çelik olaraksa st65 yazmışlar. sat sas bıçaklarına ise 100 tl fiyat ve ck75 yazmışlar. 30 tl komando bıçağından bişey beklemek saçma olur zaten

doctore

• 203
« Yanıtla #5 : 17 Eylül 2012, 10:06:31 »
 30 tl ye fazla bişey beklemek tabi biraz fantazi olur ama  kılıfı haricinde pek bir esprisi yok ...

doctore

• 203
« Yanıtla #6 : 17 Eylül 2012, 10:09:09 »
Namlu üzerinde bir kaplama mı var? Nasıl yani, demirin üzerine krom kaplama gibi bir şey mi?

aynen öyle... musluk başlığındaki kromaj parlak kaplama gibi..

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #7 : 17 Eylül 2012, 10:15:36 »
st 65 diye bir ürün var piyasada ama bu ürün düz siyah saçdan başka birşey değil biz bazen askiriyeye jeneratör yaparken istiyorlar ama st 52 olarak değişik bir alaşımı olan bir levha sonuçta piyasada siyah saç diye gecer
halmak bu ürününde bence ck60 kullanmış olabilir veya espiri olsun diyede st 65 yazmış olabilir ziyadesi ile ck67 veya ck 75 arasında pek bir fiyat farkı yok sayılır bıcaklarıda bizim askeriye nasıl satın alıyor anlamış değilim
krom kaplama olayınada gelince ucuz birşeyde değil kaplama olayı
sertlik kromdan kaynaklıda olabilir veya yüzey sertleştirmede yapmışolabilirler  bıcağın sertliği 58-59 hrc civarıdır normalde kolay bileylenmesi lazım diye düşünüyorum
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

doctore

• 203
« Yanıtla #8 : 17 Eylül 2012, 14:02:52 »
 bugün  bu bıçağın ağzını çarkta bileylettim açan usta bu bıçağın çelikle alakası olmadığının  demir olduğunu söyledi  zaten belli hemen köreliyor bildiğimiz demir ..

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #9 : 17 Eylül 2012, 14:41:37 »
özel kuvvetler bu bıçağı kullanıyorlar ise vay hallerine..
Si vis pacem, para bellum.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #10 : 17 Eylül 2012, 14:52:19 »
Daha önce de bir yerde tartışmış mıydık bunu?

Ordumuzda SAS/SAT ekipleri karbon çeliğinden bıçak mı kullanıyormuş? Deniz suyunda CK75. Allah akıl fikir versin.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #11 : 17 Eylül 2012, 15:18:08 »
Evet tartışılmıştı :) Yanılmıyorsam Bora marka bıçaklar ile açılmıştı konu.

Zafer-

• 340
  • Meslek: Kaptan-İşletme-Dijital resim tasarım
  • Yer: İstanbul-Yalova
« Yanıtla #12 : 17 Eylül 2012, 17:55:56 »
Bu doğruysa askeriyede kasıtlı bir kalitesizlik politikası yürütülüyor demektir yoksa bu aklı selim bir hareket değil bazen bi nevi işgal altındamıyız diye şüphe etmiyo değilim bu tür konulara girmek istemiyorum ama bu kadarda olmaz

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #13 : 17 Eylül 2012, 18:49:21 »
   Nasıl seçildiğini az çok tahmin edebiliyorum.Bıçak mı bıçak, tamam iyidir,fazla bir şey anlamaya gerek yok,işin uzmanına gerek yok,nasıl olsa her şeyden az uz anlıyoruz. 
  Türk Milleti olarak liyakata değer vermediğimiz sürece zerre ilerleyeceğimizi düşünmeyelim.
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

« Yanıtla #14 : 17 Eylül 2012, 21:00:14 »
   Nasıl seçildiğini az çok tahmin edebiliyorum.Bıçak mı bıçak, tamam iyidir,fazla bir şey anlamaya gerek yok,işin uzmanına gerek yok,nasıl olsa her şeyden az uz anlıyoruz. 
  Türk Milleti olarak liyakata değer vermediğimiz sürece zerre ilerleyeceğimizi düşünmeyelim.
+1

