Bıçak Sanatı - Forum

Konya Yalnızlığı...

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Konya Yalnızlığı...
« : 28 Ağustos 2012, 17:01:03 »
Bıçaksanatı ailesi ile tanışmama sebep Kemal Elitemiz'den başka teknik bıçakcılık yapan, yeniliklere ve sorulara daima açık olan kimseyi Konya'da bulamıyorum maalesef.

Bir ustanın yanında, bir bıçağın doğuşuna şahit olmak, bıçağa üflenen ruhu hissetmek istiyorum.  Bir çok bıçak yapma girişimim hep bir birine dolanıp yarım kalıyor. Evde tam pin çakarken kırılmış kabza,  yanlış kesilmiş, su verirken çatlamış profiller, yamuk profiller... Var babam var. Ama daha tam olarak "BEN YAPTIM" gururu ile bitirebildiğim bir bıçak yok. Bir insan bu kadar mı beceriksiz olur. :'( Hadi önceden doğru düzgün malzemem yok bahanesinin altına saklanıyordum beceriksizliğimizden. Eee şimdi ana malzemeleri temin ettim sayılır. Neden hala ters gidiyor bir şeyler?

Anadolunun töresinde "el almak" vardır. Galiba benim eksikliğim  bu.

Bozkır-Konya 110 km 2 saatlik yol. Lakin şehri sevmiyorum. Albenisine kapılıp kaybolmaktan korktuğum için çok geçerli bir nedenim ( sağlık, eğitim) olmadıkça gitmek istemiyorum. Bu nedenle  Konya'da varsa da el alabileceğim bir kişi bulamıyorum maalesef.

Bana en yakın Sefa Ustam. Antalya da aşağı yukarı 2 saat. Ama otobüsler ters.:)
Yinede nasip olursa  bir gün gideceğim inşallah.

Şimdi gözümü yavaş yavaş Ankara'ya çeviriyorum. Ankara da beni kabul edip  üretim safhasında yanında bulunabileceğim bir usta arıyorum.

Forumda ki ustaların çalışmalarını forumda gördükçe YALNIZLIĞIMı farkediyorum...

Nedir bu sorunun çözümü?

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Konya Yalnızlığı...
« Yanıtla #1 : 28 Ağustos 2012, 17:50:35 »
cözümü sen zatenbulmuşsun ya ankara yada antalya ama programı senin ve gideceğin dostlarla yapman gerekiyor olmadı cuma akşamı cıkarsın bizim yanımıza gelirsin ama istanbulda 10 saat sürer veya sürmez kapımız herzaman misafire acık.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #2 : 28 Ağustos 2012, 18:02:05 »
Kapitalist düzene göre yıllık iznimiz 4 gün.. Onuda köyde patates söküp bahçe düzenlemekle geçiriyorum. Benim bir şeyler alabilmem için istanbul çok uzak ve ..... beni aşar.

Yahu hepten küçük emrah moduna girdim...  ???
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #3 : 28 Ağustos 2012, 19:18:38 »
Bir insan bu kadar mı beceriksiz olur  :'(

ben o kadar zamandır yapmayı hayal ettiğim kukriyi menevişi esnasında fırında unuttup taner abiden sopa yiyodum :D  benim kadar da olamazsın :D
kabul etmemiz lazım bizim sektör teknin bir sektör olmadığı için bu konulara biraz yabancı bana göre ama herkez bu işi anne karnında öğrenmiyor sabır sebaat düşe kalka birşeyler yapmaya başlıcaz bizde sıkma canını çıraklığın özeti sabırdan geçer bak antalya yakın mesela yerinde olsam c.tesi sabaha karşı binip arabaya pazarın sabahında sefa hocamın kapısında alırım soluğu ayda 1 bile gitsen en azından az çok onun gibi düşünmeye başlarsın ;) ben bunu farkettim bi ustadan alınabilicek en büyük ders onun gibi düşünebilmek
ben taner abiden aslaa vaz geçmemeyi ve inatçı olmayı öğrendim ve tabiii kırdığım profillere üzülmemem gerektiğini çünkü tecrübe bedel ödene ödene öğrenilen birşey
TANER ABİ SENİ ÇOK SEVİYORUM
tutamadım kendimi afedersiniz .......
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 28 Ağustos 2012, 23:09:54 »
Yahu muhterem senin bakışın hep negatif, hep negatif. Motörcü sözünü biliyorsundur: "Nereye bakarsan oraya gidersin." Olumlu tarafları bulmaya, olmadı yaratmaya çalış.

Bence sen Bozkır, Hadim, Taşkent, Seydişehir gibi yakın şehirlerde yeni bıçaksanatı üyeleri bulmaya giriş, oralarda müritlerin olsun. Sana da güzel motivasyon olur. Olmadı, Üzümlü'ye Huğlu'ya doğru açıl. Belki oradaki tüfek atölyelerinden ceviz falan toplarsın. Yol üstü zaten Beyşehir.

