Bıçak Sanatı - Forum

Yeni Bir Ağız Açma Tekniği

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
Ynt: Yeni Bir Ağız Açma Tekniği
« Yanıtla #20 : 22 Ekim 2012, 01:00:47 »
Faydalı paylaşımınız için teşekkür, sahip olduğunuz bilgi ve tecrübeye rağmen denemekten geri kalmadığınız için tebrik ederim.
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #21 : 22 Ekim 2012, 01:30:02 »
Sefa Hocam bir soru yaptiginizi testere agziylada yapmak mümkünmüdür
Ben arkadasim Thorsten'in dövdügü bir damast celige agiz acarken bir kac egeyi sehit verdim
Testere agzi daha ucuz ve ince disli testerelerle sert malzemelere daha pratik olacagi düsüncesindeyim  .Gerci eskiyen egeleri yeniden degerlendirebiliyoruz ama  egelerede verdigim  ahhhha ahhh neyse kusura bakmayin :)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

« Yanıtla #22 : 22 Ekim 2012, 02:00:47 »
Arkadaşlar teşekkür ederim, yararlı olmasına sevindim.

Ah hocam ah ben bu konuyu neden bu güne kadar görmedim :(. Ellerine sağlık. Hocam harika eğiti bir video olmuş. Ayrıca benim gibi bir tembel için bu yöntem çikolata tadında  ^-^

sefa hocam eline emeğine sağlık. çok güzel bir sistem . not :bu güzel hançerin bitmiş halini ne zaman görücez. :2up
O hançerin konusu vardı ama aradım aradım bulamadım hocam. Ben o hançeri görmüştüm ama kendisi Brat Pit' i kıskandıracak cinsten :).
Berkeciğim, iş zaten bitti ve yayınlamıştım http://www.bicaksanati.com/forum/savas-aletleri/damascus-kama-(-dagger-)/  ;)

Sefa Hocam bir soru yaptiginizi testere agziylada yapmak mümkünmüdür
Ben arkadasim Thorsten'in dövdügü bir damast celige agiz acarken bir kac egeyi sehit verdim
Testere agzi daha ucuz ve ince disli testerelerle sert malzemelere daha pratik olacagi düsüncesindeyim  .Gerci eskiyen egeleri yeniden degerlendirebiliyoruz ama  egelerede verdigim  ahhhha ahhh neyse kusura bakmayin :)
Valla testereyle de olur mu olur, ancak düşününce iş hızlanacağına yavaşlayabilir gibime geldi. Damascus çeliğe ağız açarken eğeyi neden şehit verdiğini anlamadım aslında ! malzeme sertleşmiş mi ?

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #23 : 22 Ekim 2012, 02:57:18 »
Evet malzeme sertlesmis  egeleri surunce kesiyor kesmesine kisa bir sure sonra agizlari parlamaya basliyor ve sonrada kesmez oluyor bir daha bende bunu bildigimden genelde buyuk boy  egeler aliyorum ve sonrada malzeme oluyor tabii atolyede kapali oldugu tekrar yumusatma firsatim olmadi bayagi zimpara ve ege sehit gitti tabii.  :)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

« Yanıtla #24 : 22 Ekim 2012, 10:39:30 »
Bence direnmektense yumuşatmak işi çözer, yoksa ne eğe kalır ne testere  ;)

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #25 : 26 Ekim 2012, 20:59:42 »
Hocam bu güzel paylaşım için teşekkürler.
You lie, we die.

« Yanıtla #26 : 26 Ekim 2012, 21:56:27 »
Hocam bu güzel paylaşım için teşekkürler.
Sağolasın.

« Yanıtla #27 : 26 Ekim 2012, 21:58:34 »
Bu arada söylemekte yarar var, bir kaç gün önce bir bıçağın ağzını açarken merak edip süre tuttum. Bir tarafını bu yöntemle, diğer tarafını klasik yöntemle açtım. Süre neredeyse iki katı çıktı  ;)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #28 : 28 Temmuz 2013, 00:29:26 »
Sefa hocam sizin bu yöntemi yeni yaptığım çakıda denedim. Gerçekten ağız çok daha kolay açılıyor. Daha önce kaliteli bir yuvarlak eğem olmadığı için deneyememiştim.

