Bıçak Sanatı - Forum

Su Taşı

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Su Taşı
« Yanıtla #60 : 16 Kasım 2012, 23:03:26 »
Bu tür düzeltmeler için aslında böyle bir blok zorunlu değil. Blok DMT nin üretimi, sanıyorum servettir  ;) bunun yerine sert bir yüzeye gereceğiniz 40-60 zımpara aynı işi rahatlıkla görüyor.

Servetki hemde nasıl 190$ :) Bu ürünü hayatta almam. Sadece bilgi olsun diye paylaştım. Ama kesinlikle alacağım DMT elmas biley taşı seti var. http://www.sharpeningsupplies.com/DMT-6-Dia-Sharp-Kit-P404C3.aspx Bir firmanın satın almasında çalışan bir arkadaşa getirtmeyi planlıyorum. Arada Amerikadan malzeme getirtiyorlarmış. Kargo vermezsem taşlar çok hesaplıya geliyor.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #61 : 16 Kasım 2012, 23:34:34 »
Bu tür düzeltmeler için aslında böyle bir blok zorunlu değil. Blok DMT nin üretimi, sanıyorum servettir  ;) bunun yerine sert bir yüzeye gereceğiniz 40-60 zımpara aynı işi rahatlıkla görüyor.

Malesef Sefa ustam , benim girite sadece elmas kesme diski işliyor mübarek çelik gibi banamısın demiyor  ::)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #62 : 16 Kasım 2012, 23:50:07 »
   Malesef Sefa ustam , benim girite sadece elmas kesme diski işliyor mübarek çelik gibi banamısın demiyor  ::)

O taş ne taşı öyle. Girit taşı o kadar sert mi?
Birde Soytürk ustam bu aşağıdaki linkteki bileyleme makinesini paylaşmadan yapamadım. Basit ama etkili bir makine bence.
http://www.youtube.com/watch?v=vd73OffppZw

« Yanıtla #63 : 17 Kasım 2012, 00:05:41 »
Soytürk bende de girit taşı var ama zımpara alıyor  ::)

Birde Soytürk ustam bu aşağıdaki linkteki bileyleme makinesini paylaşmadan yapamadım. Basit ama etkili bir makine bence.
Valla adam işi çözmüş, ama 250 doları da istemiş yani  ^-^

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #64 : 17 Kasım 2012, 00:10:35 »
Çok rahatlıkla yapılabilinecek bir makine aslında. 250 ise yine iyi diyecektim ama 2500$ mış :) Taner usta bunun alasını yapar bence.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #65 : 17 Kasım 2012, 22:24:12 »

Evet girit taşı hatta yunanistandan bir madenden geliyormuş. Eminönünde Güney Hırdavattan alıyorum ben giriti . Kılağını almada kullanıyorum muazzam sert.
   Evet basit bir makina fakat  bu hali ile bıçak ağzı açmaya müsait bir makina değil. Yapılacak birkaç ufak müdahale ile daha etkili bir makine olabilir.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #66 : 17 Kasım 2012, 22:28:22 »
Soytürk bende de girit taşı var ama zımpara alıyor  ::)

Valla adam işi çözmüş, ama 250 doları da istemiş yani  ^-^

Bendekide zımpara alıyor gibi ama öyle hemen düzelmiyor saatlerce uğraşmak lazım ve çabuk köreltiyor zımparayı kerata   O0

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #67 : 17 Kasım 2012, 22:36:06 »
Şu güney hırdavata gidecek arkadaş varsa gittiğinde rica etsem bana alıp gönderebilir mi? Gerçek girit taşını güney hırdavattan güvenle alınacağını bu forumda çok yerinde okudum. Öyle bir iyilik yapmak isteyen arkadaş özelden irtibat kurarsa çok memnun olurum.

Makineye gelince sizlerin tecrübenize güveniyorum. Peki ağız açmak için nasıl olması gerekir? Eksiği nedir?   

