Bıçak Sanatı - Forum

bowie yapımı ve öneriler

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
bowie yapımı ve öneriler
« : 01 Eylül 2012, 10:14:19 »
konuyu nerde acayım derken burayı daha uygun buldun ve actım .
yakın gelecekte doğru düzgün bir bowie yapayım diyorum genel olarak karbon çeliğikulanacağım ir veya iki tanesinde w-2 kulanabilirim diğerleri sanmai olacak inşallah ekli resimde cizimig örülmektedir siz dostlarımın önerileri doğrultusunda şekil değişikliğine gidebilirim birlikten kuvvet doğarmış bakalım neler cıkacak
komple kabza olan ve gizli kuyruk olan iki model var şimdilik.

saygılarımla,
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
Ynt: bowie yapımı ve öneriler
« Yanıtla #1 : 01 Eylül 2012, 10:53:47 »
abi model olarak şöyle bir musso bowie daha hoş durur diye düşünüyorum ama balçakla uğraşamam diyorsan o ayrı
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

« Yanıtla #2 : 01 Eylül 2012, 10:53:56 »
Üstteki çizimdeki güzelmiş.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #3 : 01 Eylül 2012, 11:12:28 »
ali cim şekil olarak benim gönderdiğimin dışına pek cııkmak istemiyorum
sefa ustam üstekini beğenmene sevindim yorum yapmadığınıza ve değişimler husunda bilgi vermediğinize göre oluru almış sayıyorum.

« Yanıtla #4 : 01 Eylül 2012, 11:36:28 »
Nasıl olsa klasik bir bowie yapacaksan üstteki bence tam bu işi yansıtıyor. Şimdi geriye sapa karar vermen kalıyor ki bu durumda önünde çok seçenek var, bence Bowie bir bıçakta bıçağı güzel veya çirkin gösterecek en önemli unsur sap ve sapta kullanılan materyal. Örneğin elinde varsa ki olduğunu sanıyorum Serdarın zamanında bizlere temin ettiği Pamela sapelli veya Yılan ağacı bir sap olsa doku olarak tadından yenmez.
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2012, 11:49:25 Gönderen: sefaçabuk »

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #5 : 01 Eylül 2012, 13:28:43 »
Nasıl olsa klasik bir bowie yapacaksan üstteki bence tam bu işi yansıtıyor. Şimdi geriye sapa karar vermen kalıyor ki bu durumda önünde çok seçenek var, bence Bowie bir bıçakta bıçağı güzel veya çirkin gösterecek en önemli unsur sap ve sapta kullanılan materyal. Örneğin elinde varsa ki olduğunu sanıyorum Serdarın zamanında bizlere temin ettiği Pamela sapelli veya Yılan ağacı bir sap olsa doku olarak tadından yenmez.

sapelli elimde var ama 1cm kalınlığında olarak var ustadım yılan ağacı ise bu bowie de biziaşar fiyat olarak bayağı bir pahalı kendileri ama  bir ara pamele sappelliye bakarım satıcılarda  var ise buna uygun parça yok ise yine ceviz yine ceviz olmadı micarta yaparız

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #6 : 01 Eylül 2012, 14:12:34 »
Yok bu bıçağa micarta yapma bence. Klasik modelli bir bıçak bence ahşap olmalı.

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #7 : 01 Eylül 2012, 15:08:53 »

laminasyon yap abi. gerçekten pamela çok yakışır bowie ye. araya da kontrast oluşturacak bir ahşap çok güzel olabilir

sapelli elimde var ama 1cm kalınlığında olarak var ustadım yılan ağacı ise bu bowie de biziaşar fiyat olarak bayağı bir pahalı kendileri ama  bir ara pamele sappelliye bakarım satıcılarda  var ise buna uygun parça yok ise yine ceviz yine ceviz olmadı micarta yaparız

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #8 : 01 Eylül 2012, 15:15:16 »
hayırlısı ile önceelimdekiler bitecek akabinde buna başlıyacağım artık nasıl birşey cıkar bilmiyorum gizli kuyrukta hiçmi hiç iyi değilim gerci diğerlerindede iyi sayılmama  :'(

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #9 : 01 Eylül 2012, 15:28:39 »
Ustam kendine çok fazla haksızlık ediyorsun.  İşlerini ve bilgini bilmesek inanacağız bu sözlere.

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #10 : 01 Eylül 2012, 19:43:27 »
diğer arkadaşlar ne düşünür bilemem ama san mai veya triflex tecrübeleri fikri   kulağa hoş geliyor....saygılarımla

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #11 : 02 Eylül 2012, 15:40:44 »
diğer arkadaşlar ne düşünür bilemem ama san mai veya triflex tecrübeleri fikri   kulağa hoş geliyor....saygılarımla

üstad aslında ben karbon üzeri 410 paslanmazlı bir sanmai düşünüyorum ama önce O-1 kenarlada 60 olacak şelikde bir işlem yapacağım veya üc dört farklı celiktende olabilir hayırlısı ile vaktibulursak bıcak yapması kolay esasen am gizlikuyrukta zorlanacağım o kesin

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #12 : 02 Eylül 2012, 16:50:14 »
Ortaya güzel bir şey çıkacak galiba. Ortaya çıkacak bıçağı merakla bekliyor olacağım doğrusu. Gizli kuyruk konusunda korkutma bizi :) Çünkü önümdeki yapacağım profillerden birinde gizli kuruk vari bir kabza yapımı da bende var. Benim kabza da ip deliği dışındaki kısımlar gizli olacak. 

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #13 : 03 Eylül 2012, 09:27:13 »
sapellıyı dert etme bende var  ;)  ıkı taslakta guzel gözukuyor  , ancak kabzelı olanı kestırırken bıraz pay ver enınden  profıle.  bovide ınce bır kabze hıç hoş durmaz. fazlalıkları sonradan alabılırız..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #14 : 03 Eylül 2012, 17:52:15 »
inşallah sanmai denemelerini 2 hafta sonra yaparız nasip olursa  dediğim gibi O-1 merkezli ve 80crv2 merkezli birkaç deneme olabilir inşallah tutarlar tutmasalarda problem değil esasen bakalım hayırlısı artık olumsuz yönde pek bir yanıt almadığımıza göre artık bu malzemeye birkaç hafta sonra güzel bir çelikle başlıyayım

saygılar