Hadi bu başlığa ilk işi ben koymuş olayım siftah olsun.
Ortada 1095, dış kısımlarda 1075 malzeme kullandım. Sapta ceviz kökü, araya abanoz liner ve balçakla bitişik olarak paduk ( kırmızı olan) kombinasyonu var. Balçak %90 bakır %10 kalay bronzu, bronzu kendim döktüm ama balçak formunda değildi, işlenerek balçak haline geldi, üzerinde çekiçle dövme izleri var. Bıçakta ağız scandi ( 21 derece ) ve ağzın üzeri doğrudan dövme olarak kaldı, herhangi bir işlem görmedi. Bıçağın kabza arkasında da bronz var kalınlığı 2 mm ama bu hazır malzeme ben dökmedim. Bıçak tam kuyruk, kuyruk arkadaki bronzdan sonra perçin mantığıyla sabitlenmiş oldu. Deri yine Gürcan ticaretten ham vaketa kalınlığı 3-4 mm arası, üzerini gelişigüzel izledim ( gelişigüzel izleme kalemiyle

) ve boyadım.
Bıçağın toplam uzunluğu 280 mm, kalınlık 6mm, genişlik 29 mm, namlu 155mm. Sertliği ölçmedim 58-59 HRC olarak tahmin ediyorum.
Önemli ayrıntı, bu bıçakta eğe, matkap ( el matkabı ) ve zımpara harici herhangi bir makina kullanılmadı, en son ağız işi de su taşında yapıldı.
İki fotoğraf ekliyorum, daha fazla fotoğraf için linke tıklamak yeterli.
http://s1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/sanmai%20av/
