Bıçak Sanatı - Forum

Kromdan bıçak olur mu?

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
Kromdan bıçak olur mu?
« : 29 Ağustos 2012, 19:56:34 »
Merhaba elime krom levha geçme olasılığı olduğu için internette biraz araştırma yaptım ve kromdan bıçak yapılabilineceğini gördüm ancak emin olmak için soruyorum sizce olabilir mi yani ne dersiniz? Levhanın kalınlığı 3 yada 4 mm civarında. :)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Kromdan bıçak olur mu?
« Yanıtla #1 : 29 Ağustos 2012, 20:04:44 »
Bir çok metal ve materyalden bıçak yapılır.  Forumda bakarsan taştan bile bıçak yapılıyor :) Ama bıçağın işlevsel ve gerçekten bıçak olarak kullanmak istersen bence bıçak için uygun çelikler alıp yapmalısın. Sonuçta emek harcıyorsun, onca emek boşa gitmesin. Yinede son söz Ustalarımızda.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 29 Ağustos 2012, 20:14:17 »
Öncelikle <"krom" ne demek?> diye sorayım.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #3 : 29 Ağustos 2012, 21:25:09 »
Eylem hocam açıkçası dediğinizi pek anlamadım anlarmış gibi yapmayacağım açar mısınız biraz  :(
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #4 : 29 Ağustos 2012, 21:37:27 »
 :) Amacım da "krom"u açmaktı zaten. Krom diyerek ne kastettiğini tam olarak öğrenmedikçe konuda geçen sorunun yanıtı bulunamaz.

Krom denince piyasada genelde paslanmaz çelik kastedilir diye yola çıkarsak bir sonraki varsayımımız da bu paslanmaz çeliğin 304 vb. bir paslanmaz çelik olduğudur. Bu durumda da bundan bıçak olmaz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 29 Ağustos 2012, 21:42:12 »
Eylem ustanın demek istediği sizin krom diye tabir ettiğiniz malzemenin aslına tamamen kromdan değil de içinde krom bulunan bir malzeme olduğudur. Her içinde krom bulunan metallere krom çelik denilirse. Paslanmazların hepsi bunun içine girer. Alacağınız malzemenin alaşımları konusunda daha çok bilgi edinmelisiniz. Malzeme seçiminde çok daha dikkat edilmeli. Bu sadece bıçakta kullanacağınız çelik değil, kabza da kullanacağınız materyale kadar önemli. Bunların seçiminde bıçağı nerede ve ne amaçla kullanacağın çok önemli. Aslında çok aceleci davranmaz ve forumdaki konuları daha çok okursanız bu sizin için daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. 

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #6 : 29 Ağustos 2012, 22:02:45 »
Yardımlarınız ve bilgilerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.Sanırım %100 krom enişteme sorarım yinede en kötüsü bi kaç deneme yapar boşa vakit geçirmem.  :D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #7 : 29 Ağustos 2012, 22:26:31 »
Sebil gibi kolay bulunan bir şeyse işe yarar bir materyal değildir. Yani paslanmazda durum böyle. DES gibi, mekanların yarısının paslanmazla çalıştığı bir sitede dahi bıçak yapmak için martensitik bir paslanmaz çelik bulmak bana denk gelmiş bi iş değil iken sizin şansı yakaladığınızı hiç zannetmiyorum.  :(
Namık Kemal
Instagram'da ben