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #68 : 17 Kasım 2012, 23:18:40 »
Şu güney hırdavata gidecek arkadaş varsa gittiğinde rica etsem bana alıp gönderebilir mi? Gerçek girit taşını güney hırdavattan güvenle alınacağını bu forumda çok yerinde okudum. Öyle bir iyilik yapmak isteyen arkadaş özelden irtibat kurarsa çok memnun olurum.

Makineye gelince sizlerin tecrübenize güveniyorum. Peki ağız açmak için nasıl olması gerekir? Eksiği nedir?

Salim kardeş dilersen ben alıp gönderebilirim , birçok malzemeyi onlardan alıyorum, fiyatta da ikram ediyorlar bana. Yanlız acele etmiyeceksin yada telefonlarını vereyim benim selamımı söylersin direk kargolarlar sana .
   Ağız açmak için büyük çaplı teker ( en az 20 cm ) olmalı. Adamın kullandığı mastarlı sistem( en yakın bu terimi buldum ) ikinci ağız için uygun ( yanağı açılmış bıçak için ) .

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #69 : 17 Kasım 2012, 23:25:21 »

Salim kardeş dilersen ben alıp gönderebilirim , birçok malzemeyi onlardan alıyorum, fiyatta da ikram ediyorlar bana. Yanlız acele etmiyeceksin yada telefonlarını vereyim benim selamımı söylersin direk kargolarlar sana .
   Ağız açmak için büyük çaplı teker ( en az 20 cm ) olmalı. Adamın kullandığı mastarlı sistem( en yakın bu terimi buldum ) ikinci ağız için uygun ( yanağı açılmış bıçak için ) .

Hiç acelem yok sen gittiğinde beğenip seçersen çok daha memnun olurum. O zaman gideceğin zaman haberleşiriz. Şimdiden sağolasın.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #70 : 18 Kasım 2012, 00:58:08 »
Çok rahatlıkla yapılabilinecek bir makine aslında. 250 ise yine iyi diyecektim ama 2500$ mış :) Taner usta bunun alasını yapar bence.

bende daha basıtı var   hıç ağız açılmamış bıçağı ağız açıp o şekılde traş edecek şekle getırmem samımı söylüyorum 5/6 dk.  hatta bızım burada bıleycı bır tanıdık amca var kafayı üşütüyordu görünce o. da makıne ıstıyor şimdi  ;D  işin kötü tarafı makınelere başlarsam  bıçak yapamıyacağım  :-\
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #71 : 18 Kasım 2012, 01:30:05 »

bende daha basıtı var   hıç ağız açılmamış bıçağı ağız açıp o şekılde traş edecek şekle getırmem samımı söylüyorum 5/6 dk.  hatta bızım burada bıleycı bır tanıdık amca var kafayı üşütüyordu görünce o. da makıne ıstıyor şimdi  ;D  işin kötü tarafı makınelere başlarsam  bıçak yapamıyacağım  :-\

:2up

Fotoğraf isteriz ustam  8)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #72 : 18 Kasım 2012, 13:53:02 »
Boşuna demedim zaten Taner Usta alasını yapar diye :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #73 : 19 Kasım 2012, 13:24:36 »
 ;D  Soytürk  elındekı bant zımpara ne gune duruyor  ;)  karşısına uygun açı sabıtleyecek bır aparat yaptınmı tamamdır . bırde çıft taraflı anahtar ıle motoru ters döndureceksın. gerçı sana açıyı ayarlamak ıçın aparatta gerekmez elın alışıktır  ;) 
makınayı yapıyordum sonra youtubda entarek knıfe,ı sanırım seyredınce vazgeçtım. bant zımparayı kullanıyorlardı..  bende aynı şekılde yapıyorum ve çok memnunum.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #74 : 19 Kasım 2012, 20:41:43 »
;D  Soytürk  elındekı bant zımpara ne gune duruyor  ;)  karşısına uygun açı sabıtleyecek bır aparat yaptınmı tamamdır . bırde çıft taraflı anahtar ıle motoru ters döndureceksın. gerçı sana açıyı ayarlamak ıçın aparatta gerekmez elın alışıktır  ;) 
makınayı yapıyordum sonra youtubda entarek knıfe,ı sanırım seyredınce vazgeçtım. bant zımparayı kullanıyorlardı..  bende aynı şekılde yapıyorum ve çok memnunum.