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #15 : 17 Eylül 2012, 21:11:06 »
arkadaşlar orduda bıcak alımı yoktur çalışanlar toplanır ve kendine bıcak alırlar ebnim bildiğim böyleydi en son emekliolan subay akrabamdan biliyorum.
onlarda kendilerine bursadan bir üreticiye 440c den yaptırmışlardı fakat üretici 4034 kullanmış :) ama performasından şikayet eden olmamış
bu arkadaşlarda sanırım emitasyon ürün olarak satıyorlar malzemeleri.

tsk nın bıcağa ihityacı olsa mke de yaparlar değilmi ?
g-3 bile süngüsü ck 75 den imalken ?

st serisi bir bıcak mantıksız olur
birde kendinibilen asker bunu belinde taşırmı bilemiyorum.
bende m16 vardı süngüsüde gayet iyiydi  ;)
« Son Düzenleme: 17 Eylül 2012, 21:13:10 Gönderen: ozgurozdemir »

Zafer-

• 340
« Yanıtla #16 : 17 Eylül 2012, 21:40:41 »
Biz bu kadarmı zekası kıt bi milletizki can güvenliğinin kullanılan malzemenin kalitesine bağlı olduğu bariz olan bir konuda bu kadar pervasız olalım?Buna katılamıyorum.Biz hobi amaçlı bu kadar inceleyip araştırıyoken can güvenliği bıçağa bağlı olabilecek asker adamın kitabını yazabilecek düzeyde olması gerekir ki tanıdığım çoğu asker öyle..Kan uykusu belgeselini izlemeyen varsa izlesin..
arkadaşlar orduda bıcak alımı yoktur çalışanlar toplanır ve kendine bıcak alırlar ebnim bildiğim böyleydi en son emekliolan subay akrabamdan biliyorum.
Orduda bıçak alımının olmaması veya üretim yapılmaması mantıklı gelmedi bana askerlere biz bıçak vermiyoruz gidin kendiniz yaptırınmı deniyor yani

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #17 : 17 Eylül 2012, 21:47:00 »
yahu arkadaşlar zimmetlenen her tüfekte bir adet bıcak olmasından dolayı devlet neden ikinciyi versin mantık budur
g-3 hariç coğu taktik tüfeğin bıcağı cok amaclı olması sizce bir secenek değilmi?

Zafer-

• 340
« Yanıtla #18 : 17 Eylül 2012, 21:50:32 »
yahu arkadaşlar zimmetlenen her tüfekte bir adet bıcak olmasından dolayı devlet neden ikinciyi versin mantık budur
g-3 hariç coğu taktik tüfeğin bıcağı cok amaclı olması sizce bir secenek değilmi?
g3 hariç diyosun orduda g3 ten bol ne var hem ordu sadece piyadedenmi oluşuyor sat var sas var taktik tüfeğin bıçağıyla adam denizemi girecek

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #19 : 17 Eylül 2012, 22:03:03 »
arkadaşlar bu konuda yapıcak birşey yok esasen sas ve sat komandolarının kulandığı ekipmanla düz piyadenin kulanmış olduğu ekipman hiç bir zaman aynı değildir bunları karıştırmayalım
sas veya sat ların ekipmanı komando taburunda bile olmaz bu nedenle onların bu tarz şeylerede ihtiyacı olmaz
milyon dolarlık bebekleri kulanırlar.
düz piyadenin elinde tüfeği belinde tabancası ve süngüsü varken yanına başka bir bıcak alırmı taşımak istiyorsa alır
g-3 piyade tüfeğinin süngüsüde hafife alınacak bir malzeme değildir
bu gün kabardan tek farkı .15 karbondur ve onun ve agız tutuşu birbirine yakındır neyi kesmek istiyorsan onu kesersin.
yani nedesek nafile yok işte ama her askere göre ordu ekipmanını vermiş ayrıca düz piyadenin kendi ekipmanından başka bir ekipman taşıması yasak hepimiz askerlik yaptık bıcak taşımak isteyem komutan gider alır ve taşır.
silah taşıma tazminatı ile bırakında alsınlar ama böyle dandik bir bıcakta ordu tarafından alınmaz
ihalelerde ne çektiğimi ben bilirim .