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #29 : 28 Temmuz 2013, 13:56:30 »
helal sefa hoca ellerine aklina saglik cok güzel bir paylasim

« Yanıtla #30 : 28 Temmuz 2013, 14:18:16 »
Sağolun, işe yaradığına sevindim doğrusu.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #31 : 29 Temmuz 2013, 20:22:19 »
hocam ellerınden öpüyorum  yıne sıze yakışir bir bilgi paylaşimi olmuş :2up :2up :2up :2up
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #32 : 12 Eylül 2013, 09:19:36 »
aynı şekilde bende denedim,gerçekten çabuk yol alınıyor. taşlama eşiğine oluk açarken kolay bir şekilde açıldığını farketmiştim ama bunu böyle uygulamak aklıma gelmemişti doğrusu.birde geçen hafta lazerde 9 tane profil kestirdim  biri bitti. ikincisine başladım yalnız sertleşmiş mübarekler,fırında 1 saat 250 derecede meneviş verdim ama yeterli gelmedi.iş yerinde taş motoru var taşları yenilenmiş bugün oluklu olana 10 dakikada ince olan taşla yeteri kadar incelttim gerisi eğe ile devam edeceğim küçük bir bıçak yapıyorum.sizce taş motorunda sertleşen yerleri alıp devammı edeyim pazar günü balığa gidince odun ateşinin içine gömeyimmi bütün profilleri nedersiniz hocam.kamp ateşinde ateş sönene kadar bu ck 67 malzeme ne kadar yumuşatılabilir?

« Yanıtla #33 : 12 Eylül 2013, 19:42:45 »
Eşit tavlanırsa ilk yumuşak haline döner.

mazlum

• *
  • 1
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #34 : 05 Ocak 2014, 11:30:54 »
Kirvem Çok pratik ve akıllıca eline sağlık. :2up

« Yanıtla #35 : 05 Ocak 2014, 17:34:55 »
Kirvem Çok pratik ve akıllıca eline sağlık. :2up

Eyvallah  ^-^

pumpingiron

• 105
  • Erman
  • Meslek: Mekanik
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #36 : 06 Mart 2014, 00:26:43 »
en zor bıçakta bile pratik hızlı çözüm. favorim.

birkan

• 123
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #37 : 09 Mart 2014, 00:36:12 »
hocam benim gibi acemilere altin degerinde bir video . tesekkurler , eline saglik

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #38 : 09 Mart 2014, 20:19:57 »
Hocam benim yorumum diyer arkadaşlar kadar olumlu olmayacak malesef.
Ben bu yöntemi denediğimde yuvarlak eğe dar bir alanda çok fazla yediği için taşlama hattını kaçırmak çok daha olası oluyor. Elimi kaldırdığımda taşlama hattının ortasına oyuk açıldığını görmek hiç hoş olmadı. Sonra düzelteyim derken o taşlama çizgisi kayboluyor sonunda da dışbükey bir bıçak çıkıyor ortaya.
Sizin gibi alışık usta ellerde büyük bir pratiklik kazandırıyor olabilir ama bence ilk başlayacak arkadaşlar tekrar düşünsün. Hızlı olacağına biraz uzun sürsün ama düzgün olsun

Saygılarımla

« Yanıtla #39 : 09 Mart 2014, 20:28:09 »
Bu yoruma ben de biraz katılıyorum Sefa Hocam  ^-^ benim gibi acemi arkadaşların dikkatlice uygulaması gereken bir yöntem, siz videoda öyle güzel yapıyordunuz ki gerçekten pratik bir yöntemdi ben de o şekilde açtım ilk bıçağımın ağızını ancak üstadın da dediği gibi taşlama eşiğini biraz fazla girmişim yuvarlak eğeyle, o hizaya indirgemek için sırta kadar ağız açtım mecburen ancak bıçağı kurtardım ucuz yırttım Sefa Ustam ama dikkatlice yapılırsa bir sorun olacağını sanmam ilk de fa deneyecek olan arkadaşlara küçük bir hatırlatma olsun saygılarımla  :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®