Bıçak Sanatı - Forum

yaylı çakı

mat

• 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin
yaylı çakı
« : 30 Ağustos 2012, 23:55:43 »
Yaylı çakı dedikleri, kilitsiz ama açılınca sert kalabilen türden çakı oluyor sanırım. Bu çakının iç mekanizmasının resimini bulan olursa buraya yüklerse çok güzel olur.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: yaylı çakı
« Yanıtla #1 : 31 Ağustos 2012, 00:04:28 »
http://www.knife-depot.com/blog/a-guide-to-the-types-of-knife-locking-systems/ Bu linkte çakıların kilit sistemleri ile alakalı bir yazı var. Bahsettiğini bunlardan Slip Joint olan galiba. Eğer o ise aşağıda bir çakının sökülmüş resmi var.

« Yanıtla #2 : 31 Ağustos 2012, 00:13:29 »

mat

• 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #3 : 31 Ağustos 2012, 00:17:48 »
Bilgiler için çok teşekür ederim. Slip- joint yazınca çıktı ama linklerdeki anlatımlarda çok güzelmiş.

sudulus

• *
  • 19
  • Yer: Üsküdar
« Yanıtla #4 : 06 Ağustos 2015, 16:54:21 »
bu eski konu hakkında bir sorum olacak.
yay için nasıl bir malzeme önerebilirsiniz? bu malzemeye hangi işlemleri uygulamak lazım?
hazır birkaç çakıyı yaylı hale getireceğim ancak elimde yay için kullanabileceğim metalim yok.
teşekkürler
bir şeyler yapmaya çalışıyorum

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #5 : 06 Ağustos 2015, 17:24:49 »
Sıfırdan yapıyorken en pratiği namlu ve yay için aynı malzemeyi kullanmak. Tabi meneviş/temper farklı olacak. :)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #6 : 06 Ağustos 2015, 20:07:20 »
bulamamakta haklısınız türkçe olarak yazdıgınız zaman yani soyle bıçak nasıl yapılır detaylı sekilde bulmanız zor ya paylaşımı seven bir ülke değiliz ya nasıl paylasacagımızı bilmiyoruz ya ben denedim buldum yapan adamda bulsun zihniyeti var v.s v.s liste boyle uzayıp gidiyor allahtan boyle bir site kurulmuş bizleride üye olarak kabul etmiş bir seyler ögremeye çalısıyoruz herkesten allah razı olsun  tavsiyem size aracagız kelimeyi ingilizce olarak aratırsanız daha çok makale resim video bulma olasılıgınız daha fazla olucaktır forumda bende paylaşmıştım kilit mekanizmalarını

bende boyle bir paylasım yapayım
http://www.knifeblog.com/knife-locking-mechanisms-infographic/