Bıçak Sanatı - Forum

Damascus Bıçak

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
Ynt: Damascus Bıçak
« Yanıtla #40 : 26 Haziran 2010, 17:47:02 »
arkadaşlar

teşvikler için teşekkürler.Evet yeterli zaman ve  yeterli bilgi  bunlarla birlikte  başlamak.tekrar heveslendim.
               arkadaşlar   daha duydugum ancak araştırmadgım  konuyu sormak istiyorum.Kafkaslarda  bıçak yapımında kullanılan usüllerden biri  küçük parçalara ayrılmış  çelik parçalarını  tavuklara yutturuyor  belli bir dönem sonra  dogal  yollarla  dışarı  çıkan   parçalardan  yapılan  bıçak veya kılıçların  suya sokulup çıkarıldıgında  üzerinde  hiç bir şekilde  sudan iz kalmadıgı   söyleniyor.  acaba yorumu ne olabilr. teşekürler.

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #41 : 02 Temmuz 2010, 08:48:05 »
sefa hocam ben genelde bu forumda takip etmeyi tercih ediyorum, çok fazla söze karışmıyorum çünki bir densizlik ederim siz sanatkarların yanında diye çekiniyorum.... hatta o derece ki bazı beğendim eserlere dahi bir yorumda bulunmuyorum ayanlış bir laf çıkar ağzımdan diye....
Ama bu gün sizin ortaya çıkardığınız şu harika esere bir iki laf atmadan geçemedim. Böyle bir emek mutlaka takdir edilmeli düşüncesiyle yazma cesareti gösterdim. yani baktığımda ben de uyandırdığı hayranlık pek öyle kelimeye dökülecek tarzdan değil. o yüzden kısaca ; Allah yüreğinize ve bileğinize kuvvet versin, başarılarınız daim olsun , yüzünüz hep gülsün, diyorum . Hoşçakalın..... :2up
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #42 : 02 Temmuz 2010, 11:13:05 »
arkadaşlar

teşvikler için teşekkürler.Evet yeterli zaman ve  yeterli bilgi  bunlarla birlikte  başlamak.tekrar heveslendim.
               arkadaşlar   daha duydugum ancak araştırmadgım  konuyu sormak istiyorum.Kafkaslarda  bıçak yapımında kullanılan usüllerden biri  küçük parçalara ayrılmış  çelik parçalarını  tavuklara yutturuyor  belli bir dönem sonra  dogal  yollarla  dışarı  çıkan   parçalardan  yapılan  bıçak veya kılıçların  suya sokulup çıkarıldıgında  üzerinde  hiç bir şekilde  sudan iz kalmadıgı   söyleniyor.  acaba yorumu ne olabilr. teşekürler.
??? ::) Eski dönem toz metalurjisi  ;D

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #43 : 02 Temmuz 2010, 12:00:53 »
Şu tavuk meselesi gerçekmi :D:D

« Yanıtla #44 : 02 Temmuz 2010, 12:15:20 »
arkadaşlar

??? ::) Eski dönem toz metalurjisi  ;D

Toz metalurjisine çok güldüm. Yöntemi ilk kez duydum, neden böyle bir şey yapmışlardır anlamadım.  Kuş pisliklerinde potasyum sülfat filan var diye biliyorum ama bunun ne tür bir yararı olabilir ki.

« Yanıtla #45 : 02 Temmuz 2010, 12:16:52 »
sefa hocam ben genelde bu forumda takip etmeyi tercih ediyorum, çok fazla söze karışmıyorum çünki bir densizlik ederim siz sanatkarların yanında diye çekiniyorum.... hatta o derece ki bazı beğendim eserlere dahi bir yorumda bulunmuyorum ayanlış bir laf çıkar ağzımdan diye....
Ama bu gün sizin ortaya çıkardığınız şu harika esere bir iki laf atmadan geçemedim. Böyle bir emek mutlaka takdir edilmeli düşüncesiyle yazma cesareti gösterdim. yani baktığımda ben de uyandırdığı hayranlık pek öyle kelimeye dökülecek tarzdan değil. o yüzden kısaca ; Allah yüreğinize ve bileğinize kuvvet versin, başarılarınız daim olsun , yüzünüz hep gülsün, diyorum . Hoşçakalın..... :2up

Murat forumda rahat ol yahu, şurda biz bize konuşup yazıyoruz  ^-^ sağolasın

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #46 : 02 Temmuz 2010, 14:29:17 »
selamlar  kafkaslarda tanıgım birisinden duydum konun ayrıntısını ve inceligini  sormadım. Ayrıca  celiklerin  çok ince bir ip haline getirilip  20, 30 tane gibi  ondan sonra onların adeta tek tek örülüp, tekrar  bunları kademe kademe  normal halat haline  getirilip  ondan  sonra  kılıç  yapıldıgından  da bahsediyordu.  teşekkürler

« Yanıtla #47 : 02 Temmuz 2010, 14:38:37 »
Tel haline getirip örme işlemini, katmanlı damascus mantığıyla yapmış olabilirler, daha önce de sanki bu konuyu tartışmıştık. Benzer yöntemi İskandinav toplumlar da denemiş sanıyorum.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #48 : 03 Kasım 2015, 15:31:06 »
konuyu hortlatıyorum arkadaşlar.  8) hala 5 sene önceki kadar gıpta ile baktıracak bir iş... ellerine sağlık hocam  :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
  • Meslek: Harita mühendisi
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #49 : 03 Kasım 2015, 16:28:35 »
Eline sağlık ustam .  :2up Balçağın bakır kısmındaki siyah kısımları nasıl yaptınız acaba ?
Doğa varsa bende varım. Ahmet Ertan SELEN