Bu bölümü ilk ziyaret edişim. Pek eğlenceli bir bölüm olmuş, medeni bir şekilde eleştiri alıp verebileceğimiz bir ortam ve umuyorum daha çok katılımla ve tasarımından bitirişine eleştirilerle desteklenen çalışmalara imza atar..
Emin kardeşimin çalışması konusunda hemen hemen tüm söylenebilecekler söylenmiş, ancak kişisel yorumum Emin'in eski çalışmalarını göz önüne aldığımda özellikle namlu işçiliğinde ve taşlama işinde oldukça ilerlediği yolunda olacak.
Kabza için çok iddialı bir çalışma diyebilirim. Aklındakileri tam olarak çalışmaya yansıtamamış olduğun görülüyor. Kabza sonlamasında rustik bitiriş kişisel fikrimce hoş olmuş. Ortadaki pin bence biraz daha arkaya kaysa çok daha dengeli bir görüntü olabilirdi gibi, sadece 5-6 milim daha arkaya olsa sanki daha iyi olurdu. Ancak kare forma geçiş Sefa ustamın dediği gibi bir başka geometrik biçimden farkedilir biçimde geçiş yapsa çok güzel olabilir(di / bence hala yapılabilir). Örneğin sedef kakma kısmına doğru karenin köşeleri kırılıp bir sekizgene dönüşebilir, balçak şeritlerinin başlangıcından itibaren sekizgenin köşeleri yumuşayıp ovale geçiş yapabilir, bu sayede hem estetik açıdan daha rahat gözün takip edebileceği bir akış sağlanabilir, hem de balçak kısmı iyice ovalleştirilirken parmak oyuğundaki fazla malzeme de alınıp ergonomik olarak daha kullanışlı hale gelebilir. Malzeme kaybından dolayı daha rahat ve daha kolay kullanılabilen bir bıçağa rahatlıkla dönüştürülebilir, yani kişisel fikrimce birkaç saatlik bir işçiliği varmış da tam bitmemiş şeklinde algılıyorum ben çalışmayı...
Kılıf konusu herkesin yapabildiği veya yapmayı sevdiği bir konu değil, açıkçası çok bıçak ustası biliyoruz ünlü olup da kılıfı deri ustasının ellerine bırakan, bu durum bence çok normal. Öncelikle deri işi kendi başına bir meslek, bıçak bittiğinde zaten tükenmiş olan enerjinizi bir deri işine yeniden toplamak bazen çok zor olabiliyor. Ancak eleştirilmesi için kılıfın resmini de koyunca Emin "kaşınmış" oldu

Ancak kılıf konusundaki denilebilecek herşeyi zaten diğer arkadaşlarımız söylemiş.
Tebrikler Emin, özellikle namlu işçiliğini kutlarım. Kabza konusunda ilerdeki çalışmalarında çok daha az iddalı işlere girişmeni salık vereceğim, bu sayede sade tasarımlarda mükemmelleştikçe daha incikli-boncuklu kabzalara daha rahat adım atabilirsin gibi geliyor. "Mercek altında"ya kabzaya kimsenin diyecek lafı olmayacak kadar kusursuz sade çalışmalar yapıp ondan sonraki çalışmalarında adım adım kabza formlarını ve süslemelerini arttırırmak iyi bir strateji olabilir fikrindeyim...
Bunun dışında fikri ortaya atan Sefa ustamıza da teşekkürler. Gerçekten önemli bir ihtiyacı gideren bir adım oldu forum adına....