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ali rıza

• 1066
« Yanıtla #5 : 28 Ağustos 2012, 23:21:49 »
Yahu muhterem senin bakışın hep negatif, hep negatif. Motörcü sözünü biliyorsundur: "Nereye bakarsan oraya gidersin." Olumlu tarafları bulmaya, olmadı yaratmaya çalış.

adamım hayatta ki gerçek başarısızlık başarısız olduğunu kabullenmektir mücadeleyi bırakmayı düşündüğün an savaşı kaybedersin ;)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #6 : 28 Ağustos 2012, 23:24:42 »
Baş hep dik. Döş ileri, tömbek geri.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #7 : 28 Ağustos 2012, 23:27:05 »

ben o kadar zamandır yapmayı hayal ettiğim kukriyi menevişi esnasında fırında unuttup taner abiden sopa yiyodum :D  benim kadar da olamazsın :D
kabul etmemiz lazım bizim sektör teknin bir sektör olmadığı için bu konulara biraz yabancı bana göre ama herkez bu işi anne karnında öğrenmiyor sabır sebaat düşe kalka birşeyler yapmaya başlıcaz bizde sıkma canını çıraklığın özeti sabırdan geçer bak antalya yakın mesela yerinde olsam c.tesi sabaha karşı binip arabaya pazarın sabahında sefa hocamın kapısında alırım soluğu ayda 1 bile gitsen en azından az çok onun gibi düşünmeye başlarsın ;) ben bunu farkettim bi ustadan alınabilicek en büyük ders onun gibi düşünebilmek
ben taner abiden aslaa vaz geçmemeyi ve inatçı olmayı öğrendim ve tabiii kırdığım profillere üzülmemem gerektiğini çünkü tecrübe bedel ödene ödene öğrenilen birşey

sağol Ali  :)   ben karakter olarak bıraz inat demıyeyımde sabırlıyım öyle kolay kolay yılmam  ;)  zaten yılıp bıktığıgını hıssettığın anda motıvasyanun sıfırlanır  ve mağlupsundur sorunlar karsısında..

bu arada Hüseyın yolun düşerse sakarya,ya beklerim  :)  istanbuldan daha yakın  ;D
« Son Düzenleme: 29 Ağustos 2012, 00:50:07 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Zafer-

• 340
  • Meslek: Kaptan-İşletme-Dijital resim tasarım
  • Yer: İstanbul-Yalova
« Yanıtla #8 : 29 Ağustos 2012, 00:05:49 »

sağol Ali  :)   ben karakter olarak bıraz ianat demıyeyımde sabırlıyım öyle kolay kolay yılmam  ;)  zaten yılıp bıktığıgını hıssettığın anda motıvasyanun sıfırlanır  ve mağlupsundur sorunlar karsısında..

bu arada Hüseyın yolun düşerse sakarya,ya beklerim  :)  istanbuldan daha yakın  ;D

Usta bana dahada yakınmışsın geleyimmi 60 cmlik kopise su vermem gerekte tırsıyorum  ;D

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 29 Ağustos 2012, 00:50:40 »
buyur gel  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #10 : 29 Ağustos 2012, 07:58:57 »
Yıldığım, pes ettiğim yok. Çok şükür bu güne değin giriştiğim hiç bir işten hedeflediğim hazza ulaşmadan el çekmedim.

Sadece kendimdeki eksikliği keşfettim ve bunu gidermenin yollarını arıyorum.

Malzeme konusunda ciddi bir sıkıntım yok. Özgür,Taner, Emre ustam sağolsun.

"Bence sen Bozkır, Hadim, Taşkent, Seydişehir gibi yakın şehirlerde yeni bıçaksanatı üyeleri bulmaya giriş, oralarda müritlerin olsun. Sana da güzel motivasyon olur. Olmadı, Üzümlü'ye Huğlu'ya doğru açıl. Belki oradaki tüfek atölyelerinden ceviz falan toplarsın. Yol üstü zaten Beyşehir."   

Eylem ustam öyle bir yerdeyim ki sanki benden başka hiç kimse bıçağa saygı duymuyor. ' altı üstü bıçak' değil mi diye bakıyorlar. Karşı binada bir öğretmen ve ailesi oturuyor ben balkonda çalışırken uzaylı görmüş gibi izliyorlar. Bir tuhaf memleketteyim. Çatlı usta desen tam eski kafa... Bildiğin odun.

Hadimde şansımı  zorlamaya oradaki ustayı da forumdaş yapmaya çalışacağım. Bakalım ne olacak.

ali rıza

• 1066
« Yanıtla #11 : 29 Ağustos 2012, 08:35:19 »

sağol Ali  :)   ben karakter olarak bıraz ianat demıyeyımde sabırlıyım öyle kolay kolay yılmam  ;)  zaten yılıp bıktığıgını hıssettığın anda motıvasyanun sıfırlanır  ve mağlupsundur sorunlar karsısında..

Usta bana dahada yakınmışsın geleyimmi 60 cmlik kopise su vermem gerekte tırsıyorum  ;D
usta gel gel bi kopis de bende var beraber veririk suyu :D

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #12 : 29 Ağustos 2012, 09:42:26 »
Hüseyin Hocam,
Ben de sana katılabilir miyim ?   ::)

BY1907