Bıçak Sanatı - Forum

İlk bıçağıma başladım

Enes78

• 79
  • Beyin bedava
  • Meslek: Okutman
  • Yer: Karabük
İlk bıçağıma başladım
« : 11 Eylül 2012, 23:04:59 »
Eveet arkadaşlar. Sonunda ben de ilk bıçağımı eğelemeye başladım.

Özgür Abi sağ olsun D2 profilleri kesip gönderdi. Ben de üzerinde çalışmaya başladım. Hali hazırda eğem vardı. Öce onu bi deneyeyim dedim. Meğer eğe eskiymiş sadece uç kısmı tutuyor gerisi çeliği yalayıp geçiyor.

Atölyede bi de taş motorumuz var.

özellikleri de bunlar:

Acaba bu motora mil uzatıp bant zımpara yapsak ne kadar işe yarar?
"Without deviations from the norm, progress is not possible." Frank Zappa

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: İlk bıçağıma başladım
« Yanıtla #1 : 12 Eylül 2012, 01:52:49 »
Motor 0.75 KW imiş. Bu da 1 beygir ediyor. Şeridi döndürdüğünüz hız yüksekse ya da taşladığınız parçayı çok bastırırsanız motoru durdurmanız çok zor olmaz ama dikkat ederseniz iş görür.

Devir 2800. Bir çoğumuzunki de böyle. Yani bu da tamam

Son parametre faz sayısı. Bu alet 3 fazlı. Eğer sanayi cereyanı kullanacaksanız bu tamam. Ancak bunu ev şebekesine doğrudan bağlayamazsınız. Eğer VFD kullanırsanız bu motor işinize yarayacaktır. Ne de olsa VFD'ler bir fazlı girişli 3 fazlı çıkışlı da oluyor. Eğer VFD'ye üç dört yüz lira vermeyecekseniz bu motor ev şebekesiyle işinize yaramaz.

----

Bıçağı mengeneye o şekilde tuttumayın, yetrince sıkı tutturabilmek için çok sıkmak gerekir, o kadar sıkınca da namluya zarar verirsiniz. Onun yerine mengeneye bir tahta takoz tutturun. Bıçağı da işkence kullanarak takozun üstüne tutturun.

Örneğin:
http://www.youtube.com/watch?v=1ogF2YEQz5U
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Enes78

• 79
  • Beyin bedava
  • Meslek: Okutman
  • Yer: Karabük
Ynt: İlk bıçağıma başladım
« Yanıtla #2 : 12 Eylül 2012, 11:49:27 »
Sanayi cereyanı kullanıyorum. Mengeneye nasıl tutturacagim konusundaki önerileriniz için teşekkürler.

Bant zimpara için gerekli olan silindirleri internette nerden temin edebilirim? Karabukte bulabileceğimi sanmıyorum
"Without deviations from the norm, progress is not possible." Frank Zappa