Ustam malzeme var ama bir türlü alışamadım şu bant zımpara da ağız açmaya. Taşta daha verimli çalışabiliyorum.  Bügün bir arkadaşın kılıçlarına ağız açtım bantta  :( İstediğim gibi olmasada eskiye nazaran daha başarılı oldu. Hem uzun malzemede ilerleyince kısmetse bıçaklarda daha iyi iş çıkacak .

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #75 : 22 Kasım 2012, 01:31:31 »
bu aksam karsiyakadaydim. emre bicakcilik ve bileyicilige ugradim. ellerinde farkli boylarda girit tasi var kilosu 70 tlmis. bircokta farkli bicak var cok vaktim olmadigi icin uzun uzun inceleme sansim olmadi ama daha genis bir vakitte gidip girit tasi alip birazda muhabbet ederek dukkanda ne var ne yok inceliyecegim.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #76 : 22 Kasım 2012, 02:40:20 »
bu aksam karsiyakadaydim. emre bicakcilik ve bileyicilige ugradim. ellerinde farkli boylarda girit tasi var kilosu 70 tlmis. bircokta farkli bicak var cok vaktim olmadigi icin uzun uzun inceleme sansim olmadi ama daha genis bir vakitte gidip girit tasi alip birazda muhabbet ederek dukkanda ne var ne yok inceliyecegim.

Öncelikle sağolasın. Karşıyakaya ancak arabam ile giderim. Oraya gidinceye kadar yakacağım yakıt parasıyla bana pahalıya gelir. Güney hırdavatta 50TL civarıydı galiba. Hadi 10 TL kargo ödesem çok daha uyguna gelir. İnternette 60TLye de satılıyor. Ama ben Soytürk ustaya bileme için uygun taşı seçeceğine güvendiğim için bekleyeceğim.

Soytürk ustam bari güney hırdavata söyleyin de burada taşın fotoğraflarını paylaşarak satış yapsın. Hiç değilse herkes yararlanır.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #77 : 22 Kasım 2012, 21:01:11 »

Öncelikle sağolasın. Karşıyakaya ancak arabam ile giderim. Oraya gidinceye kadar yakacağım yakıt parasıyla bana pahalıya gelir. Güney hırdavatta 50TL civarıydı galiba. Hadi 10 TL kargo ödesem çok daha uyguna gelir. İnternette 60TLye de satılıyor. Ama ben Soytürk ustaya bileme için uygun taşı seçeceğine güvendiğim için bekleyeceğim.

Soytürk ustam bari güney hırdavata söyleyin de burada taşın fotoğraflarını paylaşarak satış yapsın. Hiç değilse herkes yararlanır.

Salim kardeşim, adamlar zaten taşı zar zor getirtiyorlar (  bana anlattıklarına göre yunanistanda bir maden sahibiyle anlaşmışlar adam çalıştıracak işci bulamadığı için herzaman gönderemiyormuş ), birde işi bilen esnafın hepsi onlardan alıyor malzemeyi.İki dükkan yanında adam oradan aldığı taşın kilosuna 15-20 tl ekleyip satıyor, düşünebiliyormusun. Komedi gibi. Kısacası satış dertleri yok o sebeple uğraşmıyorlar :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #78 : 22 Kasım 2012, 21:02:13 »
Dediğin gibi öyleyse uğraşmazlar.

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #79 : 23 Kasım 2012, 15:08:52 »
abi bende internette daha ucuza buldum ama gorup begenip almak istedigim icin gittim birde elimdeki taslarla kiyaslamak icin gittim. alicagimiz tas omurluk oldugundan kendim secmeye ozen gosteriyorum. mesele yazligin bahcesindeki kosele tasi 4. kusagi gordu benimde torunlarimi gorur. giritinde bundan bi farki yok oyuzden benim icin gidilecek yola deger :)